Vrouw dansend in bubbel

JE CELLEN MAKEN JE TOT WIE JE BENT

WAAROM VEROUDEREN WE?

MET DE JAREN VERLIEZEN ONZE CELLEN ENERGIE
Elke cel in je lichaam bevat informatie die je maakt tot wie je bent. Hoe ouder we worden, hoe meer de zowat 10 quadriljoen cellen van ons lichaam hetzelfde doen. Omdat ze zich aan de nieuwe energieniveaus van het lichaam moet aanpassen, kan de snelheid van de celvernieuwing vertragen. De huid verliest haar stevigheid en elasticiteit en er vormen zich rimpels.

DE ZICHTBARE TEKENEN VAN VEROUDERING

VERSCHIJNING VAN RIMPELS EN VERDUNNING VAN DE HUID
Onze huid bestaat uit twee grote lagen: de opperhuid en de lederhuid. De opperhuid is het bovenste laagje van de huid. Het vormt een bescherming tegen de omgeving en bestaat voor 90 % uit keratinocyten. Met het ouder worden, vermindert de barrièrewerking van de opperhuid. De metabolische processen van de cellen vertragen en de huid droogt steeds verder uit. De lederhuid zit net onder de opperhuid en vormt een soort van sterke ondersteuningslaag.  Ze handhaaft de fundamentele structuur van de huid en bestaat vooral uit collageen, elastine en hyaluronzuur. Hoe ouder we worden, hoe meer dit bindweefsel verandert. De huid verliest haar elasticiteit en er verschijnen rimpels aan de oppervlakte.
114_NIV_008_WEBSITE_AOUT_ANTI-AGE_1640x923_08

WAAROM VERLIEZEN ONZE CELLEN HUN VITALITEIT NA VERLOOP VAN TIJD?

DE OORZAKEN VAN HET VERLIES AAN VITALITEIT VAN ONZE CELLEN

Er zijn talloze redenen waarom de huid veroudert. We onderscheiden twee soorten invloeden: intrinsieke factoren en extrinsieke factoren.

114_NIV_008_WEBSITE_AOUT_ANTI-AGE_1640x923_12

EXTRINSIEKE VEROUDERING

De intrinsieke huidveroudering wordt versterkt door zogenaamde extrinsieke factoren. Extrinsieke veroudering is het antwoord van de huid op schade van buitenaf, zoals een blootstelling aan de zon, de vervuiling of onze manier van leven, en kan in heel grote mate onder controle worden gehouden met een evenwichtig voedingspatroon, voldoende nachtrust, regelmatige lichaamsbeweging en de dagelijkse verzorging van onze huid. Oxidatieve stress zou aan de basis liggen van veranderingen gekoppeld aan intrinsieke en extrinsieke veroudering.

INTRINSIEKE VEROUDERING

Intrinsieke veroudering is het biologische verouderingsproces dat zich in de loop der jaren voordoet door een tragere celdeling en een trager energiemetabolisme. Het wordt voornamelijk bepaald door genetische factoren, de hormonale toestand en metabolische reacties, zoals oxidatieve stress en de overdaad aan vrije radicalen.
114_NIV_008_WEBSITE_AOUT_ANTI-AGE_1640x923_11


BEPAAL ZELF HOE JE HUID ERUIT ZIET

DE NODEN VAN ECHTE VROUWEN OP VLAK VAN ANTI-AGE VERZORGING
114_NIV_008_WEBSITE_AOUT_ANTI-AGE_1640x923_03
Voor de ontwikkeling van producten die u zichtbare en tastbare voordelen kunnen bieden, deed NIVEA een onderzoek bij duizenden vrouwen om meer inzicht te krijgen in hun houding en noden op het vlak van de bestrijding van ouderdomstekenen.