man en vrouw handen tegen elkaar

De huid van vrouwen en mannen: van nature verschillend!


Verzorgingstips voor hem en voor haar.

De mannenhuid is niet hetzelfde als de vrouwenhuid! Dat is de reden dat mannen niet dezelfde verzorgingsproducten moeten gebruiken als vrouwen. Mannen moeten, om hun huid er goed en gezond uit te laten zien, een speciale verzorgingsroutine volgen.

De verschillen

Net als vrouwen willen mannen hun huid er ook lang goed en gezond uit laten zien. En zij hebben, net als vrouwen, ook een gevoelige huid, acne en een ouder wordende huid. Maar de mannenhuid verschilt erg in zowel structuur als functie.
Kus

Tegenpolen trekken elkaar aan!

Het meest in het oog springende verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid is de hoeveelheid talg, pH-waarde en transpiratie.

Wat maakt de mannenhuid zo uniek?

De mannenhuid wordt hoofdzakelijk gereguleerd door het hormoon testosteron, dat een andere huidstructuur geeft dan bij vrouwen. Daarbij komt dat de mannenhuid 15 tot 20% dikker is. Deze bevat meer collageenvezels en ziet er steviger en robuuster uit. Collageen is de grootste vochtreserve van de huid en is verantwoordelijk voor de strakheid en elasticiteit. Deze natuurlijke vochtreserves houden de mannenhuid vrij van rimpels, tot minimaal hun 35e. Daarom moeten producten altijd aangepast zijn aan de mannenhuid.

De zwakke punten van de mannenhuid

Maar de robuustere mannenhuid heeft ook een negatieve kant. Door het mannelijke hormoon testosteron produceren de talgklieren ook meer talg. Vooral jonge mannen hebben vaker last van pukkeltjes of acne dan jonge vrouwen. Mannen mogen daarom nooit dezelfde crème gebruiken als hun partner. Hierdoor kunnen de talgklieren verstopt raken waardoor er pukkels ontstaan. Bij de verzorging van hun gezicht hebben mannen een crème nodig met veel vocht en weinig vet, zoals NIVEA Men Creme.

Rimpels vormen ook voor mannen een probleem

Hoewel de meeste vrouwen als zij begin twintig zijn de eerste rimpeltjes rond hun ogen krijgen, blijft de mannenhuid glad totdat ze begin dertig zijn. Maar veroudering van de huid gaat vanaf dat moment ook sneller. De rimpels in het voorhoofd komen bijvoorbeeld sneller.

Waarom bescherming tegen de zon ook voor mannen belangrijk is

We kennen allemaal dat gevoel: de zon schijnt, het park, warme Mediterrane landen of de bergen lokken. Veel mannen denken dat de zon hun robuuste huid niet kunnen beschadigen. Maar dat is verkeerd: ook de mannenhuid reageert op sterk zonlicht door vroegtijdig te verouderen en rimpels te ontwikkelen. Daarbij komt dat als zij langer in de zon blijven, mannen ook pigment- of levervlekken kunnen krijgen. 

Regelmatig zonnebrandcrème aanbrengen is dus ook een must voor mannen: de oren, nek en hoofdhuid van kalende mannen worden voornamelijk blootgesteld aan de zon . Er zijn ook speciale gezichtscrèmes beschikbaar voor mannenhuiden met UVA-/UVB-bescherming, zoals NIVEA Anti-Age Hyaluron Gezichtscrème. Deze zorgen niet alleen dat de huid genoeg vocht krijgt maar beschermt de huid tegelijkertijd ook tegen schadelijk zonlicht.

Verzorgingsproducten voor hem en voor haar

Veel verzorgingsproducten voor vrouwen zijn niet geschikt voor de mannenhuid. De mannenhuid heeft een andere structuur en is anders opgebouwd en heeft daarom verzorging nodig die speciaal is toegespitst op zijn behoeften. Bekijk welke producten je met je partner kunt delen en bij welke je dat beter niet kunt doen.
Scheren

Scheren, belastend voor de huid

Regelmatig scheren zorgt voor extra belasting van de mannenhuid! Bij nat scheren wordt de bovenste laag van de huid verwijderd. De huid die door het scheren geïrriteerd raakt, is niet bestand tegen agressieve producten.

Experimenteer niet als het gaat om gezichtsverzorging

De gezichtshuid van mannen is dikker en produceert meer talg dan de huid van vrouwen. Antibacteriële wasgels en zachte scrubs,zoals Active Energy Wake-Up Gezichtsgel van NIVEA MEN zijn ideaal om pukkeltjes tegen te gaan. Een probleemgebied bij mannen is de baardgroei: elke scheerbeurt irriteert de huid! Kies daarom voor een scheerschuim, scheergel of aftershave die bij je huidtype past. Snel absorberende, vochtinbrengende crèmes voeden de huid zonder deze vet te maken. 

De gezichtshuid van vrouwen is fijner, gevoeliger en wordt snel droog . Daarom hebben vrouwen een volle gezichtscrème nodig die het vocht- en het vetgehalte optimaal in balans kan brengen. Probleemgebieden zijn de huid rond de mond en de ogen omdat hier snel rimpels kunnen ontstaan. Volle gezichtscrèmes met bestanddelen als vitamine C, hyaluronzuur of Q10 kunnen rimpels voorkomen.
De mannenhuid van top tot teen verzorgen

Krachtige, voedende verzorging van het haar

Het haar van mannen heeft ook verzorging nodig: NIVEA MEN Care Shampoo Strong Power is de ideale shampoo voor mannen voor meer kracht en vitaliteit. Het haar wordt meetbaar sterker en ziet er gezond en gevoed uit.
Douche
De mannenhuid van top tot teen verzorgen

De mannenhuid van top tot teen verzorgen

Crème aanbrengen na het douchen is een must voor zowel mannen als vrouwen: mannen kunnen vochtinbrengende lotions gebruiken die snel intrekken. Maar vrouwen hebben meestal een rijkere lichaamscrème nodig afhankelijk van de conditie van hun huid.
Voetverzorging
De mannenhuid van top tot teen verzorgen

Prachtige voeten

Mannen krijgen vaak een hardere huid dan vrouwen, maar beiden ontkomen er niet aan hun voeten te verzorgen! Vrouwen en mannen kunnen wel dezelfde voetverzorgingsproducten gebruiken.