Vette huid

Zo verzorg je een vette huid

Een vette huid komt vaak voor. Lees verder om erachter te komen wat een vette huid precies is, hoe je deze kunt herkennen en hoe je een vette gezichtshuid het beste kunt verzorgen. Volg onze tips voor een stralende huid!

WAT IS EEN VETTE GEZICHTSHUID?

Er zijn verschillende huidtypes, en een vette huid is er daar één van. Maar wat bedoelen we dan precies met een vette huid? Een vette huid wil zeggen dat de huid meer talg produceert dan nodig is. De natuurlijke zuurmantel van de huid raakt uit balans door deze overmatige talgproductie. Bacteriën kunnen de poriën binnendringen, waardoor de huid kan ontsteken. Dit is de reden waarom een vette huid vaak vatbaar is voor mee-eters en puistjes.

Hier kun je een vette huid aan herkennen

  • Glimmende huid: talg is zichtbaar als een vette film over de huid.
  • Grote huidporiën: wanneer de huid te veel talg produceert, zetten de wanden van de poriën blijvend uit.
  • Bleke huidskleur: een vette huid heeft geen goede bloedcirculatie, waardoor je een bleke teint krijgt.
  • Puistjes op de T-zone: vooral de huid van het voorhoofd, neus en kin zijn vatbaar voor onzuiverheden.

Een vette huid: de oorzaken

Hoe kom je aan een vette huid? We vertelden al dat een vette huid te veel talg aanmaakt. De talgklieren worden gestimuleerd door verschillende factoren. Dit zijn mogelijke oorzaken voor een vette huid:

  • Genetische aanleg 
  • Stress
  • Hormonale schommelingen
  • Een ongezonde levensstijl 
  • Het klimaat 
  • Te hard of te vaak wassen van je gezichtshuid

Vette huid gezicht - NIVEA

Wat kun je doen tegen een vette gezichtshuid?

Wat je het beste kunt doen tegen een vette huid? Geef haar veel aandacht en een speciale verzorging. De talgproductie moet onder controle worden gehouden, zodat de huid minder gaat glimmen en vervelende puistjes en mee-eters kunnen worden voorkomen. Ook met een vette huid kun je door de juiste verzorging een mooie teint krijgen. Een paar tips om de vette huid te verzorgen:

Wat te doen tegen vette huid - NIVEA

Drink genoeg water

Iedere huid heeft baat bij een goede hydratatie, dus ook de vette huid. Een vochtarme huid gaat meer talg produceren in een poging zichzelf gehydrateerd te houden. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt, dus minimaal 2 liter per dag.

Vette huid verzorgen

Houd je huid gehydrateerd

Een veel voorkomende misvatting is dat een vochtinbrengende crème of serum de huid alleen maar vetter maakt. Zoals gezegd, produceert een uitgedroogde huid meer talg dan normaal. Een gemakkelijke manier om te proberen een vette huid te verminderen, is door je huid gehydrateerd te houden. Een licht hydraterende dagcrème is ideaal om het vochtgehalte van je huid op peil te houden.

Glimmende huid

Gebruik matterende doekjes

Deze staan ook bekend onder de naam blotting papers. Deze doekjes zijn gemaakt van absorberend papier dat olie van de huid opneemt waardoor je minder last hebt van een glimmende huid.

Een vette huid heeft ook voordelen

Het hebben van een vette huid heeft ook voordelen. Zo is dit huidtype goed bestand tegen rimpels. Een vette huid is meestal ook dikker, wat vaak leidt tot een veerkrachtige huidlaag.

Een vette huid verzorgen met de juiste producten

Een vette huid heeft baat bij de juiste verzorgingsroutine in zowel de ochtend als de avond. Deze producten zijn perfect voor de gezichtsverzorging van de vette huid.

Reinig je vette huid

Gezichtsreiniging is belangrijk voor ieder huidtype, maar helemaal voor een vette huid. Een goede gezichtsreiniging rekent af met onzuiverheden en verkleint de kans op mee-eters en puistjes. Onze tip is de NIVEA Urban Skin Detox Micellair Water All-in-1 Make-up Remover, omdat het reinigt zonder de huid uit te drogen.

Gebruik dag- en nachtcrème

Zoals gezegd heeft een vette huid baat bij voldoende hydratatie. Een goede manier om je huid de hele dag gehydrateerd te houden is met een dagcrème en een nachtcrème. Wij raden NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel + Verfijnt de poriën Dagcrème en NIVEA Naturally Good Bio Argan Oil Nachtcrème aan.