Vrouw et sproeten crème op wang

Welk huidtype heb je?

Ontdek je persoonlijke behoeften op het gebied van huidverzorging. Verschillende huidtypes hebben een verschillende verzorging nodig om er stralend uit te zien.


Verzorging op maat

Door de juiste verzorgingsproducten voor jouw huidtype te kiezen, wordt jouw huid zacht en stralend. Kies huidverzorgingsproducten op basis van de persoonlijke behoeften van jouw huidtype.
Droge huid

Een droge huid heeft intensieve verzorging nodig

Een droge huid heeft veel verzorging nodig. De beschermlagen worden heel snel aangetast, waardoor de huid uitdroogt, barsten vertoont en ruw aanvoelt. Rijke crèmes en maskers herstellen de beschermende vetlaag.
Droge en extreem droge huid

Extreem droge huid – beschermende verzorging van NIVEA

Een droge huid en een extreem droge huid hebben lipiden en vocht nodig, zodat de natuurlijke beschermlaag kan worden hersteld. Volle, intensief verzorgende crèmes helpen hierbij.

Welk huidtype heb je?

  • Een normale huid is natuurlijk glad en soepel. Droge zones en een gespannen gevoel komen normaal gesproken niet voor bij een normale huid. Deze is bijna perfect. Dit type huid is zacht en soepel en heeft een goede doorbloeding. Maar ook een normale huid heeft vocht en bescherming nodig om er gezond te blijven uitzien. Om een normale huid te voeden en zacht en soepel te houden, hoef je alleen maar een lichte vochtinbrengende lotion te gebruiken.
  • Een droge huid heeft een vochtinbrengende verzorging nodig die is afgestemd op haar specifieke behoeften, zo niet kan ze uitdrogen en kunnen er jeukende plekken ontstaan. Bij dit huidtype zijn vooral de scheenbenen en knieën kwetsbaar. 
  • Jeukt je huid en voelt ze ongemakkelijk gespannen en ruw aan? Dat betekent dat je een extreem droge huid hebt. Je huid heeft een rijke verzorging nodig om haar natuurlijke beschermlagen te herstellen.
  • Je kunt een gevoelige huid herkennen aan de roodheid, die eveneens kan optreden als reactie op een verkeerde verzorging. Gebruik in dat geval een mild, pH-neutraal verzorgingsproduct.
Normale huid

Normale huid – met een milde verzorging blijft ze in balans

Een normale huid heeft een goede vochtbalans. Zelfs een dagelijkse verzorging met een milde crème of lotion is voldoende om dit huidtype zacht en gezond te houden.

Rijpe of gevoelige huid

Anti-aging producten zorgen er specifiek voor dat de elasticiteit van de rijpe huid wordt behouden. Een gevoelige huid heeft behoefte aan milde lotions om in balans te blijven.
Rijpe huid

Rijpe huid – verzorgingsproducten van NIVEA zorgen voor herstel en elasticiteit

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar stevigheid en elasticiteit. Kies de juiste verzorgingsproducten, zoals de Q10 Verstevigende Body Lotion, die werd verbeterd met een dubbele dosis Q10.

Gevoelige huid

Gevoelige huid – milde verzorging met een geweldig effect

Een gevoelige huid moet extra verzorging krijgen om te worden gevoed. Een milde verzorging stabiliseert het vochtgehalte van de gevoelige huid en beschermt deze tegen irritatie.