huid

Vind de juiste verzorging voor de normale huid

Wat is eigenlijk een 'normale huid'?

Iedereen weet dat veel huidtypen, zoals droge huid of zeer vette huid, een speciale verzorging nodig hebben. Maar als het over de normale huid gaat, denken veel mensen dat deze heel makkelijk te verzorgen is. Toch heeft ook de normale huid de juiste huidproducten nodig. Hoe weet je dat je een normale huid hebt? De gladde uitstraling is typisch voor dit huidtype. Ook ziet de huid er egaal uit en heeft hij kleine poriën. De goede doorbloeding geeft een gezonde, roze teint. Een belangrijk kenmerk is dat de huid niet te droog of te vet is, waardoor hij zacht aanvoelt.

Zet de eerste stap
Het is van belang dat je je normale huid regelmatig reinigt, zodat hij zijn mooie, gezonde uitstraling langdurig behoudt. Zelfs als je geen make-up gebruikt, kunnen vuil en vet de huid belasten en hun sporen achterlaten. De huid wordt vaak gezien als spiegel van de ziel. Er is bijna geen ander orgaan denkbaar dat je gemoedstoestand zo duidelijk weergeeft als je huid. We raden je aan de normale huid dagelijks te reinigen. Voor het beste resultaat doe je dit elke avond. Gebruik voor een zachte en milde reiniging een reinigingsmelk die speciaal is geformuleerd voor dit huidtype. Bij dagelijks gebruik is de aanwezigheid van huidvriendelijke reinigingsbestanddelen van belang. Met name voor de gezichtsreiniging is het gebruik van zeep af te raden, zelfs als je een normale huid hebt. Daarom zijn veel gezichtsreinigingsproducten van NIVEA zeepvrij.
 
Het seizoen maakt het verschil

Huidverzorging voor de normale huid is afhankelijk van het seizoen. NIVEA-crèmes hebben een uitgebalanceerd vocht- en vetpercentage om je huid optimaal te ondersteunen. Voor de zomermaanden heeft NIVEA lichte, voedende crèmes ontwikkeld. In de winter zijn crèmes met een hoger vetpercentage ideaal. Ze beschermen de normale huid tegen de ijzige kou. Rijke producten zijn geschikt om elke avond te gebruiken. Houd ook hierbij rekening met het seizoen.