Stro weiden

Eerlijkheid en transparantie

Dat onze producten overal ter wereld mensen bereiken, vinden wij geweldig. En we zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat. Dit bewustzijn vormt de kern van alles wat we doen en is de drijvende kracht achter onze overtuigingen en waarden.
hands-together-lying-on-ground-together

hands-going-through-open-field

Onze waarden worden weerspiegeld in onze Gedragscode, onze milieu- en maatschappelijke verplichtingen en ons standpunt over dierproeven. Ze schemeren door in ons gepassioneerde onderzoek naar betere, veiligere en duurzamere formules en ingrediënten. En ze zijn de drijvende kracht achter onze gezamenlijke projecten met al onze partners.

Ontdek alle diepgaande informatie en feiten over NIVEA-huidverzorging en hoe we onze verantwoordelijkheden nakomen. Deel onze waarden met ons!

NIVEA CARES

footprints-on-beach-people-laughing-together

Mensen over de hele wereld vertrouwen op NIVEA-producten – en we doen er alles aan om dat vertrouwen te behouden. Onze filosofie kunnen we in twee woorden samenvatten: NIVEA verzorgt. Wij geven om het welzijn en de veiligheid van jouw huid. Daarom moet elk ingrediënt dat we voor onze producten selecteren, voldoen aan veiligheidscriteria die voldoen aan of verder gaan dan de wettelijke vereisten. Onze huidverzorgingsformules zijn samengesteld om de natuurlijke functies van jouw huid te beschermen en te verbeteren. En onze ambitie is om slechts het minimale aantal ingrediënten op te nemen dat nodig is om dit doel te bereiken.

close-up-cut-aloe-vera

NIVEA respecteert en zorgt ook voor onze planeet. Al sinds tientallen jaren, en nu nog steeds, onderzoeken we voortdurend betere en duurzamere manieren om onze huidverzorging samen te stellen en te produceren. Als een van de oudste huidverzorgingsmerken gebruiken we onze ruime ervaring en expertise om duurzaamheid in onze sector te bevorderen. Wij voeren geen dierproeven uit op cosmetische producten of hun ingrediënten en bevelen ze ook niet – tenzij dit wettelijk verplicht is. Dierproeven voor cosmetische producten zijn in de EU sinds 2004 verboden en sinds 2013 voor alle ingrediënten van deze producten. Beiersdorf houdt zich uiteraard aan deze verplichting en vermijdt al lang wereldwijd dierproeven, indien wettelijk mogelijk. Wij zetten ons al meer dan 35 jaar in voor de ontwikkeling en internationale acceptatie van alternatieve testmethoden. Onze vastberadenheid om dierproeven op wereldschaal overbodig te maken, hoort bij dit engagement.

NIVEA is meer dan een merk. Het staat voor ons allemaal – iedereen die werkt aan de creatie van onze geliefde huidverzorging. We laten allemaal op onze eigen manieren zien dat we zorg dragen voor onze planeet. Sommigen doen vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld om wereldwijd bomen te planten. Velen van ons gebruiken de fiets of carpoolen voor ons dagelijkse woon-werkverkeer. Als organisatie vermijden we zakenreizen wanneer we maar kunnen en kiezen we voor telefonische en videoconferenties. Beetje bij beetje, doen we onze ecologische voetafdruk krimpen!

plant-planting-bicycle-riding


woman-kissing-bunny

Onze inzet tegen dierproeven

NIVEA respecteert de natuur – van de natuurlijke functies van onze huid tot alle wezens op aarde. 

Al vele jaren investeren wij actief in de ontwikkeling van alternatieve testmethoden om de goede verdraagbaarheid en werking van NIVEA-producten te kunnen bekrachtigen. We blijven streven naar betere alternatieven die dierproeven wereldwijd kunnen vervangen.

NIVEA, een van de leiders in cosmetisch onderzoek, heeft een sterke geschiedenis in de samenwerking met meer dan 50 partners wereldwijd en investeert in alternatieve, diervriendelijke testmethoden voor een veilige risicobeoordeling. In de afgelopen 35 jaar zijn er al belangrijke vorderingen gemaakt in de ontwikkeling van nieuwe alternatieve methoden. Sommige van deze methoden zijn internationaal aanvaard door de OECD – en andere methoden worden momenteel ontwikkeld. Zo stimuleert Beiersdorf bijvoorbeeld de ontwikkeling van zogenaamde 'orgaan-op-een-chip'-technologieën. Deze systemen integreren verschillende menselijke cel- en weefseltypes en imiteren de menselijke biologie op kleine schaal, waardoor de mogelijkheden om de mogelijke effecten op het menselijk lichaam in vitro te beoordelen uitgebreid worden om uiteindelijk veilige producten te garanderen. 

Op wereldniveau werken we aan de acceptatie van gevestigde alternatieve testmethoden over de hele wereld. Sommige landen, waaronder China, eisen nog steeds dierproeven voor bepaalde cosmetische productcategorieën. Wij willen de Chinese autoriteiten ervan overtuigen dat deze tests onnodig zijn en vervangen kunnen worden door alternatieven zonder de veiligheid van de consument in gevaar te brengen.


GEDRAGSCODE

Onze waarden bevorderen

Als wereldwijd merk werkt NIVEA samen met lokale leveranciers over de hele wereld. Om ervoor te zorgen dat elk aspect van onze toeleveringsketen en productie in overeenstemming is met onze waarden, hebben we een gedragscode opgesteld die als leidraad dient voor al onze leveranciers. Gebaseerd op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, de Conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie en de OECD-richtlijnen voor multinationale ondernemingen, stelt onze gedragscode ethische en duurzaamheidsnormen vast voor onze leveranciers. 

farmer-walking-through-field

Voordat wij overeenkomen om samen te werken met een leverancier, moeten zij zich aan onze gedragscode houden. Dat is de eerste stap. We hebben ook een screening-, audit- en ondersteuningssysteem om onze leveranciers te helpen aan onze NIVEA-normen te voldoen en te controleren of ze dat ook doen. Dit omvat samenwerkingsplatforms waarop leveranciers best practices kunnen delen en met ons kunnen samenwerken om onze bevoorrading duurzamer te maken.

close-up-wheat-stalk-hand-shaking