Verzorgingsproducten voor een vette huid

Alles wat je moet weten over de oorzaken van vette huid, hoe je een vette huid kunt voorkomen en onze verzorgingsroutinge voor vette huid.

Verzorgingsproducten voor een vette huid

Een vette huid wordt meestal gekenmerkt door haar glans en wordt veroorzaakt door de overmatige productie van talg door de talgklieren - de klieren in je huid die olie produceren om je huid die verraderlijke glans te geven.  

Talg houdt onze huid vochtig en gezond, maar te veel talg kan de huid te vet maken, de poriën verstoppen en de kans op onzuiverheden en puistjes vergroten. 

De juiste verzorgingsroutine houdt niet alleen de vette huid onder controle, maar benadrukt ook de positieve eigenschappen ervan.  Hier kijken we naar de oorzaken van een vette huid en hoe je die kunt beheersen. 

vrouw die serum op haar gezicht aanbrengt

Wat zijn de eigenschappen van een vette huid?

Er zijn een paar opvallende symptomen die aangeven dat je een vette huid hebt:

- Grote zichtbare poriën 
- Glimmende huid
- Frequente gevallen van zwarte en witte koppen
- Acne 

Wat zijn de oorzaken van een vettig huid

Een vette huid is een gevolg van de talgklieren die te veel olie kunnen produceren, bekend als talg. 

Talg is eigenlijk een goede zaak; het dient om de opperhuid te beschermen en houdt deze elastisch en gehydrateerd, zodat de huid er soepel en gezond uitziet. Een vette huid veroudert daardoor vaak langzamer dan een droge huid. Maar, zoals met alles, er kan te veel van het goede zijn. 

Te veel talg kan het gezicht doen glanzen en geeft bacteriën een vruchtbare bodem om zich voort te planten. Het teveel aan talg vermengt zich met dode huidcellen en bacteriën en raakt verstopt in je poriën. Als gevolg daarvan zijn mee-eters, puistjes en andere huidontstekingen een gemeenschappelijk kenmerk van een vette huid.
 
Een vette huid kan onder controle worden gehouden met de juiste huidverzorging. Zachte crèmes en behandelingen met de juiste actieve ingrediënten brengen de beste eigenschappen van de vette huid naar voren, terwijl ze verstoppingen en ontstekingen verminderen. 

blond meisje met gesloten ogen

Er zijn andere factoren die een vette huid kunnen veroorzaken, waaronder:

- Genetica 
- Leeftijd 
- De tijd van het jaar - je hebt meer kans op een vette huid in de zomer
- Te harde of te zware verzorgingsproducten gebruiken
- Niet hydrateren 
- Het klimaat waarin je woont - hoe warmer het is, hoe groter de kans op een vette huid.


Hoe een vette huid voorkomen & verminderen

Van een vette huid kom je niet af, maar door haar te voeden en haar te geven wat ze nodig heeft, kun je haar onder controle houden. Een goede verzorgingsroutine voor de vette huid zou je eerste stap moeten zijn. 

Een goede verzorgingsroutine benut ook de voordelen van een vette huid - haar veerkracht en zachtheid. 

De juiste schoonheidsroutine voor de vette huid is erg belangrijk en daarom moeten producten voor de vette huid altijd met zorg worden gekozen. Deze zullen de normale pH van het gezicht respecteren, geen overmatige hydratatie veroorzaken - omdat ze een lichte textuur hebben - en het juiste evenwicht bewaren tussen diepe reiniging en hydratatie.

meisje dat haar gezicht aanraakt
Hoe een vette huid voorkomen & verminderen

STAP 1 - Gezichtsreiniging voor de vette huid

Laten we beginnen met de fundamentele stap van de schoonheidsroutine voor de vette huid: reiniging. Vermijd vette of tweefasige reinigingsmiddelen ten gunste van reinigingsgels of delicate make-up remover-doekjes. 

Kies een zachte reiniger - het is verleidelijk om te denken dat een vette huid van zijn olie moet worden 'geschrobd', maar het is belangrijk om de pH-balans in stand te houden om de vette huid rustig te houden. Kies een gezichtsreiniger die diep reinigt, de huid verfrist en alle overtollige talg en bacteriën verwijdert. De juiste gezichtsreiniger voor de vette huid moet de huid brandschoon en gehydrateerd achterlaten. Ontdek ons assortiment NIVEA Gezichtsreinigers, voor een effectieve en zachte reiniging.

's Avonds kunt u kiezen voor een dubbele reiniging, bijvoorbeeld met een reinigingsmiddel op oliebasis, zoals een reinigingsolie of micellair water, gevolgd door een reinigingsmiddel op waterbasis. Of verwijder make-up met zachte gezichtsdoekjes voordat u de door u gekozen reiniger gebruikt. Voor een vette huid is het essentieel dat je make-up, talg en andere onzuiverheden op je huid aan het eind van de dag afspoelt om verdere puistjes te voorkomen. 
 meisje met gele handdoek
Hoe een vette huid voorkomen & verminderen

STAP 2 - Zachte scrub

Scrubben is een van de essentiële producten voor het gezicht met een vette huid, maar we raden je aan niet te veel te scrubben, anders reageert de huid en neemt de talgproductie toe. Gebruik uw scrub één of twee keer per week om de huid te verfijnen en de poriën grondig te reinigen.
meisje met een fles Nivea-toner
Hoe een vette huid voorkomen & verminderen

STEP 3 - Toner

Toner is een fundamentele stap voor de vette en gevoelige huid om de resten van vet en make-up te verwijderen.
meisje met gezichtsmasker op
Hoe een vette huid voorkomen & verminderen

STAP 4 - Gezichtsmasker

Een gewoon gezichtsmasker kan de verstopte huid zuiveren en diep reinigen en is de moeite waard om in uw verzorgingsroutine op te nemen als u dat nog niet doet. 
meisje lacht
Hoe een vette huid voorkomen & verminderen

STAP 5 - Vochtinbrengende crème voor de vette huid

Een vette huid moet nog steeds gevoed en gehydrateerd worden, dus laat je niet verleiden om deze stap over te slaan - een gedehydrateerde vette huid zal in feite overcompenseren door meer olie te produceren en wordt daardoor vetter en vatbaarder voor puistjes. 

Gezichtscréme voor de vette huid moeten zacht, hydraterend en matterend zijn. Kies voor uw specifieke huidverzorging lichte crèmes, serums of gels op waterbasis die het gezicht niet verzwaren of te glad maken, maar die tegelijkertijd zorgen voor de nodige hydratatie. 

Ontdek ons gamma NIVEA vochtinbrengende crèmes zonder olie om de vette huid te voeden en te kalmeren zonder een vettig laagje achter te laten. 

Nachtcrème voor de vette huid

Mensen met een vette huid schrikken vaak terug voor nachtcrèmes, die traditioneel zwaarder en dikker zijn dan dagcrèmes. Maar de vette huid zou de kalmerende, herstellende voordelen van nachtcrèmes die werken terwijl je slaapt moeten aangrijpen om het maximale uit het gekozen product te halen. Bovendien, als u actieve ingrediënten gebruikt om puistjes of acne te behandelen, zal het toevoegen van een voedende nachtcrème werken als een troostende deken op uw huid. 
vrouw die haar gezicht aanraakt

Zorg voor een vette huid bij het ouder worden

Een vette huid treft niet alleen tieners. Zij vertoont meestal langzamer tekenen van veroudering dan een droge huid, maar een onevenwichtige olieproductie kan iedereen van elke leeftijd treffen.

 

Hoewel zelfs de vette huid droger wordt naarmate we ouder worden, heeft zij op haar veertigste nog steeds de juiste huidverzorging nodig als op haar dertigste, maar de behoeften kunnen veranderen. Welke leeftijd je ook hebt, bij een vette huid is het doel de talgproductie weer in evenwicht te brengen voor een zichtbaar en langdurig resultaat. Een jonge, acnegevoelige huid moet zich richten op specifieke producten en op delicate en lichte reinigingsmiddelen. Aan de andere kant moeten oudere mensen zachte huidverzorging zoeken die de rijpere huid verzorgt zonder haar te overbelasten. 

vrouw die lacht