twee meisjes met zonnebril op en Nivea beauty maskers

Wat doet een gezichtsserum voor je huid?

Ondek alles wat je moet weten over gezichtsserum!

GEZICHTSSERUM: ONDEK HIER WAT, WAAROM EN HOE I NIVEA

Gezichtsserum heeft bewezen een doeltreffend huidverzorgingsproduct te zijn om uw routine te bevorderen en uw teint te verbeteren. Maar wat is een gezichtsserum? En wat zijn de voordelen voor je huid? 
Lees verder voor meer informatie, waaronder: de definities, voordelen, soorten en hoe je gezichtsserum effectief kunt gebruiken om je teint te verbeteren.

Wat is een gezichtsserum? De eigenschappen en het gebruik ervan in de huidverzorging

Gezichtsserum is een vloeistof op olie- of waterbasis die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Gezichtsserum is een prachtige toevoeging aan uw huidverzorgingsroutine, omdat het beter absorbeert. Afhankelijk van het doel kan een gezichtserum zorgen voor een diepe reiniging of een verjongde teint. 

Ondanks de hydraterende eigenschappen wordt een gezichtsserum beschouwd als veel lichter dan lotions of vochtinbrengende crèmes. Gezichtsserum wordt meestal gebruikt voor het gezicht, maar specifieke serums kunnen ook worden gebruikt voor het haar en het lichaam.

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een gezichtsverzorgingsproduct dat geconcentreerde actieve ingrediënten bevat (zoals vitamine E, hyaluronzuur of bakuchiol) met minder toevoegingen (verdikkingsmiddelen, emulgatoren of oliën). Dit zorgt voor een snellere opname van hogere concentraties effectieve ingrediënten die de teint van de huid helpen verbeteren. 
Gezichtsserums zijn ongelooflijk goed in hun werk, ze kunnen de huid van het gezicht verjongen door specifieke huidproblemen aan te pakken. Bijvoorbeeld, een gezichtsserum met hyaluronzuur is gespecialiseerd in het aanvullen van vocht aan de droge huid, waardoor je huid vol en stevig blijft.


WAT DOET EEN GEZICHTSSERUM VOOR JE HUID?

Gezichtsserums kunnen op basis van hun werkzame bestanddelen specifieke huidproblemen aanpakken. Welk gezichtsserum u moet gebruiken, moet u overwegen op basis van de eigenschappen van uw huid die u wilt aanpakken. 

Van het herstellen van fijne lijntjes, donkere kringen, of zelfs grote poriën. Hieronder staan verschillende voordelen van het gebruik van gezichtsserums voor uw huid.

Poriën verfijnen

Vergrote poriën kunnen moeilijk te behandelen zijn, maar aangezien het gezichtsserum licht van gewicht is en gemakkelijk kan worden opgenomen door de huid. De poriën kunnen diep worden gereinigd en olievrij worden gehouden. Dit minimaliseert hun verschijning en verfijnt de huidtextuur.

 

Vermindering van tekenen van vermoeidheid

Heeft u de laatste tijd moeite met slapen? Een gebrek aan slaap leidt vaak tot een doffe en vermoeide teint. Ga dit tegen met een effectief gezichtsserum dat de regeneratie en het herstel van cellen bevordert, zodat uw huid zelfs met weinig energie kan stralen. Ga zeker op zoek naar een gezichtsserum met vitamine C! Bekend als een geweldig ingrediënt om te helpen bij vermoeidheid.

 

Verzacht en voedt het huidoppervlak

Door de gemakkelijke absorptie kan een gezichtsserum diep in je huid doordringen. Hierdoor wordt het huidoppervlak gladder gemaakt voor een merkbaar zachtere textuur. Een gezichtsserum maakt uw huid niet alleen gladder maar ook zachter en geeft uw huid een verjongende gloed.

 

Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels

Naarmate uw huid ouder wordt, kunt u fijne lijntjes en rimpels zien ontstaan. Een gezichtsserum kan uw huid stevig houden en die fijne lijntjes en rimpels opvullen. Gezichtsserums zoals het NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle Booster Serum hebben een krachtige formule met Q10 en creatine die de zichtbaarheid van rimpels kan helpen verminderen en een jonger uitziende huid kan helpen bevorderen.

 

De huid helpen haar vocht vast te houden

Hoewel veel lichter dan lotions en crèmes. Een gezichtsserum heeft het vermogen om vocht in de huid vast te houden. Formules met hyaluronzuur helpen het vocht in de huid vast te houden en versterken de huidbarrière voor een gehydrateerde en gezond uitziende huid.

 

Donkere vlekken en andere oneffenheden verminderen

Een gezichtsserum kan ook donkere vlekken, zonnevlekken of andere oneffenheden in je gezicht helpen verminderen. Het NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Corrigerend Serum maakt gebruik van Luminous630 (een door NIVEA gepatenteerd ingrediënt) om pigmentvlekken op te lichten en de nieuwe melanineproductie in evenwicht te brengen, waardoor pigmentvlekken niet opnieuw kunnen verschijnen en de huidteint helderder wordt.

 

WELK GEZICHTSSERUM MOET IK GEBRUIKEN?

Elk gezichtsserum is op maat gemaakt voor specifieke huidproblemen, op basis van de hoge concentratie actieve ingrediënten die in elke formule worden gebruikt. 

Welk gezichtsserum is het beste voor specifieke huidproblemen kan worden ingedeeld in 6 verschillende types, waaronder:

Anti-verouderingsserums
Bekend om hun anti-aging voordelen. Anti-aging gezichtserum behandelt tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, en zorgt ervoor dat de huid blijft verjongen en stevig blijft. 

Huidverhelderende serums
Bekend om het verhelderen van een doffe huid. Een huidverhelderend gezichtsserum kan  tekenen van vermoeidheid verminderen en de teint van uw huid egaliseren. Hierdoor krijgt uw huid een veel helderdere en stralende teint. 

Serums tegen acne
Bekend om het helpen bestrijden van acne. Een acne bestrijdend gezichtserum kan helpen met het voorkomen van puistjes, waardoor de huid er gladder uitziet.

Hydraterende gezichtsserums
Bekend om de diepe hydratatie van uw huid. Een hydraterend gezichtsserum maakt vaak gebruik van hyaluronzuur om je huid op te frissen en werkt samen met vochtinbrengende crème om je huid te beschermen tegen uitdroging.

Exfoliërende gezichtsserums
Bekend om het gladstrijken en verstevigen van uw teint. Een exfoliërende gezichtsserum kan dode huidcellen helpen verwijderen, waardoor actieve ingrediënten beter door de huid worden opgenomen. Een exfoliërende gezichtsserum kan ook helpen de poriën te ontstoppen en puistjes te voorkomen.

Huidbeschermende gezichtsserums
Bekend om de bescherming, het herstel en de vernieuwing van de huid. Een huidbeschermend gezichtsserum is in staat je huid te beschermen tegen vervuilende stoffen en je huid te herstellen. Dit vernieuwingsproces zorgt voor een mooiere huidteint. 

vrouw die een Nivea-serum vasthoudt

Als je hebt bedacht welke specifieke huidproblemen je wilt aanpakken, kun je kijken welk gezichtsserum daarbij past. 


WANNEER MOET IK EEN GEZICHTSSERUM AANBRENGEN?

De meeste gezichtsserums kunnen tweemaal daags worden aangebracht, eenmaal 's morgens en eenmaal 's avonds. Elk gezichtsserum heeft echter andere aanbevelingen als het gaat om hoe en wanneer aan te brengen. Suggesties vindt u op de verpakking van het huidverzorgingsproduct dat u hebt gekocht. 

Zo kan het NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Ultra Recovery Night Serum het beste voor het slapen gaan worden aangebracht. Het verwent je huid door de zichtbaarheid van rimpels te verminderen en je huid 's nachts te verstevigen. 

STAPSGEWIJS UITGELEGD HOE JE JOUW GEZICHTSSERUM IN UW HUIDVERZORGINGSROUTINE KUNT GEBRUIKEN

Om te begrijpen wanneer je een gezichtsserum op de juiste manier in je huidverzorgingsroutine moet aanbrengen, heeft NIVEA een beknopte stapsgewijze handleiding opgesteld voor een optimaal gebruik van een gezichtsserum in je verzorgingsroutine, zodat je huid volledig gevoed aanvoelt. 
 
vrouw die gezichtsserum gebruikt

Reinigen en tonifiëren: Zorg ervoor dat je huid schoon is voordat je het gezichtsserum aanbrengt. Zo kunnen de belangrijkste ingrediënten efficiënt in de huid worden opgenomen. Om ervoor te zorgen dat je huid schoon en fris is, bereid je je huid voor met een NIVEA gezichtsreiniger

Toners kunnen ook helpen je huid voor te bereiden op een betere opname, omdat toners overtollige resten van vuil of verontreinigende stoffen diep kunnen wassen, waardoor actieve ingrediënten beter in de huidlagen kunnen doordringen. 

Breng het gezichtsserum aan: Als je huid goed gereinigd is, breng je het gezichtsserum aan op je handen, wrijf je handen tegen elkaar en druk dan je handen op je huid. Breng het gezichtsserum met een kloppende beweging aan op je huid, zowel op je gezicht als in je hals. 

Laat het gezichtsserum een paar minuten in de huid trekken. Zo kunnen de actieve ingrediënten doordringen en de huid verjongen.

Hydrateren: Zodra het gezichtsserum in de huid is opgenomen, wrijf je zachtjes een van NIVEA's vochtinbrengende crèmes over het gezicht en de hals om het huidoppervlak te beschermen. 


WANNEER DOE JE HET GEZICHTSSERUM OP, VOOR OF NA MOISTURIZER, EN WAAROM?

Het is het beste om een gezichtsserum vóór een vochtinbrengende crème aan te brengen.Een gezichtsserum heeft namelijk lichte formules die gemakkelijk door de huid worden opgenomen, terwijl vochtinbrengende crèmes dikkere formules hebben die een beschermende barrière op het huidoppervlak vormen. Door eerst een gezichtsserum aan te brengen, kunnen de actieve, belangrijke ingrediënten diep in de huid doordringen.

NIVEA'S ADVIES VOOR EEN GEZICHTSSERUM

NIVEA heeft een assortiment gezichtsserums met ingrediënten die je kunnen helpen bij het bestrijden van huidproblemen in je gezicht. Alle serums van NIVEA zijn gevoed met sterk geconcentreerde actieve ingrediënten waarvan bewezen is dat ze goed zijn voor de teint van je huid. 

NIVEA's assortiment gezichtsserums bevat populaire ingrediënten zoals...

Hyaluronzuur gezichtsserum

NIVEA Hyaluron Cellular Filler + Serumvulling biedt deskundige anti-age verzorging voor je huid. Dit gezichtsserum is geschikt voor alle huidtypes en kan helpen je huid diep te hydrateren en te verfrissen. Deze formule is ook in staat om het celgeneratieproces te activeren en te versnellen. Een perfect hyaluronzuurserum voor wie zijn huid soepelheid wil geven.

 

Bakuchiol Huidserum

NIVEA Cellular Cryo + Elasticity Tissue Mask maakt je huidtextuur gladder en laat je huid steviger aanvoelen. Dit Bakuchiol gezichtsmasker werkt als een krachtig gezichtsserum doordrenkt met een formule die collageen stimuleert, waardoor je teint verbetert voor een jonger uitziende huid. 

 

Ontdek hieronder meer gezichtsserum huidverzorgingsproducten en ontdek welk gezichtsserum voor jou het beste werkt: