Vrouw snoezelt bij man

Een zeer droge huid heeft veel aandacht nodig

Hoe kun je de natuurlijke barrière van je huid versterken? Lage temperaturen en droge lucht tijdens de winter hebben een invloed op je huid en drogen deze snel uit. Een zeer droge huid heeft extra verzorging nodig. Volle crèmes en milde oliën ondersteunen het natuurlijke herstel van de huid.


Verzorging voor een zeer droge huid

Hoe kun je droge handen goed verzorgen?

Ruwe en rode handen hebben onmiddellijke verzorging nodig. NIVEA 3-in-1 Repair Handverzorging voorziet de zeer droge huid van een beschermend laagje en heeft een kalmerend effect.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Sommige mensen hebben van nature een zeer droge huid, terwijl anderen alleen last hebben van rode of jeukerige plekken tijdens de wintermaanden. Dit worden dan ruwe plekjes of kloofjes die de huid oncomfortabel strak doen aanvoelen. 

Dit is vaak te wijten aan de talgklieren, die talg afgeven aan de huid ter bescherming tegen uitdrogen. Als je niet zo veel talgklieren hebt of ze niet goed werken, zal de huid snel uitdrogen.  Een zeer droge huid komt daarom vaker voor op plekken met minder talgklieren of bij zones met minder onderhuids weefsel. Dit geldt vooral voor lichaamsdelen zoals ellenbogen, knieën of schenen. Hoewel de talgklieren zeer veel talg produceren tijdens de puberteit, daalt de talgproductie naarmate je ouder wordt. De huid heeft dan meer behoefte aan verzorging. 

Externe factoren kunnen ook van invloed zijn op het ontwikkelen van een zeer droge huid. Daarbij valt te denken aan kou, warmte, zonlicht, overvloedig contact met water, een slechte voeding of een vochttekort. 

Veel mensen hebben vooral tijdens de wintermaanden te kampen met een zeer droge huid, omdat de kou vocht onttrekt aan de huid. Bovendien produceren de talgklieren in die periode minder talg. En de huid droogt ook nog eens sneller uit door de droge lucht van de centrale verwarming. Daarom verdient je huid tijdens de wintermaanden extra aandacht. Verwen een droge of zeer droge huid met een vochtinbrengende verzorgende crème. Lees hier meer over de oorzaken van een droge huid.

Voedende verzorging voor een droge huid

Hoe kun je de natuurlijke barrière van je huid versterken?

Snelle verlichting voor een jeukende en zeer droge huid met NIVEA Repair & Care Body Crème. De effectieve formule met dexpanthenol en Hydra IQ doet je huid fantastisch aanvoelen, zelfs in de winter!

Simpele en effectieve verzorgingstips voor elke dag

  • Vermijd te hete douches of baden – een watertemperatuur van 32 graden is meer dan voldoende. 
  • Reinig je huid onder de douche met verzorgingsproducten speciaal voor de droge huid zoals NIVEA Verzorgende Douchecrème of de Verzorgende Doucheolie Natural Oil.
  • Hydrateer je zeer droge huid dagelijks met een bodylotion. Breng extra veel crème aan op plekken die erg droog zijn zoals de ellenbogen, knieën en schenen en zorg dat de bodylotion volledig ingetrokken is voordat je je aankleedt. 
  • Smeer je handen altijd in met crème nadat je ze gewassen hebt. Handcrèmes met macadamia-olie worden snel geabsorbeerd en verzorgen de zeer droge huid intensief. 
  • Plaats luchtbevochtigers in huis tijdens de wintermaanden. Een luchtvochtigheid van tussen de 50 en 70 procent in binnenruimten is ideaal.

Weldaad voor de zeer droge huid

Als het lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt, zal de huid ook uitdrogen. Daarom moet je minstens twee liter water of ongezoete thee per dag drinken. Vermijd alcohol, want je gaat er sneller door transpireren, waardoor je huid ook sneller zal uitdrogen. 
Nieuwe rituelen voor je dagelijkse verzorgingsroutine: Verwen jezelf met een volle bodylotion zoals NIVEA Pure & Natural Body Milk of NIVEA Verzorgende Body Milk voordat je gaat slapen. Je huid herstelt extra snel terwijl je slaapt. Hierdoor kan de verzorgende crème helemaal inwerken. 
Smeer droge plekken zoals handen, ellebogen of knieën meerdere keren per dag in met een crème speciaal voor de zeer droge huid.