Meer verantwoorde productie

Meer verantwoorde productie

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

MEER VERANTWOORDE PRODUCTIE

Bij NIVEA maken we gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor onze verzorgingsproducten en ons verpakkingsmateriaal. Werken met dergelijke duurzame grondstoffen kan een belangrijke maatregel vormen om afscheid te nemen van een economie die berust op fossiele energie op weg naar een duurzamere toekomst. Maar de manier waarop we de planten die worden gebruikt voor onze ingrediënten en verpakkingsmateriaal van plantaardige oorsprong, verbouwen, is ook belangrijk. NIVEA spant zich in om de natuur met respect te behandelen: we streven ernaar om bij te dragen aan ecologische landbouwmethoden, ontbossing te voorkomen, en de gemeenschappen en regio’s waar onze ingrediënten worden verbouwd te ondersteunen.

sustainability

Hoe denkt NIVEA een verantwoorde toelevering te kunnen garanderen?

NIVEA heeft als doel de negatieve impact op het milieu als gevolg van zijn gebruik van kostbare hulpbronnen te verminderen. Het is ook onze doelstelling om de toelevering van hernieuwbare ingrediënten die op een duurzamere manier zijn verbouwd, in 2025 op 100% te hebben, door ecologische landbouwmethoden te ondersteunen.

NIVEA neemt deel aan een duurzamere economie voor palm(pit)olie zonder ontbossing van tropische regenwouden. Sinds eind 2020 gebruiken we uitsluitend ingrediënten op basis van palm(pit)olie uit bronnen die als duurzaam zijn gecertificeerd. Dat geldt voor 100% van onze producten over de hele wereld.

We gebruiken papier en karton als natuurlijk verpakkingsmateriaal. De certificering ‘Forest Stewardship Council’ (FSC) is een garantie dat de producten op basis van hout afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen die voordelen bieden voor het milieu, de maatschappij en de economie. Sinds 2019 wordt 100% van onze doosjes gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal.

De manier waarop de ingrediënten worden geproduceerd, is van cruciaal belang voor de bewoners van de regio waar ze vandaan komen. De ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden vaak verbouwd door kleinschalige familiebedrijfjes, kleine boeren. Samen met lokale partners zonder winstoogmerk werkt het moederbedrijf van NIVEA op het terrein samen met kleine boeren, bevordert het de verbouwing zonder verdere ontbossing en draagt het bij aan het verbeteren van het levensstandaard en de economische situatie van de lokale gemeenschappen.

sustainability

Natuurlijke verzorgingsproducten met karitéboter uit West-Afrika

Karitéboter is een hydraterend ingrediënt met vele voordelen, dat vaak wordt gebruikt in natuurlijke verzorgingsproducten. In Afrika gebruiken de mensen karitéboter al duizenden jaren om hun huid te beschermen tegen uitdroging in het warme klimaat van sub-Saharaans Afrika. Dankzij de hydraterende en natuurlijk voedende eigenschappen is karitéboter in de hele wereld een onmisbaar ingrediënt in lichaamsverzorgingsproducten en cosmetische producten geworden. Deze hoogwaardige boter is ook een essentieel ingrediënt van talrijke NIVEA-producten.

Als lid van de Global Shea Alliance (GSA) willen we een duurzamere productie van karitéboter bevorderen, door ons te bekommeren om de mensen die bij de productie ervan betrokken zijn. Ons project over 5 jaar voor de kleine boeren in Ghana en Burkina Faso bijvoorbeeld, omvat 10.000 karitépluksters - met een opleiding, schone bakovens en het aanplanten van bomen.

Ethische huidverzorgingsproducten bevorderen met arganolie uit Marokko

Arganolie wordt in verschillende NIVEA-producten gebruikt vanwege de uitstekende verzorgende eigenschappen. De Marokkanen gebruiken deze kostbare olie die afkomstig is van de arganboom al duizenden jaren. Momenteel biedt de handel in arganolie de plattelandsbewoners een stabiel inkomen en worden er banen gecreëerd die de ontvolking van het platteland beperken.

De arganbomen dragen bij aan het voorkomen van verwoestijning van de bodem, dankzij hun diepe wortels die als waterreservoir dienen. Daardoor kunnen de plaatselijke gemeenschappen het land dat voorheen te dor was weer bebouwen. We gebruiken de arganolie van een lokale leverancier uit het zuidwesten van Marokko en dragen bij aan de ondersteuning van sociale, economische en milieuprojecten en de lokale plattelandsbevolking.

organic ingredients

Biologische verzorgingsingrediënten gebruiken: burdock extract uit Duitsland

Ingrediënten van plantaardige oorsprong afkomstig uit de biologische landbouw, dragen bij aan onze verantwoorde methode, want die landbouwmethoden zijn in balans met natuurlijke processen en beperken het gebruik synthetische stoffen zoveel mogelijk. NIVEA werkt bovendien met een brede waaier aan biologische verzorgingsingrediënten, zoals burdock extract.

Velen van ons kennen burdock (klit) vanuit hun kindertijd. De vruchten hebben kleine haakjes die zich aan kleding hechten als je ze gooit. De stekelige vrucht is afkomstig van Azië, waar het medische gebruik van de klit wijdverbreid is, evenals in de ayurvedische geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde.

De onderzoekers van NIVEA hebben de effecten van klit op de huid onderzocht en ontdekt dat de extracten ervan de aanmaak van collageen stimuleren. We gebruiken een speciale variant van bio burdock die ‘nuda’ wordt genoemd, en die wordt geproduceerd in de regio Saksen-Anhalt, in het oosten van Duitsland. Het extract van de vrucht stimuleert de aanmaak van collageen in de huid, verhindert verlies van dit essentiële onderdeel van het bindweefsel, en draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van het ontstaan van rimpels.

Biologische ingrediënten in verzorgingsproducten

Naturally Good aloe vera

Bio Aloë vera: Naturally Good dagcrème stralend

Naturally Good night cream

Bio Arganolie: Naturally Good nachtcrème herstellend

Organic Chamomile: Naturally Good Day Cream for Sensitive Skin

Bio Kamille: Naturally Good dagcrème gevoelige huid

Organic Green Tea: Naturally Good Cleansing Tonic

Bio Groene Thee: Naturally Good hydraterende reinigingsmelk

Organic Green Tea: Naturally Good Milky Cleanser

Bio Groene Thee: Naturally Good verfrissende tonic

Wat doet NIVEA om mensenrechten en een industrie van ethische huidverzorgingsproducten te bevorderen?

NIVEA verdedigt de mensenrechten in de hele waardeketen actief. We zetten er ons voor in om de mensenrechten te beschermen en we tolereren geen enkele vorm van dwang- of kinderarbeid, corruptie of discriminatie in onze vestigingen en onze toeleveringsketens.

NIVEA-producten creëren is een gezamenlijke inspanning, en we zijn verantwoordelijk voor alle betrokken mensen, of het nu onze werknemers zijn, of die van onze handelspartners. We hebben zowel interne als externe gedragsregels uitgewerkt, met bindende richtlijnen.

Onze ethische handelsmethoden zijn in overeenstemming met internationaal erkende principes en richtlijnen, zoals de Universal Declaration of Human Rights van de Verenigde Naties of de fundamentele conventies van de International Labor Organization (ILO). Ten slotte houden we ons natuurlijk in elk land aan alle wet- en regelgeving.

shaking hands

One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.