Vrouwen die bakuchiol gebruiken

Bakuchiol in Huidsverzorging

Leer meer over bakuchiol in huidsverzorging

BAKUCHIOL IN HUIDSVERZORGING

Het identificeren van de meest natuurlijke en gezonde ingrediënten in de schoonheidsproducten is een deel van onze huidverzorgingsroutine geworden. We hebben allemaal het verbazingwekkende retinol ontdekt, dat bekend staat om de vele voordelen die het voor je huid biedt. Maar helaas kan het irriterend zijn voor de gevoelige huid. Daarom zijn we blij met de introductie van bakuchiol [uitgesproken als Bak-ooh-chi-ol ] - een nieuw plantaardig ingrediënt dat snel het populaire alternatief aan het worden is.  
Lees verder voor alles wat je moet weten over de voordelen van bakuchiol olie en begrijp waarom mensen het verkiezen boven retinol.

BAKUCHIOL - WAT IS HET

Bakuchiol olie is afkomstig van de Babchi plant, ook wel de Psoralea Corylifolia genoemd.Bakuchiololie wordt van oudsher gebruikt in Indiase en Chinese geneesmiddelen, maar wint snel aan populariteit nu mensen op zoek zijn naar plantaardige vervangingsmiddelen. De plantaardige en antibacteriële eigenschappen maken Bakuchiol serums en oliën milder dan retinol en beter geschikt voor mensen met huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis of een gevoelige huid.

Maar wat is het verschil tussen Bakuchiol en retinol?

Maak kennis met het natuurlijke retinol alternatief!

BAKUCHIOL VS RETINOL

Het is essentieel om het 'bakuchiol vs retinol'-debat te begrijpen door het begrijpen van de voordelen van bakuchiololie. Bakuchiol en retinol worden met elkaar vergeleken vanwege hun gedeelde voordelen:

1. Helpt fijne lijntjes en rimpels te bestrijden
2. Kan acne voorkomen en verlichten 
3. Kan ongelijkmatige huidtinten tegengaan
4. Stimuleert de aanmaak van verschillende soorten collageen

Maar wat zijn de werkelijke verschillen?

VEGAN VRIENDELIJK

Een van de belangrijkste verschillen tussen Bakuchiol en retinol is hoe vegan vriendelijk ze zijn. Retinol is een soort retinoïde gemaakt van eigeel en visleverolie. Hoewel dit gebruikelijker is wanneer het in voedsel wordt gebruikt, kunnen sommige vormen van cosmetische retinol nog steeds deze praktijk volgen. Aangezien Bakuchiol echter op plantaardige basis is, zijn alle Bakuchiol serums en oliën geschikt voor veganistische consumenten.

HUIDVERZORGING TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Het grootste verschil tussen Bakuchiol en retinol is de mogelijkheid om bakuchiol olie veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Het wordt afgeraden om retinol te gebruiken tijdens de zwangerschap vanwege de effecten die het kan hebben op de zich ontwikkelende baby. Het chemische verschil tussen retinol en bakuchiol is groot genoeg om aan te nemen dat er geen problemen zullen zijn met het gebruik van bakuchiol tijdens de zwangerschap. Raadpleeg echter een arts als u niet zeker bent over de Bakuchiol serum effecten tijdens de zwangerschap.

GEVOELIGE HUID

Ondanks alle schijnbare voordelen, vinden mensen met een gevoelige huid dat retinol hun huid kan irriteren - waardoor droog en rood wordt. Door de celvernieuwing te versnellen, werkt Bakuchiol om uw huid te kalmeren en te genezen, irritatie te voorkomen en tegelijkertijd dezelfde voordelen te bieden als retinol. Dit geeft Bakuchiol een sterk voordeel in het Bakuchiol vs retinol debat.

ANDERE VOORDELEN VAN BAKUCHIOL IN DE HUIDVERZORGING

Nu dat we weten wat bakuchiol is en hoe verschillend het is van retinol; wat zijn de voordelen van bakuchiol in de huidverzorging? Bakuchiol is een krachtige antioxidant, het hoofdingrediënt in alle effectieve huidverzorgingsroutine. Antioxidanten, inclusief Bakuchiol, heeft vermogen om de tekenen van veroudering te voorkomen, laat de huid stralen en bied nog veel meer voordelen voor je huid. We hebben de belangrijkste voordelen van het gebruik van Bakuchiol in huidverzorgingsroutines benadrukt;

1. BAKUCHIOL ACNE PREVENTIE

Acne kan veroorzaakt en verergerd worden door vrije radicalen. Als antioxidant vermindert bakuchiololie het effect dat deze vrije radicalen op de huid hebben, waardoor hun impact op de gevoelige, acnegevoelige huid wordt verlicht.

Bakuchiololie is ook ontstekingsremmend, wat helpt om rode, gezwollen en ontstoken acne aan te pakken.

2. PAKT DE TEKENEN VAN VEROUDERING AAN

Bakuchiol serums en oliën helpen om de celregeneratie te versnellen en de productie van collageen in uw huid te stimuleren. Collageen is een eiwit dat de elasticiteit van de huid verhoogt, waardoor deze weer in haar oorspronkelijke vorm kan terugkomen. Door Bakuchiol toe te voegen aan huidverzorgingsroutine kan dit verlies aan collageen worden aangepakt en ziet je huid er weer even jong uit als vroeger! Probeer onze Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Dagcrème SPF30, deze stimuleert de collageenproductie van de cellen met +48% in slechts 4 uur - de sleutel tot een jonger uitziende huid.

3. BESTRIJDT DONKERE VLEKKEN EN EEN ONGELIJKMATIGE TEINT

In tegenstelling tot retinol maakt Bakuchiol de huid minder gevoelig voor de schadelijke stralen van de zon. Bakuchiol olie vermindert het effect dat vrije radicalen, zoals vervuiling en schade door de zon, op de huid hebben. Deze vrije radicalen kunnen een onevenwichtige melanineproductie veroorzaken, wat leidt tot hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint. Door de huid te beschermen, kunnen bakuchiolproducten donkere vlekken en ongelijkmatige huidtinten voorkomen en zelfs verbeteren.

HOE GEBRUIK JE BAKUCHIOL

Dankzij de stijgende populariteit is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om bakuchiol aan huidverzorgingsroutines toe te voegen. Van bakuchiol-serums en -oliën tot gezichtsmaskers en vochtinbrengende crèmes, ze worden allemaal onmisbare producten in de dagelijkse verzorging. 

Omdat het een zacht en natuurlijk product is, kan je deze vanaf halverwege de 20 met het gebruik van bakuchiololie beginnen en meer dan eens per dag - perfect 's morgens vóór de hydratatie en 's avonds vóór het aanbrengen van eventuele serums.

Wij raden aan om bakuchiol olie producten aan te brengen nadat uw gezicht is gereinigd en drooggedept.

De bakuchiololie werkt goed samen met andere hydraterende ingrediënten zoals squalaan. In tegenstelling tot retinol kan het veilig worden gebruikt met andere producten in uw huidverzorgingsroutine, waaronder retinol zelf, omdat de kalmerende eigenschappen van bakuchiol retinol beter laten werken en de tolerantie van de huid voor dit goed bestudeerde ingrediënt verhogen. Het is echter niet aan te raden om het samen met glycolzuur te gebruiken, omdat dit de formule zou kunnen afbreken. Hoewel bakuchiol geen gevoeligheid voor de zon veroorzaakt zoals retinol, raden wij altijd aan een zonnebrandcrème aan te brengen voordat u de huid blootstelt aan de zon.

Probeer onze Cellular Expert Lift Anti-age Dagcrème SPF30 voor de hele bakuchiol-ervaring.