vrouw die lacht

Wat is Q10?

Lees onze gids over alles wat je moet weten over coenzyme Q10 en hoe het de huid ten goede komt, en ontdek onze producten met Q10.

Wat is Q10 en waar is het goed voor?

Co-enzym Q10, beter bekend als CoQ10, is een belangrijke antioxidant die van nature door het lichaam wordt geproduceerd. In huidverzorging speelt het een cruciale rol bij het behouden van een gezonde, jeugdig uitziende huid. Co-enzym Q10 helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, die het verouderingsproces kunnen versnellen en kunnen leiden tot rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast helpt Q10 bij de productie van collageen en elastine, essentiële eiwitten die de huid stevig en veerkrachtig houden, waardoor het een waardevol ingrediënt is in veel huidverzorgingsproducten tegen huidveroudering.

Hoe werkt co-enzym Q10?

Co-enzym Q10 (CoQ10) functioneert als een cruciaal onderdeel in het cellulaire energieproductieproces, specifiek in de mitochondriën, die vaak de "krachtpatsers" van cellen worden genoemd.

Dit is hoe co-enzym Q10 werkt:

Energieproductie: 
Co-enzym Q10 is essentieel voor het energieproductieproces in cellen, waaronder huidcellen. Het helpt bij de overdracht van elektronen tussen enzymen, waardoor voedingsstoffen worden omgezet in celenergie. Deze energie is cruciaal voor verschillende huidcelfuncties.

 jong meisje dat Nivea Q10 gezichtscrème aanbrengt

Antioxidant verdediging: 
Co-enzym Q10 werkt ook als een krachtige antioxidant. Het helpt bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen die ontstaan tijdens de energieproductie. Hierdoor helpt Q10 cellen, waaronder huidcellen, te beschermen tegen schade die kan bijdragen aan veroudering en andere huidproblemen.

Productie van collageen en elastine: 
Co-enzym Q10 speelt ook een rol bij de synthese van collageen en elastine, essentiële eiwitten voor het behoud van de structuur en elasticiteit van de huid. Collageen draagt bij aan de stevigheid van de huid, terwijl elastine ervoor zorgt dat de huid kan uitrekken en haar vorm terugkrijgt. Q10 ondersteunt de productie van deze eiwitten en zorgt voor een gezondere en jeugdiger uitziende huid.

Cellulair herstel: 
Co-enzym Q10 helpt ook bij celherstelprocessen. Het helpt de algehele gezondheid van cellen te behouden, waardoor ze optimaal functioneren en efficiënter herstellen van schade. Dit kan
vooral gunstig zijn voor huidcellen die zijn blootgesteld aan negatieve milieu-invloeden zoals UV-straling en vervuiling.

In huidverzorgingsproducten wordt co-enzym Q10 vaak plaatselijk gebruikt om deze voordelen direct op de huid over te brengen. Het vermogen om de productie van celenergie te ondersteunen, als antioxidant te werken en de productie van collageen en elastine te bevorderen, maakt het een waardevol ingrediënt in verschillende antiverouderings- en huidverjongingsproducten.


5 Voordelen van co-enzym Q10 voor de huid

 1. Krachtige antioxidatieve bescherming:
  Co-enzym Q10 is een krachtige antioxidant die schadelijke vrije radicalen helpt neutraliseren. Deze vrije radicalen worden gegenereerd door factoren zoals UV-straling, vervuiling en stress en kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering en huidbeschadiging.

 2. Stimuleert de collageenproductie:
  Co-enzym Q10 kan de aanmaak van collageen stimuleren, waardoor de elasticiteit van de huid behouden blijft en rimpels minder zichtbaar worden.

 3. Vermindert de verschijning van rimpels:
  Het vermogen van Q10 om de collageenproductie te stimuleren en de antioxiderende eigenschappen werken samen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Regelmatig gebruik van co-enzym Q10 kan helpen de huid gladder en steviger te maken, waardoor je er jeugdiger en stralender uitziet.

 4. Verbetert de hydratatie van de huid:
  Q10 kan de hydratatie van de huid helpen verbeteren door de natuurlijke vochtbarrière van de huid te ondersteunen. Dit betekent dat je huid vocht beter vasthoudt, waardoor je huid vol en dauwfris wordt.

 5. Bestrijdt de tekenen van veroudering:
  Co-enzym Q10's veelzijdige voordelen maken het goed voor doelgerichte anti-aging. Door oxidatieve stress tegen te gaan, collageen te stimuleren en de hydratatie van de huid te verbeteren, kan CoQ10 je helpen om er langer jeugdig uit te zien.
Overzicht feiten

Q10 feiten:

Voordelen: Co-enzym Q10 werkt als een krachtige antioxidant en helpt vrije radicalen te bestrijden die huidcellen kunnen beschadigen en veroudering kunnen versnellen.

Toepassing: Q10 zit vaak in huidverzorgingsproducten zoals serums en crèmes. Als je het rechtstreeks op de huid aanbrengt, kan het het uiterlijk, de textuur en de algehele gezondheid van de huid verbeteren.

Gebruik: Q10 wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsroutines om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, de collageenproductie te bevorderen en de huidelasticiteit te behouden.

Speciale kenmerken: Q10 is geschikt voor verschillende huidtypes en kan worden geïntegreerd in zowel ochtend- als avondhuidverzorgingsroutines.

Hoe je NIVEA Q10 in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen

Het opnemen van co-enzym Q10 in je huidverzorgingsroutine kan een heilzame stap zijn op weg naar een gezondere en jeugdiger uitziende huid. Hier is een handleiding hoe je dat kunt doen:

Reinigen: Begin met een schone huid. Gebruik een zachte reiniger om make-up, vuil en onzuiverheden te verwijderen. Dit bereidt je huid voor op een betere opname van Q10 uit je gekozen producten.

vrouw die Nivea Q10 Anti-rimpelcrème gebruikt

Serum: Breng een serum aan en concentreer je op de gebieden waar je specifieke problemen wilt aanpakken, zoals fijne lijntjes of een ongelijkmatige teint. Het NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel Pearls Serum is samengesteld met NIVEA's Q10-formule en creatine om de huid te helpen beschermen tegen vrije radicalen en vult de huid aan met energie om haar te helpen regenereren.

Hydrateren: Selecteer een vochtinbrengende crème die uw huid effectief hydrateert om de juiste hydratatie van de huid te behouden en het algehele uiterlijk en gevoel van de huid te helpen verbeteren.

De NIVEA Q10 Anti-rimpel Power Protecting Dagcrème SPF 30 biedt 24 uur anti-rimpelbescherming tegen schade door vrije radicalen en omgevingsstressoren, waardoor de huid de hele dag gevoed en energiek blijft.

Tijdens de nacht is het gunstig om het vernieuwingsproces van je huid te ondersteunen door een nachtcrème te gebruiken. De NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel Voedende Nachtcrème is gemaakt met NIVEA's Q10 formule en Creatine, die je huid helpen regenereren terwijl je slaapt, de productie van collageen stimuleren en je huid voorzien van energie om schade van de dag te neutraliseren.

Oog creme: Als je last hebt van zwellingen of donkere kringen, overweeg dan om een oogcrème te gebruiken. De NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel Dagcrème SPF15 is verrijkt met Dual Action Co-enzym Q10 om kraaienpootjes te verminderen en je ooggebied te revitaliseren. Het is geformuleerd om de huid direct te hydrateren en te revitaliseren, met een zichtbaar frissere en jongere uitstraling binnen slechts 2 weken.

Gerichte behandeling: Eindig met de NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Expert Gerichte Rimpelvuller Serum, dat een directe rimpelvullend effect biedt. Dankzij de unieke formule kan dit gebruikt worden aan het einde van de routine en kan het tot wel 50% rimpelvermindering bieden in slechts 4 weken.

NIVEA komt tegemoet aan een diverse reeks huidverzorgingsbehoeften met behulp van haar Q10-serie, waarin de Q10 Power-lijn wordt aangeboden voor een uitgebreide huidverzorging, inclusief de gevoelige huid, evenals de Q10 60+-lijn, speciaal ontworpen voor de rijpere huid. Om een stralende, gezond uitziende huid te bevorderen, ontdek de Q10 Energy-lijn, waarin Q10 wordt gecombineerd met huidverhelderende vitamine C.


Q10 & andere huidverzorgingsingrediënten

Q10 vs. Retinol: een zachte benadering van huidverzorging

Retinol staat bekend om zijn opmerkelijke anti-aging eigenschappen. Q10 biedt echter een zachter alternatief met zijn eigen reeks voordelen:

Gerichte voordelen: Retinol richt zich voornamelijk op fijne lijntjes, rimpels en acneproblemen.Q10, aan de andere kant, is veelzijdiger en biedt algemene voordelen voor de gezondheid van de huid door te beschermen tegen oxidatieve stress.

Compatibiliteit: Voor degenen die zowel Retinol als Q10 willen gebruiken, kunnen ze elkaar effectief aanvullen. De antioxiderende eigenschappen van Q10 kunnen helpen de vrije radicalen tegen te gaan die door retinol worden gegenereerd, waardoor het risico op irritatie wordt verminderd.

blonde vrouw die lacht

Q10 en Hyaluronzuur: het perfecte duo voor hydratatie

Hyaluronzuur staat bekend om zijn vermogen om de huid te hydrateren en te verjongen. In combinatie met Q10 vormen ze een krachtige combinatie voor een complete huidverzorgingsroutine:

Hydratatieboost: Hyaluronzuur trekt vocht aan en houdt het vast in de huid. Q10 ondersteunt de functie van huidcellen en helpt een gezonde vochtbalans te behouden. Samen zorgen ze ervoor dat je huid gehydrateerd en jeugdig blijft.

Preventieve maatregelen: De antioxidante eigenschappen van Q10 beschermen de huid tegen omgevingsfactoren, terwijl Hyaluronzuur zorgt voor een gehydrateerde huidbarrière. Samen voorkomen ze vroegtijdige tekenen van veroudering.

Verbeterde opname: Het aanbrengen van een Hyaluronzuur-serum vóór een product met Q10 kan de opname van Q10 verbeteren, waardoor het dieper in de huid doordringt.

Q10 en vitamine C: een dynamisch duo voor een stralende huid

Vitamine C staat bekend om zijn verhelderende en antioxidant effecten. Wanneer het gecombineerd wordt met Q10, creëren ze een synergie die de algehele gezondheid en uitstraling van je huid verbetert:

Antioxidant Powerhouse: zowel Q10 als vitamine C zijn krachtige antioxidanten en kunnen effectief vrije radicalen neutraliseren die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering. Wanneer ze samen gebruikt worden, bieden ze dubbele bescherming tegen omgevingsschade.

Collageenproductie: vitamine C stimuleert de collageenproductie, wat helpt bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het verminderen van het uiterlijk van rimpels. Q10 ondersteunt dit proces door essentiële energie aan huidcellen te leveren, waardoor het algehele effect wordt verbeterd.

Verhelderen: Vitamine C helpt bij het vervagen van donkere vlekken en het egaliseren van de teint, terwijl Q10's ondersteuning van celenergie zorgt voor een stralende teint.

Het NIVEA Q10 Energy-assortiment combineert Q10 met de goedheid van vitamine C en vereenvoudigt uw huidverzorgingsroutine door beide in één product aan te bieden.

Het opnemen van Q10, hyaluronzuur en vitamine C in je huidverzorgingsroutine kan je helpen een evenwichtige, stralende en jeugdige teint te bereiken.

Samenvatting

Q10 in Huidverzorging - wegnemen

Co-enzym Q10 is een essentiële natuurlijke antioxidant die een belangrijke rol speelt bij het bereiken van een jeugdig uitziende huid door de productie van collageen en elastine te ondersteunen. De voordelen zijn onder meer het bieden van anti-aging bescherming, het helpen verminderen van rimpels en het verbeteren van de hydratatie.

Veel gestelde vragen over Q10

Wat is co-enzym Q10 (CoQ10)?

Q10 is een natuurlijk voorkomende antioxidant die in het lichaam wordt aangetroffen. Het speelt een vitale rol in de energieproductie op cellulair niveau en staat ook bekend om zijn huidvoordelen.

Wat zijn de voordelen van co-enzym Q10 voor de huid?

Q10 kan helpen de huid te beschermen tegen vrije radicalen, de collageenproductie te stimuleren, het uiterlijk van rimpels te verminderen, de hydratatie van de huid te verbeteren en een helderdere teint te bevorderen.

Hoe kan ik co-enzym Q10 opnemen in mijn huidverzorgingsroutine?

Je kunt Q10 opnemen in je huidverzorgingsroutine door producten zoals serums, vochtinbrengende crèmes en oogcrèmes met Q10 te gebruiken. Deze moeten worden aangebracht na het reinigen en voordat je overdag zonnebrandcrème aanbrengt.

Is co-enzym Q10 veilig voor alle huidtypes?

Co-enzym Q10 is over het algemeen veilig voor alle huidtypen, maar het wordt geadviseerd om een dermatoloog of huidverzorgingsprofessional te raadplegen voor persoonlijk advies en om compatibiliteit met je specifieke huidtype en eventuele bestaande aandoeningen te garanderen.

Kan ik voldoende co-enzym Q10 uit mijn voeding halen?

Hoewel CoQ10 in kleine hoeveelheden aanwezig is in sommige voedingsmiddelen zoals vis, orgaanvlees en noten, is het mogelijk niet voldoende om alle huidvoordelen te bieden. Topische toepassing van CoQ10 in huidverzorgingsproducten wordt vaak aanbevolen voor gerichte voordelen.

Hoe snel werkt Q10 en hoe lang duurt het om resultaten te zien van de huidverzorgingsproducten?

De resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar bij consistent gebruik kun je binnen een paar weken tot een paar maanden verbeteringen in de hydratatie en textuur van de huid gaan zien.

Kan co-enzym Q10 worden gebruikt met andere huidverzorgingsingrediënten?

CoQ10 kan veilig worden gebruikt met vele andere huidverzorgingsingrediënten, waaronder hyaluronzuur, vitamine C en retinol. Het is echter essentieel om de productinstructies op te volgen en voorzichtig te zijn als je een gevoelige huid heeft.

Is co-enzym Q10 alleen gunstig voor anti-aging doeleinden?

Hoewel CoQ10 bekend staat om zijn anti-aging eigenschappen, kan het ook de huid ten goede komen in termen van hydratatie.

Waar vind ik huidverzorgingsproducten met co-enzym Q10?

Je kan Q10-producten voor huidverzorging vinden in het speciale Q10-assortiment van NIVEA, dat gemakkelijk verkrijgbaar is in veel drogisterijen, supermarkten en online retailers.