naturally derived organic skin care ingredients

Bio ingrediënten van natuurlijke oorsprong

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

natural skin care ingredients

Wat zijn ingrediënten van natuurlijke oorsprong?

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden verkregen uit grondstoffen die aanwezig zijn in de natuur, zoals planten (wortels, bladeren en bloemen), of uit mineralen of dierlijke bijproducten. Sommige ervan zijn heel bekend bij iedereen, zoals Aloë vera. Maar anderen kunnen u verrassen, zoals benzylalcohol, een natuurlijk bewaarmiddel dat wordt geproduceerd door verschillende planten.

Omdat die grondstoffen na extractie worden verwerkt, spreken we van een ingrediënt ‘van natuurlijke oorsprong’. Na verwerking blijft meer dan de helft van de molecuulstructuur, dat wil zeggen de natuurlijke toestand van die ingrediënten, behouden.

Omdat we steeds meer gebruikmaken van duurzame grondstoffen en om afscheid te nemen van een economie op basis van fossiele energie, willen we de hoeveelheid ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze formules verhogen. Tegelijkertijd maken we een zorgvuldige evaluatie van hun werking op het gebied van huidverzorging, evenals van hun impact op het milieu.

HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN MET BIOLOGISCHE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Iedere consument heeft zijn eigen redenen om te kiezen voor bepaalde huidverzorgingsproducten. Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om over te schakelen op biologische verzorgingsproducten om ethische redenen, terwijl andere mensen geen synthetische ingrediënten willen, en weer andere mensen geloven gewoon in de kracht van de natuur. Wat de reden voor uw keuze en wat de behoeften van uw huid ook zijn, wij hebben de juiste producten voor u.

Cosmetische producten en de ingrediënten ervan kunnen worden gemaakt van grondstoffen uit verschillende bronnen. Of het nu synthetische of natuurlijke bronnen zijn, u kunt er zeker van zijn dat NIVEA verzorgingsproducten van uitstekende kwaliteit biedt, die veilig kunnen worden gebruikt en die het milieu beschermen.

Wij zijn ook van mening dat iedereen een breed scala aan producten afkomstig van verschillende bronnen moet kunnen proberen, zodat ze de formules kunnen vinden die het best passen bij hun huidtype en die overeenkomen met hun waarden en voorkeuren. We besteden veel aandacht aan de impact van onze ingrediënten op het milieu, of het nu gaat om de CO2-voetafdruk als gevolg van het verbouwen van grondstoffen, of de indirecte impact op de bodem en het mariene milieu.

NIVEA-producten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Ontdek de productlijn Naturally Good van NIVEA. Alle producten bevatten tussen de 95% en 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Zijn biologische producten beter voor het milieu?

Ingrediënten van plantaardige oorsprong afkomstig uit de biologische landbouw, worden verbouwd volgens landbouwmethoden die in evenwicht zijn met natuurlijke processen en waarbij het gebruik synthetische stoffen zoveel mogelijk wordt beperkt. Daarom gebruiken we veel verschillende biologische ingrediënten in onze Naturally Good productlijn.

 

Die producten worden zorgvuldig samengesteld met biologische ingrediënten zoals kamille, arganolie, Aloë vera, avocado-olie, cacaoboter en groene thee:

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.