Wat te doen tegen droge handen

Tips voor het bestrijden van droge handen het hele jaar door

Je handen zijn verantwoordelijk voor zoveel –het is dus niet verbazend dat ze de neiging hebben uit te drogen? Ontdek de oorzaken van droge handen en hoe je ze het beste kunt behandelen.

Wat veroorzaakt droge handen?

Er zijn veel verschillende oorzaken die van invloed zijn op hoe droog, ruw, schraal en oncomfortabel onze handen kunnen aanvoelen.

Waarom voelen mijn handen zo droog aan?

Wat we ook in ons dagelijks leven doen, onze handen krijgen het zwaar te verduren. Omdat ze voortdurend bezig zijn met verschillende taken worden ze continue blootgesteld aan verschillende temperaturen en omstandigheden. Dit kan zijn tol eisen en de handen droog en ruw laten aanvoelen. Wanneer je handen extreem droog zijn, kunnen er zelfs kloven ontstaan.

Bij de huidverzorging worden de handen maar al te vaak vergeten, ondanks dat de huid van onze handen op sommige plaatsen net zo kwetsbaar is als de huid van ons gezicht. Het wordt tijd dat we onze handen gaan waarderen en ze de zorg geven die ze verdienen.

Wanneer jij uitgedroogd bent, zullen je handen ook uitgedroogd zijn!

Veel mensen vergeten dat een gezonde huid het resultaat is van hydratatie aan de binnenkant - de huid van je handen is geen uitzondering. Voor gladde en gehydrateerde handen zorg je ervoor dat je de hele dag door voldoende water drinkt.

5 veel voorkomende oorzaken van droge handen

  • Koude en gure weersomstandigheden
  • Blootstelling aan UVA/UVB-stralen
  • Chemicaliën in huishoudelijke schoonmaakproducten
  • Te vaak handen wassen
  • Verwarming en airconditioning

Wat kun je doen aan droge handen?

Droge handen kunnen echt vervelend zijn - zoek uit hoe je je handen kunt herstellen zodat ze er weer stralend uitzien.

Hoe behandel je droge handen

Het voorkomen van (extreem) droge handen is niet altijd eenvoudig, maar door het gebruik van de juiste producten voor de droge huid is het mogelijk om ze de hydratatie te geven die ze nodig hebben.

Als je werk inhoudt dat je handen voortdurend worden blootgesteld aan ruwe materialen en voorwerpen, dan is het vinden van een goede handcrème om regelmatig te gebruiken van essentieel belang. NIVEA 3in1 Repair Handverzorging is een intensieve crème voor het direct kalmeren van zeer droge handen - perfect als je handen dat extra beetje verzorging nodig hebben.

Verkies je liever een product dat sneller intrekt, dan is de NIVEA Zijdezachte Handcrème een goed keuze. Dit product is verrijkt met karitéboter en glycerine en zal de huid van de handen revitaliseren, zodat ze weer glad en zacht aanvoelen. Door de lichte textuur wordt de crème gemakkelijk geabsorbeerd en is het daarmee ook perfect om mee te nemen voor onderweg. 

Veel vrouwen zweren nog steeds bij de unieke formule van NIVEA crème voor hun handen. De eeuwenoude crème voorziet de huid van de handen van alles wat nodig is om glad en gevoed te blijven.

Handen moeten ook worden geëxfolieerd

Bij het exfoliëren worden de handen vaak verwaarloosd, ondanks het feit dat de huid van de handen dunner is dan bepaalde delen van het gezicht. Als je je handen regelmatig scrubt, worden de dode huidcellen verwijderd zodat je afscheid kunt nemen van een droge en schilferige huid.