Extreem droge huid

Een zeer droge huid heeft veel aandacht nodig

Wat te doen bij een extreem droge huid? Een zeer droge huid heeft extra verzorging nodig. We vertellen je graag meer over een aantal oorzaken van een extreem droge huid en de juiste verzorging hiervan. Lees snel verder en kom erachter wat te doen tegen een extreem droge huid.


OORZAKEN VAN EEN EXTREEM DROGE HUID

Een extreem droge huid is geen prettig gevoel. Wanneer jouw huid heel droog is, kan dit scheurtjes en jeuk veroorzaken. Maar wat is de oorzaak van een extreem droge huid? Er bestaan verschillende redenen waarom je een zeer droge huid hebt. Hieronder vertellen we je meer over de oorzaken van een extreem droge huid.

Een extreem droge huid verzorgen

VERSCHILLENDE OORZAKEN VAN EEN EXTREEM DROGE HUID

Zoals we eerder al benoemden, zijn er verschillende oorzaken voor een extreem droge huid. Voor de oorzaken maken we een onderscheid tussen interne factoren en externe factoren.

INTERNE FACTOREN: VAN NATURE EEN ZEER DROGE HUID

Sommige mensen hebben van nature een hele droge huid, terwijl anderen alleen last hebben van rode of jeukerige plekken tijdens de wintermaanden. Dit worden dan ruwe plekjes of kloofjes die de huid oncomfortabel strak doen aanvoelen. 

Een extreem droge huid is vaak te wijten aan de talgklieren. Deze geven talg af aan de huid ter bescherming tegen uitdrogen. Als je niet zo veel talgklieren hebt of ze niet goed werken, droogt de huid sneller uit. Een zeer droge huid komt daarom vaker voor op plekken met minder talgklieren of bij zones met minder onderhuidsweefsel. Dit geldt vooral voor lichaamsdelen zoals ellenbogen, knieën of schenen. Een extreem droge huid op de benen is bijvoorbeeld een veel voorkomend probleem. Hoewel de talgklieren zeer veel talg produceren tijdens de puberteit, daalt de talgproductie naarmate je ouder wordt. De huid heeft dan meer behoefte aan verzorging.

EXTERNE FACTOREN DIE EEN EXTREEM DROGE HUID VERSTERKEN

Externe factoren kunnen ook van invloed zijn op het ontwikkelen van een zeer droge huid. Daarbij valt te denken aan kou, warmte, zonlicht, overvloedig contact met water, een slechte voeding of een vochttekort. 

Veel mensen hebben vooral tijdens de wintermaanden te kampen met een extreem droge huid, omdat de kou vocht onttrekt aan de huid. Bovendien produceren de talgklieren in die periode minder talg. De huid droogt ook nog eens sneller uit door de droge lucht van de centrale verwarming. Daarom verdient je huid tijdens de wintermaanden extra aandacht. Verwen een droge of zeer droge huid met een vochtinbrengende verzorgende crème. Wil je meer weten over het ontstaan van een droge huid? Lees onze blog over de verdere oorzaken van een droge huid

Snelle verlichting voor een jeukende en zeer droge huid met NIVEA Repair & Care Body Crème. De effectieve formule met dexpanthenol en Hydra IQ doet je huid fantastisch aanvoelen, zelfs in de winter! 

Een droge huid insmeren

DE EXTREEM DROGE HUID GOED VERZORGEN

Wat te doen bij een extreem droge huid? Een goede verzorging van de huid is van belang om zo de natuurlijke barrière van je huid te versterken. Dit kun je doen door je huid te hydrateren met vochtinbrengende huidverzorgingsproducten. Vochtinbrengende verzorgingsproducten zorgen ervoor dat het vochtgehalte in jouw huid verbetert en daardoor minder snel uitdroogt. Naast het gebruik van hydraterende producten zijn er ook nog andere manieren om een droge huid te voorkomen. Lees snel onze tips hieronder.

EFFECTIEVE VERZORGINGSTIPS VOOR EEN HELE DROGE HUID

Wij hebben wat handige verzorgingstips voor je op een rijtje gezet die je helpen om een zeer droge huid tegen te gaan.

  • Vermijd te hete douches of baden – een watertemperatuur van 32 graden is meer dan voldoende.
  • Reinig je huid onder de douche met verzorgingsproducten speciaal voor de droge huid, zoals de NIVEA Rich Caring Douche-Olie of de verzorgende Creme Care Douchecrème.
  • Hydrateer je zeer droge huid dagelijks met een bodylotion. Breng extra veel crème aan op plekken die erg droog zijn zoals de ellenbogen, knieën en schenen. Zorg dat de bodylotion volledig ingetrokken is voordat je je aankleedt.
  • Last van droge handen? Smeer je handen altijd in met crème nadat je ze gewassen hebt. Handcrèmes met macadamia-olie worden snel geabsorbeerd en verzorgen de zeer droge huid intensief.
  • Plaats luchtbevochtigers in huis tijdens de wintermaanden. Een luchtvochtigheid van tussen de 50 en 70 procent in een binnenruimte is ideaal.
  • Als het lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt, zal de huid ook uitdrogen. Daarom is het verstandig om minstens twee liter water of ongezoete thee per dag drinken.
  • Vermijd alcohol, want je gaat er sneller door transpireren, waardoor je huid ook sneller uitdroogt.

 

DE ZEER DROGE HUID VERZORG JE MET NIVEA

Smeer droge plekken zoals handen, ellenbogen of knieën meerdere keren per dag in met een crème speciaal voor de zeer droge huid. Voor verschillende plekken van je lichaam heeft NIVEA een geschikte crème om jouw huid mee te verzorgen, zoals voor het gezicht, handen en de rest van je lichaam.

LICHAAM

Heb je een extreme droge huid op je benen of op andere plekken op je lichaam? Een bodylotion voor een zeer droge huid helpt jouw huid te herstellen. De NIVEA Bodylotion Repair & Care heeft een verzorgend, hydraterend en kalmerend effect op de huid. Smeer je lichaam in met deze bodylotion en je huid is binnen een mum van tijd weer stralend zacht.

HANDEN

Je gebruikt je handen veel en het daarom is het fijn als ze niet te droog of pijnlijk aanvoelen. Daarom bestaan er speciale handcrèmes voor een extreem droge huid, zoals de NIVEA 3-in-1 Repair Handverzorging. Deze crème voor de extreem droge huid heeft een kalmerend effect op jouw huid en creëert een beschermend laagje. 

GEZICHT

Heeft jouw gezicht een extreem droge huid? Dan is het goed om vochtinbrengende gezichtsreinigers te gebruiken, zoals de NIVEA Naturally Good Hydraterende Reinigingsmelk. Na het reinigen van je gezicht kun je een hydraterende gezichtscrème aanbrengen voor een nog beter resultaat. Probeer bijvoorbeeld de NIVEA Essentials – 24h Voedende Dagcrème voor een schitterend, flexibel gezicht.

Verzorgingsproducten droge huid