Nieuw, al meer dan 100 jaar lang

Nieuw en dat al meer dan een eeuw lang

Rijkelijke huidverzorging voor elke gelegenheid

Elk blauw blikje bevat meer dan alleen de resultaten van meer dan een eeuw aan huidonderzoek. Het bevat ook de herinneringen van zo veel mensen voor wie NIVEA een onderdeel van hun leven is geworden.

NIVEA Creme, een vaste waarde

We herinneren ons nog goed dat er zo'n blikje in de badkamer van oma stond. En weet je nog dat mama altijd zo'n blikje in haar handtas had? En hoe de zachte, witte crème op het puntje van onze neus werd gesmeerd? Het blauwe blikje is een onmisbaar onderdeel van het leven van vele gezinnen geworden

De geur van NIVEA

Lelietje-van-dalen

De discrete geur van bergamot en sinaasappel, gecombineerd met lavendel, roos, lelie en het lelietje-van-dalen is onvergetelijk.

Alles voor een geweldige crème-beleving

Feelgood-crème


Naast Eucerit en de fijne geur, bevatte NIVEA Creme meer dan honderd jaar geleden ook glycerine, water, een beetje citroenzuur. Deze effectieve formule is door de jaren heen zorgvuldig aangepast en verbeterd.

Crème die lief is voor lichaam en geest

Als je echt eens lief voor jezelf wilt zijn, dan is deze crème onmisbaar. Met de stevige samenstelling wordt elk smeermomentje een moment van voedende verzorging voor lichaam en geest. Strelingen zijn cruciaal al we ook ons gevoel tevreden willen stellen. Ze geven baby's het gevoel van samenzijn en veiligheid. Als we niet worden gestreeld, hebben we het gevoel dat we iets missen. Onderzoek toont aan dat de emotionele en mentale ontwikkeling van een kind wordt gestimuleerd door lichamelijk contact. En een crème aanbrengen betekent ook dat je tijd neemt voor jezelf.

Deze crème schrijft geschiedenis

Het begon allemaal met ‘nix’

Voordat het succesverhaal van NIVEA CREME begon, moest er eerst iets heel anders worden uitgevonden: Eucerit. Eucerit werkt als een emulgator en combineert olie en water in een extreem fijne, stabiele mix. Gelukkig had Dr. Isaac Lifschütz deze compleet nieuwe emulgator in 1911 ontwikkeld. Dermatoloog professor Paul Gerson Unna bewonderde de expertise van Dr. Lifschütz op dit gebied en presenteerde deze aan Dr. Oscar Troplowitz, de chemicus en medeoprichter van Beiersdorf. Hij zag direct in dat de water-in-olie-emulsie de perfecte basis vormde voor een cosmetische huidcrème. Alles wat ze nu nog nodig hadden was een naam. En om die te vinden, hoefde Dr. Troplowitz niet verder te kijken dan de crème zelf. Toe de emulsie klaar was, had deze een sneeuwwitte kleur. De naam NIVEA is afgeleid van het Latijnse woord ‘nix, nivis’, wat sneeuw betekent. De vertaling van NIVEA is dan ook ‘sneeuwwit’.

Ervaring en expertise, onderzoek en ontwikkeling

Sinds de oprichting van ons bedrijf hebben we ons toegelegd op de verzorging van de huid. We ontwikkelen uiterst effectieve producten die harmonieus samenwerken met de eigen functies van de huid. Dat betekent dat jouw huid precies datgene krijgt wat hij nodig heeft.

Ons doel: Aangepaste huidverzorging voor iedereen

Toen NIVEA meer dan 100 jaar geleden het licht zag, werd het volledige onderzoek uitgevoerd door slechts drie personen: Dr. Oscar Troplowitz, Prof. Paul Gerson Unna en Dr. Isaac Lifschütz. Tegenwoordig zijn meer dan 500 medewerkers actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling om de complexe processen die in onze huid plaatsvinden te ontrafelen en steeds weer nieuwe, effectieve huidverzorgingsproducten te ontwikkelen. Zo hebben we door de jaren heen veel baanbrekende producten ontwikkeld, zoals huidcrème, bodylotion, zonnecrème met SPF, een speciale productlijn voor mannen, pompsprays, huidverzorging voor de rijpere huid en zelfs anti-agingproducten met Q10! In dit proces staan de behoeften en wensen van onze klanten altijd voorop. Door met hen in gesprek te gaan, zijn we erin geslaagd producten te ontwikkelen die staan voor de beste kwaliteit staan en waarop je 100% kunt vertrouwen.

Internationale roem

Dermatologisch onderzoekscentrum

Ons dermatologisch onderzoekscentrum in Hamburg is een van de belangrijkste onderzoekscentra ter wereld.

Thuis in Hamburg

Thuis in Hamburg

NIVEA Creme wordt vervaardigd in Hamburg. Hier worden bijna 8.000 blikjes per uur gevuld met NIVEA Creme.