Ons engagement voor het milieu

Ons engagement voor het milieu

NIVEA’S ENGAGEMENT VOOR HET MILIEU

Als vooraanstaand merk op de markt van huidverzorgingsproducten en met meer dan 100 jaar expertise, weten we dat onze huid om gezond te zijn, een omgeving nodig heeft die ook gezond is. Maar de natuurlijke schoonheid van onze blauwe planeet is hard aan het achteruitgaan als gevolg van de overconsumptie van natuurlijke hulpbronnen en vervuiling.

Daarom zet NIVEA zich ervoor in om zijn impact op het milieu, de ecosystemen en de bewoners ervan te verminderen, door verzorgingsproducten te ontwikkelen en te produceren die mild voor de huid én de planeet zijn.

Ontdek wat we al doen voor het milieu en hoe ons engagement in de toekomst verdergaat dan het welzijn van de huid.


man talking

Filosofie en doelstellingen

NIVEA is al tientallen jaren aanwezig in het leven van consumenten, door hen producten aan te bieden voor een mooie huid die er gezond uitziet. We worden geraakt door het vertrouwen dat ze in ons hebben. Daarom willen we op de hoogte zijn van hun wensen en zorgen we voor bescherming en behoud van onze planeet, met dezelfde mate van betrokkenheid die we voor de verzorging van hun huid hebben.

Ontdek onze filosofie en onze ambitieuze doelstellingen die ons helpen bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering.


Compensatie voor CO2-uitstoot

We spannen ons in om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te maken, door onze verpakkingen, onze formules en onze productiemethoden opnieuw uit te denken. NIVEA heeft zich ook ambitieuze doelen gesteld om de impact van zijn activiteiten op het klimaat te verminderen, waarbij rekening wordt gehouden met de laatste wetenschappelijke gegevens over het klimaat.

RMeer informatie over onze aanpak om producten te ontwikkelen die meer respect hebben voor het klimaat.


Respect voor dieren

Bij NIVEA hebben we respect voor en houden we van de natuur. Onze wil om de planeet te behouden, houdt ook de bescherming van dieren in. Zij zijn aangewezen op onze ecosystemen en dragen tegelijkertijd bij aan het in stand houden ervan.

Ontdek meer gedetailleerde informatie over onze acties voor het welzijn van dieren.


Meer verantwoorde productie

Wij zorgen ervoor dat alle ingrediënten die we in onze NIVEA producten stoppen, veilig en gezond zijn. En elke keer dat het mogelijk is, spannen we ons in voor een meer verantwoorde aanvoer van grondstoffen op weg naar een duurzamere toekomst. Wanneer we gebruikmaken van natuurlijke hulpbronnen, letten we er ook op hoe ze worden verbouwd.

Ontdek ons engagement en onze doelstellingen om te zorgen voor een verantwoorde aanvoer en productie van onze ingrediënten.


Duurzamere productie

Natuurlijk omvat ons engagement voor de bescherming van onze planeet ook de manier waarop we onze NIVEA verzorgingsproducten produceren: we doen ons best om de CO2-voetafdruk in de productiefase te verkleinen door minder energie te verbruiken, door minder afval te produceren en door water op een meer verantwoorde manier te gebruiken.

Ontdek wat we doen om de CO2-uitstoot tijdens het hele productieproces te verminderen.


sky

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.