women-using-q10-cream

Wat is q10

Wat is co enzym q10? Lees onze gids over alles wat u moet weten over coenzyme q10 & waar q10 goed voor is, en ontdek onze producten met q10.

Wat is q10 en wat zijn de voordelen van coenzyme q10 op de huid?

Q10 komt van nature voor in al onze lichaamscellen. Daar is het essentieel voor de energieproductie en daarmee medeverantwoordelijk voor de basisfuncties van de huid - zoals regeneratie-, groei- en herstelprocessen. 

Laten we eens nader bekijken wat q10 is en waar q10 goed voor is.


q10-ingredient

Wat is q10 en wat zijn de voordelen van coenzyme q10 op de huid?

Het coenzyme q10 (ook wel ubiquinon genoemd) is een vitamine-achtige stof. Het komt van nature voor in elke cel van het lichaam en levert daar een essentiële bijdrage. Het is essentieel voor de energieproductie om de basisfuncties van de huid te vervullen, zoals regeneratie en herstel. 

Aangezien onze huid de buitenste laag van het lichaam is, wordt zij voortdurend blootgesteld aan diverse externe factoren, waaronder oxidatieve stress veroorzaakt door de UV-stralen van de zon. Bovendien kunnen interne processen leiden tot het vrijkomen van vrije radicalen die onze cellen verder beschadigen en de tekenen van veroudering versnellen.


Wat is de rol van co enzym q10?

Wat is de rol van coenzyme q10 en waarom is het zo doeltreffend in de huidverzorging? q10 vervult twee taken tegelijk: Het levert energie en beschermt de cellen als antioxidant. 

- Energieopwekking: coenzyme q10 is met name nodig voor de cellulaire energieproductie in de mitochondriën, de "energiecentrales" in onze cellen. Op die manier versterkt het hart, de spieren en de zenuwen.

- Defensieve functie: Als antioxidant bestrijdt q10 ook vrije radicalen binnen en buiten de cellen. Eenvoudig gezegd zijn dit agressieve moleculen die van nature in het lichaam voorkomen. Met name UV-straling, stress en toxines in het milieu kunnen het aantal vrije radicalen doen toenemen. Als de concentratie te hoog is, leiden vrije radicalen tot oxidatieve stress. Dit kan de cellen beschadigen en ontstekingen bevorderen, maar ook huidveroudering versnellen. Daarom is q10 zo essentieel voor een gladde, gezond uitziende huid.

brunette woman smiling


Waar is q10 goed voor?

De voordelen van coenzyme q10:

Waar is q10 goed voor? Hier zijn 6 voordelen van 100% huid-identieke coenzyme q10 voor de huid:

- Geeft de huid de energie die het nodig heeft voor natuurlijk herstel & regeneratie
Een van de belangrijkste voordelen van coenzyme q10 is dat het de cellen in uw huid voorziet van de kritische energie die ze nodig hebben om zichzelf te kunnen herstellen en regenereren, wat betekent dat ze beter in staat zijn om hun basisfuncties uit te voeren.

- Een energiekere huid is gelijk aan een stralendere teint 
Een huid die er naar verluidt jeugdig en energiek uitziet, bevat doorgaans een hoog gehalte aan q10. Met de energie die q10 de huid geeft, kan ze sneller herstellen en regenereren om er jong en energiek uit te blijven zien. Aan de andere kant, als de huid ouder wordt, beginnen de natuurlijke niveaus van co enzym q10 af te nemen, wat betekent dat de huid niet zo snel herstelt en regenereert, en er dus dof en vermoeid uit kan zien. Daarom kan het toevoegen van q10 producten aan uw huidverzorgingsroutine u helpen om een stralende teint te behouden.

- coenzyme q10 kan helpen zonneschade te verminderen
coenzyme q10 is een krachtige antioxidant die helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon, die worden veroorzaakt door vrije radicalen. Het verminderen van zonneschade helpt ook om door de zon veroorzaakte tekenen van veroudering te voorkomen.

- q10 ondersteunt de productie van collageen
Collageen maakt bijna 80% uit van onze huid en bijna een derde van alle eiwitten in ons lichaam. Coenzyme q10 helpt de productie van collageen te ondersteunen, wat helpt bij: een betere celregeneratie, de bescherming van kwetsbare organen, de versterking van botten, pezen en gewrichten en het behoud van de elasticiteit van de huid.

- q10 helpt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te verminderen
Met alle energie die het coenzyme q10 de huid geeft en het helpt de productie van collageen te ondersteunen, is het een zeer effectief ingrediënt in crèmes die de tekenen van huidveroudering helpen bestrijden - zoals fijne lijntjes en rimpels.

- q10 helpt bij het bevorderen van een egale huidskleur
Coenzyme q10 kan helpen hyperpigmentatie en donkere vlekken te voorkomen die worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine. Coenzyme q10 doet dit door te helpen de productie van tyrosinase, de katalysator van de melanineproductie, te stoppen.


woman smiling

Veroudering en q10

In tegenstelling tot de meeste vitaminen kan ons lichaam q10 zelf produceren. Op jonge leeftijd wordt de huid er voldoende van voorzien. Bovendien nemen we het op via de voeding. Noten, vlees, groene groenten en koudgeperste plantaardige oliën zijn bijvoorbeeld rijk aan coenzyme q10. Maar naarmate we ouder worden, neemt het niveau van het natuurlijke coenzyme q10 in onze huid af. Omdat het zo'n belangrijke antioxidant is en cruciaal voor het energieproductieproces, maakt een vermindering van co enzym q10 de huid vatbaarder voor meer stress en schade. 

Dit maakt de huid vatbaarder voor fijne lijntjes en rimpels, en daarom kan de integratie van producten met q10 in uw huidverzorgingsroutine helpen om langer een jonger uitziende huid te behouden.


Verzorgingsformules met q10 voor een langer jong uitziende huid:

- Met het ouder worden neemt de verdedigingsfunctie van de huid af en wordt ze vatbaarder voor oxidatieve stress. Dit is een van de oorzaken van de eerste fijne lijntjes en rimpels. Voor een prachtig stralende en jonger uitziende huid, probeer onze NIVEA q10 Energy Dagcrème, die tekenen van vermoeidheid vermindert en dofheid tegengaat.

- Verzorgingsformules met co enzym q10 in antiverouderingsproducten kunnen de natuurlijke afweermechanismen van de huid en het energiemetabolisme van de huidcellen ondersteunen. Aangebracht in de vorm van een crème, serum of bodylotion, wordt de antioxidant in de huid gebracht. Daar kan het helpen vrije radicalen op te vangen en onschadelijk te maken - waardoor vroegtijdige tekenen van veroudering worden voorkomen.


Co enzym q10 voor het gezicht - hoe integreer je q10 in je gezichtsverzorgingsroutine

Ons q10-assortiment biedt een complete huidverzorgingsroutine, van face wash tot serum en moisturizer. De producten benutten de kracht van het coenzyme q10 en leveren het in een gemakkelijk te gebruiken, stapsgewijze reeks. 

Regelmatig gebruik van onze q10 vermindert niet alleen zichtbaar de zichtbaarheid van bestaande fijne lijntjes en rimpels, maar vertraagt ook het ontstaan van nieuwe rimpels - en helpt zo om langer een jeugdig ogende teint te behouden. De unieke formule met hyaluronzuur en creatine maakt niet alleen het huidoppervlak zachter, maar geeft uw gezicht ook een frissere, jongere uitstraling.

Wij hebben een aantal eenvoudige tips voor u om ervoor te zorgen dat uw huid de voordelen van het co enzym q10 ondervindt.
 
Tips voor het gebruik van q10 in uw gezichtsverzorgingsroutine:

- Zorg ervoor dat uw huid schoon en droog is voordat u het aanbrengt.
- Breng het serum altijd vóór de moisturizer aan, zodat de formule diep kan intrekken en zijn werk kan doen.
- Breng het serum zachtjes met de toppen van uw vingers op uw gezicht aan.
- Combineer met een co enzym q10 Plus moisturiser om de anti-rimpel voordelen te intensiveren.

Coenzyme q10 voor de huid: Beiersdorf is een leider in onderzoek

De onderzoekers van Beiersdorf behoorden tot de eersten die onderzoek deden naar het gebruik van co enzyme q10 in de huidverzorging. Tot op de dag van vandaag zijn de q10 producten over de hele wereld in trek.

Coenzym q10 in huidverzorging: Het resultaat van onderzoek

Het NIVEA onderzoeksteam is al sinds de jaren '90 bezig met het opsporen van de effecten van q10. Wetenschappers hebben de rol van het coenzyme q10 in de menselijke huid uitgebreid bestudeerd en integreren het sinds 1998 in huidverzorgingsproducten. 


Belangrijkste gegevens van de ontwikkeling van q10 

- 1957: De Amerikaanse wetenschapper Frederick L. Crane ontdekt het coenzyme q10.
- 1978: De Britse scheikundige Peter Dennis Mitchell ontvangt de Nobelprijs voor de Scheikunde. Hij had ontdekt hoe q10 in de cellen werkt. 
- 1990s: Wetenschappers van Beiersdorf waren een van de eersten die de effecten van q10 op de huid onderzochten en gebruiken het anti-verouderingsingrediënt sinds 1998 met succes in NIVEA huidverzorgingsproducten.
- Vandaag de dag: coenzyme q10 is een van de belangrijkste actieve ingrediënten in anti-verouderingsverzorging. Het wordt gebruikt in bodylotions, gezichtscrèmes, serums en in combinatie met andere antioxidanten zoals vitamine C.


In welke NIVEA producten zit het coenzyme q10?

q10 wordt al sinds 1998 gebruikt als een waardevol ingrediënt in NIVEA Anti-Age verzorging. Sindsdien is het coenzyme een belangrijk bestanddeel van veel NIVEA verzorgingsformules.

woman smiling in the mirror

1. GEZICHTSVERZORGING MET q10

De gezichtshuid is bijzonder kwetsbaar en wordt dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Bereid je huid hierop voor met een dagcrème met q10 van NIVEA. Rijke crèmes ondersteunen de regeneratie van de huid 's nachts en helpen zo rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan.

 

woman applying face cream

2. SERUM & OOGVERZORGING

Anti-rimpelserums zijn afgestemd op de behoeften van de rijpere huid. Zij hydrateren de huid en kunnen dankzij de formule met coenzyme q10 vrije radicalen tegengaan. Speciale serums worden aanbevolen voor de gevoelige huid rond de ogen, om de diepte van rimpels te helpen verminderen. Probeer onze NIVEA q10 OOGCONTOURCRÈME ANTI-RIMPEL POWER voor een zichtbare vermindering van de rimpels rond de ogen.

 

young women in the sun

3. ZONNEBRANDOLIE

80 procent van vroegtijdige huidveroudering is te wijten aan de effecten van UV-straling. Daarom is een zonnefilter bijzonder doeltreffend om door licht veroorzaakte huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. Een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht met co enzym q10 is ideaal voor de rijpere huid.

woman applying hand cream

4. ANTI-AGING HANDCRÈME

De tekenen des tijds laten zich meestal ook heel vroeg aan de handen zien - ook omdat de verzorging ervan vaak wordt verwaarloosd. Handcrème met verzorgingsformule co enzym q10 en UV-filter voorkomt door de zon veroorzaakte ouderdomsvlekken en vroegtijdige rimpels.

 

woman laughing

5. q10 VERZORGINGSPRODUCTEN

Met het ouder worden, verliest de huid over het hele lichaam haar stevigheid en elasticiteit. Pas uw verzorging aan met op elkaar afgestemde antiverouderingsproducten. Onze NIVEA co enzyme q10 serie omvat ook bodymilk en bodylotion.