Anti-age: je ziet er jonger uit dan je bent

Het doel van onze onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten is nieuwe mogelijkheden te vinden om je huid er zachter en jonger te doen uitzien. Lees hier meer over wat dit betekent voor anti-age crèmes.

Hoe de wetenschap rimpels kan helpen voorkomen

Onze huid verandert naarmate we ouder worden. Jammer genoeg kunnen we de klok niet terugdraaien en zorgen dat onze huid eeuwig jong blijft. Maar onze wetenschappers gaan elke dag op zoek naar manieren om tekenen van veroudering te voorkomen en producten die de best mogelijke resultaten bieden om tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Innovatie, daar staan we om bekend

Meer dan 450 medewerkers proberen elke dag opnieuw in ons onderzoekscentrum de complexe huidprocessen te ontrafelen en innovatieve huidverzorgingsproducten te ontwikkelen.

Een eeuw aan kennis op het gebied van huidverzorging

“Houd van je huid” – onder dit motto ontwikkelen onze onderzoekers en ontwikkelaars in Hamburg al meer dan een eeuw verzorgingsproducten voor huid en lichaam die afgestemd zijn op de verschillende behoeften van onze klanten.

Van idee tot product

Een formule moet een lange weg afleggen voordat de optimale versie uiteindelijk in productie gaat. Het kan tot 5 jaar duren voordat een origineel productidee als nieuw NIVEA product op de markt wordt gebracht.

Jij en NIVEA research: een sterk team

Onze huid begint te verouderen vanaf ons 25ste worden. Genetische factoren, invloeden van buitenaf en onze persoonlijke levensstijl dragen ook bij aan dit proces. Je kunt het niet voorkomen. Maar je kunt de tekenen ervan wel helpen te verminderen door, bijvoorbeeld, jouw celactiviteit te stimuleren.

Het is gemakkelijker dan je denkt: Eet gezond, slaap voldoende, drink voldoende water en begin al vroeg met een hydraterende anti-age crème. NIVEA research kan je hiermee helpen. We wenden al onze expertise aan die wij gedurende 100 jaar onderzoek hebben verzameld om bestanddelen te vinden die je helpen om jouw huid er frisser en jonger te doen uitzien. Het is belangrijk dat je niet wacht op de eerste tekenen van een ouder wordende huid zoals rimpels of droogheid. Begin je huid nu te verzorgen, met dag-, nacht- en oogcrèmes en gezichtsmaskers. Zorg ervoor dat je gezichtscrème voldoende hydrateert en anti-age bestanddelen bevat.

Een effectieve anti-age crème

Het co-enzym Q10 is cruciaal om de energie die nodig is voor het metabolisme van de huid uit voedingsmiddelen te halen. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid Q10 in de huid af. Door een geschikte anti-age crème te gebruiken, wordt de huid gevoed met Q10.

Een effectieve anti-age crème

De huid heeft energie nodig om strak te blijven en zichzelf te beschermen tegen stressaanvallen. Creatine in de cellen werkt als een kleine batterij, die energie opslaat en wanneer nodig afgeeft.

Een effectieve anti-age crème

Hyaluronzuur heeft een uitstekend waterbindend vermogen. De onderzoekers in Beiersdorf hebben dit belangrijke hydraterende bestanddeel zodanig aangepast dat het via een crème diep in de huidlagen kan doordringen.

Wat je moet weten over een ouder wordende huid

Een ouder wordende huid is een natuurlijk proces. We kunnen het niet tegengaan, maar we kunnen de tekenen wel proberen te verminderen door onze celactiviteit te stimuleren.

De huid heeft energie en een goede bescherming nodig

Het huideigen co-enzym Q10 genereert energie en beschermt de huid tegen oxidatieve stress. De hoeveelheid Q10 in onze huid neemt met de jaren af. Anti-age producten met Q10 ondersteunen onze huid effectief.

Tekenen van een ouder wordende huid

  • vanaf 20 jaar: vochtverlies, eerste fijne lijntjes verschijnen
  • vanaf 30 jaar: de huid maakt minder lipiden aan, de eerste lijntjes op het voorhoofd verschijnen
  • vanaf 40 jaar: de huid wordt droger en dunner, de eerste rimpels rond de ogen verschijnen
  • vanaf 50 jaar: verlaagde aanvoer van nutriënten, vale teint, minder elasticiteit
  • vanaf 60 jaar: verlies van dichtheid en dikte, contouren vervagen, pigmentplekken verschijnen.

Onze cellen worden ouder… en wij ook

Elke individuele cel in ons lichaam maakt ons tot wie we zijn. De bijna 10 miljard cellen in ons lichaam worden ook ouder. De celactiviteit vermindert. De snelheid waarmee de huidcellen zich vernieuwen kan vertragen afhankelijk van de veranderende energieniveaus van het lichaam. De huid is minder strak en rimpels verschijnen. Dit is het moment waarop wij – en anderen – voor het eerst merken dat onze huid veroudert.

Het meest recente celonderzoek toont aan dat hoewel het verouderingsproces niet kan worden gestopt, de celactiviteit wel kan worden gestimuleerd en de vernieuwing van de huid kan worden bevorderd. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat jonge, vitale cellen regelmatig herstellen en dat hun metabolisme op volle toeren draait. Dit is een belangrijke voorwaarde om een jonger uitziende huid te krijgen.

Wat gebeurt er in de individuele huidlagen?

Opperhuid – de buitenste huidlaag

De buitenste huidlaag vormt een barrière en geeft onze huid de bescherming die zij nodig heeft. Deze barrière is belangrijk, want die beschermt ons lichaam tegen invloeden van buitenaf en houdt ook vocht vast. In de dieper gelegen lagen van de opperhuid worden er constant nieuwe cellen aangemaakt. Deze vertrekken van hieruit naar het huidoppervlak en sterven daar af. Op die manier vernieuwt de opperhuid zich elke vier weken. 

Lederhuid – de link tussen de opperhuid en subcutis
Een netwerk van collageen en elastische vezels geven de huid haar elasticiteit en strakheid. De hoeveelheid collageen neemt ook af naarmate we ouder worden. De hoeveelheid intacte elastische vezels neemt eveneens af. De huid verliest haar elasticiteit en teint.

Subcutis – de onderhuid 

De subcutis bestaat hoofdzakelijk uit bindweefsel en vetweefsel. De cellen die lipiden opslaan in het vetweefsel nemen af naarmate we verouderen. Hierdoor verliest de huid volume en verschijnen de eerste rimpels.

Hoe licht de huid doet verouderen

Normaal daglicht is één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering, voor 80% zelfs. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld rimpeltjes of donkere vlekken. Daarom is het zo belangrijk om altijd, niet alleen als je op reis of aan het zonnen bent, de juiste huidverzorgingsproducten met een SPF te gebruiken.

Goed om weten: uv-straling

Wij worden altijd blootgesteld aan uv-straling in zonlicht. Het wordt door zowel direct als indirect zonlicht geproduceerd. De intensiteit van uv varieert afhankelijk van het seizoen en is in de zomer sterker dan in de winter. De risico’s die gepaard gaan met de uv-intensiteit variëren navenant. De hoeveelheid uv B-straling die je huid doet verbranden is tijdens de zomermaanden hoger dan in de winter – in de zomer heb je zes keer meer kans om te verbranden. 

De intensiteit van uv B-straling verandert bovendien in de loop van de dag. De straling kan rond de middag tot 150 keer sterker zijn dan om 6 uur ‘s morgens. In de avond is de intensiteit ongeveer 4 keer zo hoog als ’s morgens vroeg. Uv A-straling is minder onderhevig aan schommelingen. Dat betekent dat uv A-straling altijd een risico vormt en dat je je huid altijd goed moet beschermen tegen uv A-straling, zelfs als je bijna nooit of niet lang in de zon zit.

Bescherm jezelf met de juiste SPF

Het is belangrijk dat je je huid beschermt met producten die een beschermingsfactor bevatten. De beschermingsfactor (SPF) is de factor waarmee je de eigen beschermingstijd van de huid vermenigvuldigt wanneer je een zonnebrandcrème gebruikt.Hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden dus. Een hogere SPF zorgt ervoor dat minder uv-straling de huid bereikt en beschermt de huid tegen verbranden en vrije radicalen.

Bescherm je huid met een beschermingsfactor – niet alleen op het strand, maar elke dag. Bijvoorbeeld met NIVEA Hyaluron Cellular Filler +Elasticity dagcrème. Deze bevat extra zonnebrandcrème om de tekenen van huidveroudering veroorzaakt door licht tegen te gaan. Deze dagcrème bevat de actieve ingrediënten hyaluronzuur, magnolia-extract en creatine die diep in de huid doordringen en het natuurlijke celvernieuwingsproces stimuleren. De huid ziet er langer jonger uit , rimpels worden zichtbaar minder en de huid wordt intens gehydrateerd.

En wat is jouw SPF?

De juiste beschermingsfactor verschilt van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren – bijvoorbeeld, jouw teint, huidtype, locatie en het tijdstip waarop je wordt blootgesteld aan de zon.

Maskers: een minivakantie voor de huid

Een balsem voor huid en ziel

Breng het masker aan en geniet van een heerlijk verwenmomentje: dit is de ideale manier om de rijpere huid te voeden en hydrateren. In no time straalt ze weer.

Onze tip: verwijder het masker na de aanbevolen tijd, want twee keer zo lang betekent niet twee keer zo goed. Hydrateer de huid ten slotte met een geschikt dag- of nachtverzorgingsproduct, afhankelijk van het moment van de dag.

Voedende maskers voor het gezicht

Maskers zijn het summum van een anti-age huidverzorgingsroutine. Geniet ervan wanneer je een masker aanbrengt, kom volledig tot rust en laat het masker zijn werk doen: een ontspannend verwenmomentje voor jou alleen.

Je masker aanbrengen en genieten – zo werkt het!

  • breng het masker aan op voorhoofd, wangen en kin
  • vermijd het gebied rond de ogen en mond
  • houd je aan de aanbevolen behandeltijd
  • verwijder het masker met een watje of spons