Mama kijkt naar baby blauwe ogen

Vragen over babyverzorg-
ing?

Hier vind je antwoorden op de meestgestelde vragen.

1. Hoe moet ik babyproducten aanbrengen? 

Alle producten van NIVEA Baby zijn voorzien van een gebruiksaanwijzing. Je kunt ze dagelijks gebruiken en voorzichtig aanbrengen met schone handen of met de vingers.

2. Zijn er NIVEA babyproducten zonder kamille? 

De meeste van onze NIVEA Baby-producten bevatten geen kamille. Alleen NIVEA Baby Happy Hair Shampoo bevat kamille.

3. Moet ik NIVEA BABY Shampoo en Badproducten van de huid van mijn baby afspoelen?

Ja, alle zogenaamde rinse-off producten (zoals shampoo en badschuim) moeten voorzichtig, maar grondig worden afgespoeld.

4. Vanaf welke leeftijd kan ik zonnebrandecreme gaan gebruiken voor mijn baby?

Dermatologen adviseren over het algemeen om voor baby's en kinderen tot 3 jaar blootstelling aan direct zonlicht te vermijden, omdat het eigen beschermingssysteem van de huid nog onvoldoende ontwikkeld is. Baby's onder een jaar mogen helemaal niet aan direct zonlicht worden blootgesteld. Wil je je kindje extra beschermen met zonnebrandcrème, dan biedt de NIVEA Baby Sun Care-lijn de meeste bescherming. NIVEA Babies & Kids Sensitive Protect Triggerspray SPF 50+ is geschikt om baby's vanaf 3 maanden te beschermen tegen reflecterend zonlicht. De NIVEA Baby Sun-producten bevatten geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en parfum en zijn daarom bijzonder geschikt voor de gevoelige babyhuid. Voor de zonbescherming van kinderen van 1 jaar en ouder zijn de NIVEA SUN Kids-producten uit de gewone NIVEA Sun Care-lijn ook geschikt.

5. Waarom zijn de NIVEA baby-producten zo geschikt voor de gevoelige babyhuid?

Ben je op zoek naar producten zonder conserveermiddelen, dan zijn onze NIVEA Zijdezachte Olie, NIVEA Pure & Sensitive SOS Crème, NIVEA Baby Verzorgende Zeep en NIVEA Baby Fysiologisch Serum wellicht een goede keuze voor je.

6. Welke NIVEA baby-producten bevatten geen parfum?

Als je op zoek bent naar NIVEA Baby-producten zonder parfum, dan zijn NIVEA Pure & Sensitive Doekjes, NIVEA Babies & Kids Sensitive Protect Triggerspray SPF 50+ en NIVEA Babies & Kids Sensitive Protect Roll-on SPF 50+ geschikte producten voor jou.

 

7. Welke NIVEA baby-producten bevatten geen conserveermiddelen?

Ben je op zoek naar producten zonder conserveermiddelen, dan zijn onze NIVEA Zijdezachte Olie, NIVEA Pure & Sensitive SOS Crème, NIVEA Baby Verzorgende Zeep en NIVEA Baby Fysiologisch Serum wellicht een goede keuze voor je.

8. Bestaan er parfumvrije versies van de NIVEA babydoekjes?

Onze NIVEA Pure & Sensitive Doekjes bevatten geen parfum. Daarom zijn ze bijzonder geschikt voor baby's met een zeer gevoelige huid.


9. Kan ik de NIVEA BABY Toddies Doekjes door het toilet spoelen? Zijn ze biologish afbreekbaar?

Onze klanten verwachten dat onze producten goed verdraagbaar zijn, niet alleen voor henzelf maar ook voor het milieu. Duurzaamheid is dan ook een heel belangrijk aspect van onze productkwaliteit. De NIVEA Baby Toddies Doekjes zijn bij een extern instituut gecontroleerd op 'gemakkelijke biologische afbreekbaarheid' volgens de OESO-norm 301. Deze evaluatie beoordeelt de snelle en redelijk complete afbraak van een stof in een aquatisch milieu onder aerobe omstandigheden (door micro-organismen in een rioolwaterzuiveringsinstallatie). De NIVEA Baby Toddies voldoen aan alle vereisten van de OESO-norm. Ze mogen daarom 'biologisch afbreekbaar' worden genoemd en door het toilet worden gespoeld. Volg wel de gebruiksaanwijzing: spoel niet meer dan 5 doekjes tegelijkertijd door!
 
10. Hoe vaak moet ik mijn baby in bad doen?

Doe je baby niet te vaak in bad om de natuurlijke beschermlaag van de babyhuid niet te veel te belasten. Uit hygiënisch oogpunt is één keer per week in bad voldoende. Maar als je baby het leuk vindt, kun je hem vaker in bad doen. Laat de baddertijd dan niet te lang duren, omdat het huidje van je baby hierdoor erg kan uitdrogen. En onthoud: laat je kindje nooit zonder toezicht in het water!

11. Wat is het voordeel van NIVEA BABY Happy Bath Shampoo & Bad?

Bij elke wasbeurt worden niet alleen vuil maar ook waardevolle lipiden van de huid gespoeld en worden de natuurlijke verdedigingsmechanismen van de gevoelige babyhuid verstoord, zelfs als je alleen water gebruikt. Beperk daarom de duur en frequentie van het badderen. Een badproduct zoals NIVEA Baby Happy Bath Shampoo & Bad helpt de natuurlijke beschermingsmechanismen van de huid te herstellen en de huidbarrière aan te vullen.

12. Kan ik een gewone bodylotion voor mijn baby gebruiken, aangezien ik die zelf toch al gebruik?

De NIVEA Baby-producten zijn speciaal ontworpen en getest met het oog op de gevoelige babyhuid. Ze zijn allemaal dermatologisch getest en bieden optimale bescherming aan de huid van je kindje, die zich nog aan het ontwikkelen is en anders is dan de huid van een volwassene. We raden je daarom aan de NIVEA Baby Care-producten te gebruiken voor je baby en niet de bodylotion die je als volwassene gebruikt.

Heb je verder nog vragen?

Gebruik dan ons contactformulier.