NIVEA SOFT CREAM

NIVEA SOFT - NIEUWE FORMULE VOOR DE NR11 IN MULTIFUNCTIONELE HUIDVERZORGING

VOORDELEN

EEN NIEUWE FORMULE MET 95% NATUURLIJKE INGREDIËNTEN die voor 98% biologisch afbreekbaar is1

NIVEA Soft voorziet de huid 48u2 lang van vocht . De lichte formule met vitamine E en jojobaolie trekt snel in en laat je huid fris aanvoelen. De crème bevat nu 95% natuurlijke ingrediënten en is voor 98% biologisch afbreekbaar1. Dit maakt het de perfecte huidverzorgingscrème voor dagelijks gebruik - Zodra je het hebt geprobeerd ben je verliefd!
ONZE INZET VOOR DUURZAAMHEID

NIEUWE, MILIEUBEWUSTERE FORMULE

Al jaren zetten we ons in om voor je huid én voor de planeet te zorgen. We streven er constant en concreet naar om de impact van onze producten op het milieu duurzaam te verminderen. Dankzij de vernieuwe formule is NIVEA Soft effectief op de huid en respecteert het de planeet nog meer!

Minder CO2-uitstoot

Dankzij de nieuwe formule is de ecologische voetafdruk van NIVEA Soft aanzienlijk verkleind.

  • 40% vermindering van de CO2-uitstoot van onze ingrediënten, vergeleken met onze vorige formule.
  • 20% minder CO2-uitstoot voor het hele product.

VEGAN FORMULE

De nieuwe formule bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.
GEZICHT, HANDEN EN LICHAAM

ZACHTE HYDRATATIE VAN top TOT TEEN

NIVEA Soft is de ideale multifunctionele hydraterende crème voor alle huidtypes en voor elke dagelijkse routine van gezicht, handen en lichaam.

Q&A NIVEA Soft Formula

1. Formulering:

Waarom zagen jullie de noodzaak om de formulering van NIVEA Soft te veranderen?

Voor NIVEA als toonaangevend huidverzorgingsmerk komt de huid altijd op de eerste plaats. Wij zetten ons in om in de huidbehoeften van onze consumenten te voorzien. Tegelijkertijd is het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan duurzaamheid en een betere planeet, voor jou en voor toekomstige generaties.

Wat is er duurzamer aan NIVEA Soft?

De formule van NIVEA Soft bevat nu 95% natuurlijke ingrediënten en is voor 98%1 biologisch afbreekbaar. Bovendien wordt onze formule geproduceerd met 100% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dankzij de nieuwe formule is de ecologische voetafdruk van NIVEA Soft aanzienlijk verkleind: - ten minste 40% minder CO2-uitstoot met betrekking tot onze ingrediënten, vergeleken met onze vorige formule. - ten minste 20% minder CO2-uitstoot met betrekking tot het totale product.

Waarom gebruiken jullie (nog) geen biologisch afbreekbare formules in al jullie producten?

Wij zitten midden in ons duurzaamheidstraject en hebben al productlijnen gelanceerd die grotendeels zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, met biologisch afbreekbare formules of met verpakkingen van gerecycleerde materialen. Wij stellen hoge eisen aan nieuwe producten en proberen ze vanaf het begin zo duurzaam mogelijk te maken.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe formule van NIVEA Soft?

NIVEA Soft is nu verbeterd en biedt 48 uur2 hydratatie met behoud van de unieke frisheid en snelle absorptie.

Wat hebben jullie precies veranderd? Wat is er nieuw aan de formule?

We hebben de formule aangepast om meer ingrediënten van natuurlijke oorsprong te gebruiken en nog langer te hydrateren. Hij bevat nu 100% natuurlijke jojobaolie en biedt 48 uur2 hydratatie.

Waarom is de geur van NIVEA Soft veranderd?

De nieuwe formule van NIVEA Soft met 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong heeft een andere impact op de uiteindelijke geur dan de vorige formule. Om de geliefde en bekende geur te behouden, moesten we het geurprofiel licht aanpassen.

Waarom is de consistentie van NIVEA Soft veranderd?

De veranderde NIVEA Soft-formule heeft een andere impact op de algemene consistentie dan de vorige formule vanwege de gebruikte ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Zijn de prestaties van NIVEA Soft nog steeds hetzelfde?

De ingrediënten en de herformulering hebben de prestaties van NIVEA Soft verbeterd.

In welk opzicht zijn de prestaties verbeterd?

NIVEA Soft biedt nu een verbeterde hydratatie gedurende 48 uur2.

Is de nieuwe formule veganistisch?

Ja, de geëvolueerde formule van NIVEA Soft is veganistisch, wat betekent dat hij geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat.

Is de geëvolueerde formule vrij van parabenen?

Ja, de geëvolueerde NIVEA Soft is vrij van parabenen.

Bevat de geëvolueerde NIVEA Soft conserveringsmiddelen?

Ja, NIVEA Soft bevat conserveringsmiddelen. Zonder conserveringsmiddelen zou de houdbaarheidsdatum van veel producten kort na opening worden bereikt. Ze zouden binnen zeer korte tijd bederven. Micro-organismen zoals bacteriën en schimmels, die meestal in het product terechtkomen door contact met onze huid en zich gemakkelijk verspreiden in waterige cosmetica, zijn hiervan de oorzaak. Het resultaat: producten kunnen vervuild raken, minder doeltreffend worden en in het ergste geval kunnen er huidreacties optreden.

Bevat de geëvolueerde NIVEA Soft nog steeds minerale oliën?

De formule van NIVEA Soft bevat geen minerale oliën.

Welke natuurlijke ingrediënten bevat de geëvolueerde formule?

De formule bevat oliën, wassen, hydraterende ingrediënten en stabilisatoren van natuurlijke oorsprong.

Waarom is de formule nog steeds geparfumeerd en zijn de geurstoffen niet uit de formule verwijderd?

Talrijke studies tonen aan dat geurstoffen ons welzijn kunnen verhogen en een positief effect kunnen hebben op onze geest. Afhankelijk van de samenstelling kunnen ze bijvoorbeeld een kalmerend of opwekkend effect hebben. De karakteristieke geur van NIVEA Soft is voor veel consumenten een zeer belangrijk kenmerk. Het gebruik van de geurstoffen in ons product wordt zeer zorgvuldig gecontroleerd: ze worden geselecteerd op basis van strenge zorgvuldigheidscriteria en een hoge huidtolerantie.

2. Toepassingsgebieden en veiligheid:

Wat zijn de toepassingsgebieden van de vernieuwde NIVEA Soft?

NIVEA Soft blijft een ‘universele crème’, wat betekent dat hij zowel op het gezicht en het lichaam als de handen kan worden aangebracht. Het is een dagelijks huidverzorgingsproduct, dat vaak wordt gebruikt voor een optimaal verfrissende sensatie en gehydrateerde huid. De vernieuwde NIVEA Soft-formule biedt niet alleen dezelfde toepassingsmogelijkheden als de vorige, maar ook 48 uur2 hydratatie.

Kan ik de geëvolueerde NIVEA Soft gebruiken als ik allergieën/huidproblemen heb?

De vernieuwde NIVEA Soft is bewezen even mild als de vorige. Het product is tijdens het ontwikkelingsproces dermatologisch getest op huidvriendelijkheid om te voldoen aan de normen waaraan consumenten van NIVEA Soft gewend zijn. Raadpleeg bij huidproblemen altijd uw arts/dermatoloog.

Kan ik de geëvolueerde NIVEA Soft gebruiken voor baby's?

NIVEA Soft is geen babyhuidverzorgingsproduct. Hoewel het zeer mild is, is het niet getest of aanbevolen voor baby's.

Was de vorige NIVEA Soft schadelijk? Is dat de reden waarom jullie het hebben veranderd?

Wij bieden vertrouwde, veilige en hoogwaardige producten, zoals NIVEA Soft. We werken voortdurend aan de verbetering van onze producten en hebben de formule van NIVEA Soft aangepast om deze nog beter te maken voor de huid en onze liefde voor de planeet te tonen. De formule bevat natuurlijke jojobaolie en 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Hoe garanderen jullie de kwaliteit en veiligheid van de verbeterde formule?

We hebben uitgebreide testprogramma's om de kwaliteit en veiligheid van al onze producten te waarborgen. De vorige formule werd bij alle tests als benchmark gebruikt. Wij streven er altijd naar om onze normen te verbeteren en aan te passen aan veranderende technologieën.

Moet ik me zorgen maken over allergische reacties door het ingrediënt ’amandelolie’ en waarom staat dat niet duidelijk op de verpakking?

Wij bieden vertrouwde, veilige en hoogwaardige productkeuzes, zoals NIVEA Soft. We werken voortdurend aan de verbetering van onze producten en hebben de formule van NIVEA Soft verder ontwikkeld. Deze bevat nu amandelolie (verklaring op het product: Prunus Amygdalus Dulcis Oil). Amandelolie wordt gebruikt in een groot aantal formules die de huid zacht maken en helpen beschermen tegen vochtverlies. De hoogste normen inzake toxicologisch onderzoek en de kwaliteit van onze ingrediënten en producten zijn essentieel voor Beiersdorf. U kunt er zeker van zijn dat alle ingrediënten die in onze producten worden gebruikt, grondig zijn geëvalueerd op veiligheid en huidvriendelijkheid volgens de huidige EU-wetgeving voor cosmetica. Bovendien is de amandelolie die in onze producten, waaronder NIVEA SOFT, wordt gebruikt, zodanig geraffineerd dat er geen allergisch potentieel is met betrekking tot bekende voedselallergenen. Personen die zich zorgen maken over voedsel- en/of huidgerelateerde amandelallergieën dienen hun arts/dermatoloog te raadplegen voordat zij een product gebruiken dat amandelolie bevat.

3. Duurzaamheid:

Zijn jullie van plan de formulering van andere NIVEA-producten ook te veranderen?

We zitten midden in ons duurzaamheidstraject en hebben al productlijnen gelanceerd die grotendeels gemaakt zijn van ingrediënten van natuurlijke oorsprong, met biologisch afbreekbare formules of met verpakkingen van gerecycled materiaal. Wij stellen hoge eisen aan nieuwe producten en proberen ze vanaf het begin zo duurzaam mogelijk te maken.

Waarom is de formule van NIVEA Soft niet eerder veranderd om duurzamer te zijn? Waarom is NIVEA zo laat?

De herformulering van onze iconische NIVEA Soft was al lang in de maak. Om onze klanten het best mogelijke verzorgingsproduct te bieden, konden we na uitgebreid onderzoek en ontwikkeling nu het best mogelijke resultaat op de markt brengen. We werken voortdurend aan de verbetering van onze producten zonder afbreuk te doen aan de prestaties, de sensorische eigenschappen, de veiligheid en de kwaliteit.

Bevatten andere Nivea-producten nog minerale oliën?

Minerale oliën worden al meer dan 100 jaar gebruikt in cosmetica als veilige en belangrijke grondstoffen. Beiersdorf gebruikt alleen sterk geraffineerde en hoogwaardige minerale oliën die veilig zijn voor de consument. De hoge kwaliteitscriteria voor deze oliën zijn gebaseerd op de Europese Farmacopee en de normen voor levensmiddelen. Uiteraard voldoen alle ingrediënten aan de uitgebreide wettelijke voorschriften. De veiligheid van onze consumenten is altijd onze hoogste prioriteit. Hoewel we niet twijfelen aan de veiligheid van de minerale oliën die we gebruiken, weten we ook dat verschillende consumenten producten die minerale oliën bevatten liever vermijden. We houden altijd rekening met de feedback van onze consumenten bij de voortdurende ontwikkeling van onze productformules en zullen daarom in de toekomst ook NIVEA-producten zonder minerale oliën aanbieden, zoals de geëvolueerde NIVEA Soft-formule.

Hoe weet ik zeker dat NIVEA deze nieuwe weg naar duurzaamheid serieus neemt en dat dit niet gewoon greenwashing is?

We zijn ons bewust van de milieu-uitdagingen waar we als wereldwijde samenleving voor staan en de impact die dit heeft op ons leven en de generaties na ons. We volgen een duurzaamheidsagenda op bedrijfsniveau, die CARE BEYOND SKIN heet. Deze leidt NIVEA (en ook onze andere merken in de Beiersdorf-familie) naar ambitieuze doelstellingen voor 2025. We zitten momenteel midden in onze duurzaamheidstransformatie, inclusief onze producten en processen, naar een klimaatvriendelijker toekomst.

Lees hier meer over onze initiatieven: https://www.nivea.nl/over-ons/nivea-duurzaamheid/onze-betrokkenheid-bij-het-milieu/filosofie-doelstellingen-voor-duurzaamheid

Wat doet NIVEA voor het milieu?

NIVEA is het grootste en meest wereldwijde merk binnen Beiersdorf en draagt op vele manieren bij aan de algemene duurzaamheidsagenda CARE BEYOND SKIN. Op productniveau bijvoorbeeld willen wij onze producten op de meest duurzame manier aanbieden. Dit betekent dat wij hard werken om onze verpakkingen en formules milieuvriendelijker te maken. Dit kan in de vorm van gerecycleerde verpakkingen, minder materiaal of nieuwe formaten (zoals refill).

Lees hier meer over concrete initiatieven die we nemen: https://www.nivea.nl/over-ons/nivea-duurzaamheid/onze-betrokkenheid-bij-het-milieu/filosofie-doelstellingen-voor-duurzaamheid

4. Verpakking:

Hoe zit het met duurzaamheid op het gebied van verpakkingen? Waarom is de verpakking nog niet duurzaam?

We zitten midden in ons duurzaamheidstraject en hebben al productlijnen gelanceerd die grotendeels gemaakt zijn van ingrediënten van natuurlijke oorsprong, met biologisch afbreekbare formules of met verpakkingen van gerecycled materiaal. Wij stellen hoge eisen aan nieuwe producten en proberen ze vanaf het begin zo duurzaam mogelijk te maken.

Waarom veranderen jullie de formule en de verpakking afzonderlijk?

Het samenbrengen van productformules en nieuwe duurzame verpakkingsoplossingen is zeer complex. Wij werken altijd aan de verbetering van onze producten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Zodra innovaties voldoen aan zowel ons interne kwaliteitsbeheer als aan de behoeften van de consument, worden ze op de markt gebracht.

Kijkt NIVEA ook naar navulbare opties?

We werken altijd aan de verbetering van onze producten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Zodra innovaties voldoen aan zowel ons interne kwaliteitsbeheer als aan de behoeften van de consument, worden ze op de markt gebracht.

1Volgens OESO of gelijkwaardige methoden.

2Instrumentele test, 47 vrijwilligers, meting 48 uur na eenmalig aanbrengen.

3Gebaseerd op gegevens van Nielsen voor multifunctionele verzorgingsproducten voor het jaar 2022, in termen van verkoopwaarde, voor de gehele Nederlandse retailmarkt.