vrouw met cellulitis

Wat te doen tegen cellulite?

Wil je weten hoe je van cellulite afkomt? Lees hier alle tips en tricks, inclusief oorzaken en behandelingen.

HOE KOM JE VAN CELLULITE AF?

Cellulite is een volledig natuurlijk en normaal verschijnsel. Toch willen veel mensen nog steeds weten hoe ze cellulite kunnen verminderen, omdat het hen ongemakkelijk kan doen voelen. Het is daarom gebruikelijk om te willen weten hoe je cellulite kunt kwijtraken en cellulite kunt verminderen. Hieronder gaan we in op hoe je cellulite krijgt en hoe je cellulite op benen kunt verminderen. Lees verder om meer te weten te komen over cellulite en hoe het mogelijk is om het te verliezen.

WAAROM ONTSTAAT CELLULITE?

Cellulite is het resultaat van vetcellen onder de huid die op de oppervlaktelaag ervan drukken. Als deze vetcellen zich ophopen en de huid naar boven duwen, trekken de bindweefsels die de huid aan de onderliggende spieren bevestigen naar beneden, waardoor de huid knikt en bobbelt.
 
De vetcellen en het bindweefsel in de dermatologische laag van vrouwen zitten verticaal, terwijl ze bij mannen in een kriskrasstructuur zitten, wat misschien een van de redenen is waarom vrouwen eerder tekenen van cellulite vertonen dan mannen. Het vet van vrouwen is ook meestal verdeeld over de dijen, heupen en billen, gebieden waar cellulite vaak voorkomt.
 
Weten hoe je cellulite krijgt en wat de oorzaken ervan zijn, kan nuttig zijn om te begrijpen hoe je er vanaf komt.

WAT IS CELLULITE? EN IS CELLULITE VERMINDEREN EIGENLIJK WEL MOGELIJK?

Niemand zou zich ooit moeten schamen dat ze cellulite hebben of alsof het iets is dat ze gewoon moeten wegwerken. Cellulite is volkomen normaal en is iets waar meer dan 90% van alle vrouwen (die meer vatbaar zijn voor cellulite dan mannen) in zekere mate last van hebben. Cellulite verschijnt wanneer vetcellen onder de huid tegen bindweefsel duwen, waardoor de huid kuiltjes vertoont. Vanwege de manier waarop cellulite zich vormt, is het bijna onmogelijk om het volledig thuis te verwijderen. Er zijn echter een paar dingen die je thuis kunt doen om de prevalentie van cellulite te verminderen.

Er is een cellulite gradatieschaal - mild, matig, ernstig. Natuurlijk geldt: hoe milder de aandoening, hoe gemakkelijker het is om cellulite te verminderen.

WAT VEROORZAAKT CELLULITE?

Hoe krijg je cellulite? Wat de oorzaak van cellulite precies is en hoe het ontstaat, is niet volledig bekend, maar wordt verondersteld te omvatten:

HORMONEN

Hormonen worden beschouwd als een van de grootste bijdragers aan de oorzaken van cellulite, met name bij vrouwen. Naarmate vrouwen ouder worden, neemt hun natuurlijke oestrogeenniveau af en met het begin van de menopauze kan de bloedtoevoer naar het bindweefsel ook afnemen. Minder bloedtoevoer betekent dat er minder zuurstof naar cellen wordt gebracht om collageen te produceren, waardoor regeneratie en reparatie worden vertraagd. Naarmate de bindweefselcellen verzwakt raken, wordt vet meer zichtbaar tussen deze weefsels.

GENEN

Genetica dragen bij aan zaken als het metabolisme, de vetverdeling en de bloedcirculatie van een persoon - allemaal factoren die kunnen bijdragen aan de vorming van cellulite. Daarom zijn sommige mensen genetisch gezien meer vatbaar voor cellulite dan anderen.

EEN ONGEZONDE LEVENSSTIJL HEBBEN

Slechte voeding en een gebrek aan lichaamsbeweging kunnen de kans op het verschijnen van cellulite vergroten. Dit komt doordat een ongezonde levensstijl betekent dat je meer kans hebt op de ophoping van vetcellen, die op de huid zullen drukken en putjes veroorzaken. Daarnaast kunnen lange periodes van inactiviteit je bloedcirculatie beïnvloeden, waardoor de regeneratie- en reparatiefuncties van je lichaam beperkt worden. Het overmatig eten van bepaalde voedingsmiddelen zoals bewerkte voedingsmiddelen, voedsel met veel suiker of zout kan ook je kans op cellulite vergroten.

SLECHTE BLOEDCIRCULATIE

Een gezonde bloedsomloop betekent dat we de energie en voedingsstoffen leveren die onze cellen nodig hebben voor regeneratie en herstel. Zonder een goede doorbloeding kan onze huid zwakker worden, waardoor de kans groter is dat ccellulite verschijnt.

LEEFTIJD

Naarmate we ouder worden, wordt de huid dunner en minder elastisch, waardoor ook de kans op het ontstaan van cellulite toeneemt. Veel mensen beginnen cellulite te zien tussen 25 en 35 jaar. Oestrogeen heeft invloed op de bloedvaten, dus als het begint af te nemen, verlies je receptoren in je bloedvaten en dijen, wat een verminderde doorbloeding veroorzaakt die kan leiden tot cellulite op dijen.

STRESS,center>

Experts geloven dat stresshormonen zoals cortisol ook een factor kunnen zijn. Stress heeft een diepgaand effect op het lichaam, onder meer op de spijsvertering en de lever, en kan cellulite verergeren. Stress kan ook bijdragen aan factoren die cellulite kunnen veroorzaken, zoals een slecht dieet, te veel alcohol drinken of roken. Lichaamsbeweging en goed eten kunnen helpen het stressniveau te verlagen en zijn een goede verdediging tegen cellulite.
HOE ZICH TE ONTDOEN VAN CELLULITE

CELLULITE BEHANDELING

Dus je wilt graag weten hoe je van cellulite op je benen en andere gebieden afkomt? Zonder onder het mes te gaan is het helaas bijna onmogelijk om cellulite helemaal weg te krijgen. Hoe je cellulite kunt verminderen is een iets ander verhaal en er zijn een paar dingen die je kunt proberen om het minder opvallend te maken. Lees onze tips over hoe je cellulite kunt verliezen:

1) EET GEZOND OM CELLULITE TE VERMINDEREN

Het eten van ongezonde voeding vol gifstoffen en vet bevordert de opbouw van vetweefsel onder je huid en draagt bij aan cellulite. Het eten van veel volkorenproducten en vezels helpt om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Het is ook aan te raden om niet te veel zout te eten, omdat dit kan leiden tot uitdroging en zwelling - beide oorzaken van cellulite. Eten met een calorietekort helpt je ook om vet te verbranden, wat kan bijdragen aan het verschijnen van cellulite.

2) BLIJF GEHYDRATEERD OM CELLULITE TE VERMINDEREN

Ons lichaam bestaat voor bijna 60% uit water en zonder water kan onze huid zwakker, dunner en verschrompeld worden. Als de huid uitgedroogd is, is cellulite sneller zichtbaar. Drink dus voldoende water om de elasticiteit van de huid te verbeteren en cellulite te verminderen.

3) DROOG BORSTELEN OF MASSAGE CELLULITE OM ZE TE VERMINDEREN

Droog borstelen of masseren is een goede manier om de lymfedrainage te bevorderen - een proces dat de vetlaag ontdoet van opgehoopte gifstoffen. Droog borstelen verhoogt de bloedsomloop en exfolieert de huid; er wordt ook aangenomen dat het helpt bij het afbreken van vetafzettingen onder de huid die cellulite kunnen veroorzaken.
 
 Om cellulite op dijen en benen kwijt te raken, kun je de betreffende gebieden twee keer per dag masseren of borstelen, 's ochtends en 's avonds. Gebruik een droge borstel voor een douche of bad - gebruik een stevige borstel op een droge huid en rol in kleine cirkelvormige bewegingen over de huid. Gebruik na het douchen of baden een bodylotion of vochtinbrengende crème om de huid te maximaliseren.

Je kunt het gebied zelf masseren voor of na een bad of douche om het lymfestelsel te stimuleren en de algehele uitstraling en tonus van de huid te verbeteren. Gebruik oliën of je favoriete bodylotion om de huid te voeden. Masseer van onder naar boven en streef naar cirkelvormige bewegingen.

4) BEWEEG VEEL OM CELLULITE TE VERMINDEREN

Voor het verminderen van cellulite op de dijen en de benen, zorg ervoor dat je je onderlichaam zo veel mogelijk traint - zelfs al is het maar 20 minuten een paar keer per week. Regelmatig bewegen zal helpen om je bloedsomloop te verhogen en vet te verbranden - beide dingen die zullen helpen om cellulite te verminderen.

5) DRAAG MINDER VAAK STRAKKE KLEDING OM CELLULITE TE VERMINDEREN

Het te lang en te vaak dragen van compressiekleding kan onze bloedsomloop beperken, waardoor cellulite eerder kan verschijnen.

6) GEBRUIK EEN HUIDVERSTERKENDE CRÈME OM CELLULITE TE VERMINDEREN

Hoewel de oorzaak van cellulite dieper ligt dan alleen de huid, kan zwakke, verslapte en ondervoede huid het veel erger laten lijken. Een gebrek aan collageen in de huid kan betekenen dat deze zwakker is en waarschijnlijker het vet doorlaat, probeer onze NIVEA Q10 4IN1 Verstevigende Body Crème te gebruiken om de huid te versterken en het uiterlijk van cellulite in 3 weken te verminderen.

7) VERMIJD STRESS

Hormonen spelen een sleutelrol bij cellulite en oestrogeen is niet de enige boosdoener. Het leren omgaan met stress is een essentieel hulpmiddel. Stress zorgt ervoor dat de cortisolniveaus stijgen, wat het ontstaan van cellulite bevordert. Het beheersen van je stress en het verlagen van de cortisolniveaus kan helpen bij het leren hoe je cellulite op de benen en andere gebieden kunt verminderen.

Neem tijd voor jezelf - dit kan een yogales zijn, een uur met een boek of een fijn bad - om te ontspannen voor je lichaam en geest. Ademhalingsoefeningen kunnen ook helpen als je je bijzonder angstig voelt.
benen van de vrouw in de lucht

8) EXFOLIEER

Het gebruik van een bodyscrub op cellulite op de dijen of benen kan dode huidcellen verwijderen en de bloedsomloop stimuleren, wat kan helpen het uiterlijk van cellulite te verminderen.

9) VERMIJD ZOUTE VOEDING

Zoute, vette, suikerrijke voeding kan bijdragen aan cellulite op de benen door de opbouw van vetcellen in ons lichaam die ontstekingen kunnen veroorzaken. Sterk gezouten voedsel kan weefselzwelling bevorderen, wat cellulite na een zoute maaltijd erger kan laten lijken.

HOE CELLULITE OP DIJEN WEGKRIJGEN & HOE CELLULITE OP BENEN WEGKRIJGEN

De dijen en de rest van de benen zijn bijzonder gevoelig voor cellulite. Veel vrouwen hebben het na hun puberteit - en het heeft niets met gewicht te maken. 
 
Stimuleer het lymfestelsel
Een traag lymfestelsel kan cellulite veroorzaken of zelfs verergeren. Het masseren van een scrub of het zachtjes borstelen van het gebied kan helpen om de bloed- en lymfedrainage te stimuleren. Om verandering te zien, moet je dit regelmatig doen. 
Eet veel groenten 
Het eten van groene, bladgroenten en het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en alcohol helpt ook om cellulite op dijen en benen kwijt te raken.

HUIDVERSTEVIGING MET NIVEA OM CELLULITE TE VERMINDEREN

Hoewel onze crèmes wonderen kunnen doen voor je huid, is cellulite niet strikt genomen een huidprobleem, dus ze kunnen het niet uitroeien. Dat gezegd hebbende, helpen onze NIVEA Q10-producten om de huid te versterken en te verstevigen om het uiterlijk van cellulite te verminderen. Probeer onze NIVEA Q10 Body Multi-Power Verstevigende Bundelset voor een complete huidverzorgingsroutine die de huid verstevigt en cellulite aanpakt.

OEFENING EN VERZORGING VOOR CELLULITE - CELLULITE NATUURLIJKE BEHANDELING

Een korte broek of een mooi rokje dragen in de zomer is maar half zo leuk als de gevreesde putjes op je benen te zien zijn. Pak cellulite dus op tijd aan: krijg je benen en billen weer in vorm met een speciaal op maat gemaakt oefenprogramma en deze verzorgingstips die kunnen helpen bij het verminderen van cellulite.

CELLULITE: ZO RAAK JE CELLULITE KWIJT EN WORDT JE HUID GLADDER:

  • Cellulite bestrijden is een echte zorg voor veel vrouwen.
  • De hinderlijke inkepingen verdwijnen niet van de ene op de andere dag. Beginjeanti-celluliteprogramma in de winter, zodatjehuid weer mooi is op tijd voor het bikiniseizoen.
  • Fietsen, joggen en het stepapparaat zijn je bondgenoten op de route naar een mooiere huid. Want lichaamsbeweging spant niet alleen de spieren aan, het maakt ook je huid gladder.
  • Door speciale maatregelen te nemen tegen cellulite ondersteun je de versterking van het weefsel: Onze NIVEA Q10-lijn heeft een aanspannend en verstevigend effect en kan cellulite minder zichtbaar maken.
  • Cafeïne verhoogt de veerkracht van de buitenste huidlaag. Scrubben met koffiedik zuivert ook en stimuleert de doorbloeding van de cellen.
  • Douche afwisselend met koud en warm water. Bij koud water trekken de bloedvaten samen en bij warm water zetten ze uit. Dit bevordert de doorbloeding en het weefsel wordt steviger.
  • Richt het getroffen gebied - dus bijvoorbeeld cellulite op de dijen of cellulite op de benen - met de douchekop voor een extra stimulans.
TRUCS VOOR EEN STRAKKERE HUID - JE ACTIEPLAN TEGEN CELLULITE
 - Massages verbeteren de bloedsomloop en stimuleren de lymfestroom. Masseer de huid van je billen en benen met een scrubhandschoen of een celluliteborstel. 
 - Pas op voor spataderen: voordat je ze behandelt moet je met je huisarts overleggen.
 - Ongeveer eenmaal per week een alkalisch bad nemen zuivert en ontgift het hele lichaam. Voeg ongeveer vier eetlepels alkalisch zout toe aan je badwater en neem de tijd om te genieten van het helende effect van het bad. 
 - Onze huid is een afspiegeling van ons lichaam. Als we gezond zijn, straalt het van binnenuit. Als je voldoende vitaminen en een evenwichtig dieet eet - is dat merkbaar! Bestrijd cellulite van binnenuit door zoutarm voedsel te eten. Zout absorbeert water in het lichaam, wat resulteert in opgeblazen weefsel. Breng je eten dus op smaak met aromatische kruiden.
 - Groenten die rijk zijn aan kalium, zoals broccoli, peulvruchten en spinazie, zorgen er ook voor dat overtollig weefselvocht wordt weggespoeld.
 
VERSTEVIG JE HUID ZELFS TIJDENS HET DOUCHEN
Je huidverstrakkingprogramma begint 's ochtends als je onder de douche staat. Gebruik een douchegel of moisturizer onder de douche die is ontwikkeld om je huid strakker te maken.

REGELMATIGE LICHAAMSBEWEGING - DE BESTE MANIER OM CELLULITE TE BESTRIJDEN

Oefening versterkt de spieren en verbrandt vet - verklaar de oorlog aan je cellulite door ervoor te zorgen dat je veel beweegt.

Het wegwerken van cellulite op dijen en benen De verschijning van cellulite kan verminderd worden met een paar eenvoudige oefeningen - als je er consistent aan blijft werken. Hoewel cellulite bij iedereen kan voorkomen, zelfs bij mensen die regelmatig sporten, kan oefening helpen om een specifiek gebied waar je cellulite hebt te verstevigen, meestal je benen, billen en buik. Probeer deze schema's om die gebieden te verstevigen:

Alles wat je nodig hebt is een oefenmat. Ga op je rug liggen en til je benen op. Buig beide knieën in een hoek van 90 graden en laat een handbreedte ruimte tussen hen. Til nu je heupen op en strek één been naar voren. Tel langzaam tot tien en verander dan van been. Slechts tien herhalingen van deze oefening elke dag zullen je figuur en de verschijning van je huid meetbaar veranderen.

Strakkere bovenbenen:

Ga zijwaarts op een trainingsmat liggen en buig het onderbeen lichtjes. Strek nu het bovenbeen uit en til het op terwijl je uitademt. Houd het kort in de lucht en laat het dan weer zakken terwijl je inademt. Verander van kant na 20 herhalingen.

Deze vormen van oefening kunnen ook helpen om cellulite te verminderen:
- Yoga
- Aerobe oefeningen zoals hardlopen of fietsen
- HIIT - hoge-intensiteit intervaltraining - verhoogt je hartslag en helpt je meer vet te verbranden
- Krachttraining - inclusief squats en lunges en gewichten.