vrouw die gezichtsmasker toepast

Hoe verwijder je mee-eters?

Alles wat je moet weten over mee-eters, het voorkomen van mee-eters en het verwijderen van mee-eters

Hoe verwijder je mee-eters?

Bijna ieder van ons heeft wel eens last van kleine witte of zwarte puntjes, mee-eters genaamd, op onze neus, voorhoofd of kin. Gelukkig zijn er een paar dingen die we kunnen doen om van mee-eters af te komen! 

Heeft u last van mee-eters? Heb je gemerkt dat ze ook veranderen in puistjes? Lees verder om alles te weten te komen over mee-eters, mee-eters die in puistjes veranderen en - uiteindelijk - hoe je van mee-eters kunt afgeraken.

WAT MOET JE WETEN OVER MEE-ETERS

Mee-eters en alle crèmes om mee-eters te verwijderen op de markt lijken verbijsterend, maar NIVEA is er om je te helpen met je zorgen.
vrouw die gezicht schoonmaakt

HOE EN WAAR VERSCHIJNEN MEE-ETERS: MEE-ETERS OP JE GEZICHT, NEUS EN KIN

Onzuiverheden in de huid komen altijd voor bij de talgkliertjes. Deze follikels, die bestaan uit een klein haartje en talgkliertjes, zijn vooral te vinden in het gezicht, op de borst en op de rug. Als het kanaaltje van de follikel verstopt raakt of als er bacteriën in de porie terechtkomen, ontstaat er een mee-eter. 

 

 

WAT IS DE OORZAAK VAN MEE-ETERS EN ACNE?

Veel dingen dragen bij tot de algemene gezondheid van de huid, maar hier zijn er een paar die specifiek zijn voor het voorkomen van mee-eters en acne:

  • Hormonale schommelingen
  • Stress en zorgen
  • Een ongezonde levensstijl
  • Erfelijkheid

VAN MEE-ETER TOT PUISTJE

Als mee-eters niet vanzelf opengaan, worden ze een ernstiger, frustrerender probleem. Puistjes. De opgehoopte talg is een broedplaats voor bacteriën, en dit kan leiden tot een met etter gevulde, ontstoken plek. Denk eraan, knijp nooit in een puistje! Als een puistje openbarst, kan het omliggende weefsel gaan ontsteken - het ene puistje wordt dus snel gevolgd door een ander - en ontstaat er een rode en geïrriteerde plek. Dus, als je toekomstige puistjes wilt voorkomen, is het belangrijk om een crème voor het verwijderen van mee-eters te gebruiken wanneer je ziet dat ze zich beginnen te vormen.

BIJ MEE-ETERS DRAAIT HET ALLEMAAL OM JE HUIDTYPE

Heeft jouw huid ook last van onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes? Als dat zo is, vraag je je vast af hoe je mee-eters op je gezicht verwijdert. Met huidverzorging die op uw huidtype is afgestemd, kunt u hopelijk voorkomen dat verschijnen - en als ze toch verschijnen, kunt u er snel vanaf komen.

GEMENGDE HUID

Als je een gemengde huid hebt, uw kaken kunnen droog zijn, terwijl de huid op je voorhoofd, neus en kin onzuiver en vettig kunnen zijn. Dit type huid is een echte uitdaging op gebied van huidverzorging. Zorg ervoor dat je gezichtsreinigingsroutine is afgestemd op de specifieke noden van de gemengde huid. Kies een hydraterend en olievrij verzorgingsproduct om te voorkomen dat je T-zone er onzuiver uitziet. 

 

VETTE HUID

Een onzuivere, vette huid produceert te veel talg en doet de huid glanzen. De poriën raken verstopt en mee-eters en puistjes ontstaan. Intensieve reiniging is heel belangrijk hier. Verwijder overtollig talg met een milde wasgel die vriendelijk is voor uw huid en vochtinbrengend is. Een milde wasgel is een uitstekend alternatief voor een crème om mee-eters te verwijderen, die niet alleen werkt als een crème tegen mee-eters, maar ook om de huid schoon en helder te houden.

vrouw met heldere huid

WAT MOET JE DOEN MET MEE-ETERS

HOE GERAAK JE VAN MEE-ETERS AF

  • Gezichtsreiniging: Een goede reiniger verwijdert onzuiverheden en helpt om mee-eters op afstand te houden. Gebruik de NIVEA Naturally Clean Verfrissend Gezichtsreinigingsbar voor een verjongde en heldere teint. De veganistische formule, met amandelolie en bosbessen, helpt de huid te verzachten en zorgt tegelijkertijd voor een grondige reiniging - en een bonus - het is plastic-vrij. 
  • Gezichtsmaskers: Regelmatige gezichtsbehandelingen verwijderen olie, dode huidcellen en mee-eters op het gezicht! Verwen je huid één keer per week met een gezichtsmasker, voor een stralende en heldere huid.
  • Blackhead scrub: Voor een onzuivere huid met veel mee-eters op het gezicht, heb je een crème nodig om mee-eters te verwijderen. Als je echter op zoek bent naar iets dat mee-eters verwijdert en tegelijkertijd de rest van de huid verzorgt, is NIVEA MagicBAR Exfoliating Face Scrub het ideale product. Het ontdoet de huid van overtollig talg en voorkomt mee-eters en puistjes.
  • Clear-up strips: Gebruik verfijnende clear-up strips in het T-zone gebied. Nadat u het een tijdje heeft laten inwerken, trekt u de plakstrip er in één keer af. Dit verwijdert het teveel aan talg uit de poriën, mee-eters op het gezicht maken geen kans!

TIPS & TRICKS VOOR HET VERWIJDEREN VAN VERSTOPTE PORIËN EN OM MEE-ETERS TE VOORKOMEN

We weten dat je wil weten hoe je van mee-eters af geraakt, zeker mee-eters op je gezicht, maar het duurt een tijdje, dus je zal geduld moeten hebben. In de tussentijd is het goed om te weten hoe je verstopte poriën kan behandelen voor dat ze verschijnen!

 

- Antibacteriële cover-up sticks: Als je mee-eters wil verbergen, gebruik dan niet de alledaagse make-up. Cover-up sticks of gezichtspoeders met een ontsmettende werking zijn hier beter voor.

 

- Profecionele cosmetische behandelingen: In een schoonheidssalon wordt het verwijderen van mee-eters gedaan door een ervaren expert: een stoombad voor jouw gezicht opent de poriën, zo kunnen de mee-eters verwijderd worden. Daarna wordt de huid ontsmet, verstevigd en een extra dosis verzorging gegeven. Alhoewel kan dit vaak heel duur zijn, kan je het beste beginnen met het verwijderen van mee-eters met een mee-eter verwijderingscréme als je niet te veel geld wil uitgeven. 

 

- Lifestyle: Wil jij graag minder mee-eters op je gezicht zien? Verander dan jouw eetgewoontes en uw levensstijl, die kunnen jouw daarmee helpen. Verwijder vettig eten met weinig vitamines en zoek de elementen die jouw huid kunnen beschadigen. In plaats daarvan eet je beter gezond en drink veel. We raden ook aan om niet te roken. Roken is als gif voor jouw huid en kan een langdurig negatief effect hebben op jouw huid. Combineer een gezonde levensstijl met een goede mee-eter verwijderingscréme en je zal zeker verbetering zien van jouw huid.

KAN JE MEE-ETERS DEFINITIEF VERWIJDEREN?

Helaas bestaat er geen wondermiddel om permanent van mee-eters af te komen. Daarom is het belangrijk om een huidverzorgingsroutine te vinden die is afgestemd op je huiddoelen en je huidtype.