Duurzamere verpakkingen

Duurzamere verpakkingen

Bij NIVEA werken we voor ons verpakkingsmateriaal volgens een verantwoord kringloopprincipe, om minder te vervuilen en onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Onze methode is eenvoudig en gewaagd: elke keer als het mogelijk is minder plastic gebruiken, het maximaal recyclen, het vervangen door slimme alternatieven, en onze consumenten aanmoedigen om de verpakkingen te hergebruiken.

Meer informatie over onze acties en onze doelstellingen om duurzamere verpakkingen te maken met minder plastic, met gerecycled plastic en/of met materiaal op basis van hout afkomstig van controleerbare en identificeerbare bronnen.


Engagement voor het gebruik van plastic

Ons bedrijf wordt geconfronteerd met een grote uitdaging: hoe lossen we het wereldwijde probleem van plastic op? Bij NIVEA hebben we ons ambitieuze doelen gesteld om het gebruik van nieuw plastic van fossiele oorsprong te verminderen en het gedeelte gerecycled materiaal in onze verpakkingen te vergroten, en om de recyclebaarheid en het hergebruik van onze verpakkingen te garanderen.

 

Lees wat we al hebben bereikt en wat we nog meer willen bereiken om vervuiling door plastic tegen te gaan.


Duurzamere verpakking van papier

Een van de strategieën om minder plastic in onze verpakkingen te gebruiken, bestaat eruit om het te vervangen door materiaal op basis van hout, zoals papier en karton. We hebben een sterke wil om de natuur met respect te behandelen. Daarom zorgen we ervoor dat de natuurlijke materialen die we gebruiken afkomstig zijn van duurzame bronnen, om de bossen te beschermen tegen ontbossing.

 

Ontdek ons engagement voor duurzamere verpakkingen van papier.


One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.