Droge lippen

WAAROM KRIJG JE KAPOTTE LIPPEN?

Droge lippen, gebarsten lippen, kapotte lippen: je hebt het vast wel eens meegemaakt. Wat is de oorzaak van gebarsten lippen? Kun je het voorkomen? En hoe herstellen kapotte lippen het snelst? Lees snel verder!

WAT IS DE OORZAAK VAN GESPRONGEN LIPPEN?

Droge, gescheurde lippen kunnen erg oncomfortabel zijn. Hoe wordt een kapotte lip veroorzaakt?

Droge lippen oorzaak

6 OORZAKEN VAN DROGE EN GESCHEURDE LIPPEN:

 1. Kou: de meest voorkomende oorzaak van droge, gesprongen lippen is de snelle verandering tussen warm en koud. Daarom hebben we vooral in de winter gebarsten lippen.
 2. Onjuiste verzorging: lippen hebben een specifieke verzorging nodig. Als je crèmes of andere producten gebruikt die niet geschikt zijn voor de lippen, kan je lip kapot gaan.
 3. UV-straling: aangezien de lippen bijna geen pigment hebben, moeten ze goed worden beschermd tegen blootstelling aan zonlicht.
 4. Stress: lange dagen op het werk, samen met mentale stress, hebben een negatief effect op de conditie van onze huid, waarbij onze lippen geen uitzondering zijn - te veel stress kan gebarsten lippen veroorzaken.
 5. Uitdroging: als je niet genoeg water drinkt, kunt u uitdrogen, waardoor u gebarsten lippen krijgt.
 6. Wees voorzichtig met wat je consumeert: te veel alcohol drinken, roken, erg gekruid of zuur eten kan je lippen droger maken.

DE LIPPEN ZIJN ERG GEVOELIG

Onze lippen hebben, samen met onze vingertoppen, de meeste sensorische cellen en zijn daarom onze meest gevoelige verbinding met de buitenwereld. De huid op onze lippen is zo zacht en dun dat de bloedvaten er doorheen kunnen worden gezien, dit is wat onze lippen hun rode kleur geeft. De hoornvlies laag, die onze huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, is erg dun op onze lippen.

HOE VOORKOM JE KAPOTTE LIPPEN?

Je lippen kunnen zelf geen vocht aanmaken. Om kapotte lippen te voorkomen, moet je dus gesprongen lippen verzorgen en hydrateren.

 1. Exfoliëren: exfolieer de lippen om overtollige huidcellen te verwijderen om korstige lippen te voorkomen. Je kunt ook een speciale lip scrub gebruiken voor je droge of gebarsten lippen.
 2. Lik niet aan je lippen: als je regelmatig aan je lippen likt, verdampt het vocht van je lippen, waardoor ze verder uitdrogen en je een gebarsten lip kunt krijgen.
 3. Vind de beste lippenbalsem voor droge lippen: wees voorzichtig bij het kiezen van een lippenbalsem. Het oliegehalte moet erg hoog zijn en het mag niet te veel water bevatten. Dit komt omdat als het water van de lippen verdampt, ze nog meer uitdrogen.
 4. Blijf gehydrateerd: zorg ervoor dat je minstens 2 liter water per dag drinkt om kapotte lippen te voorkomen!
 5. Gebruik SPF: gebruik een lipproduct met SPF erin om je lippen te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen die gesprongen lippen kunnen veroorzaken.
 6. Gebruik een luchtbevochtiger: dit houdt het vochtgehalte in de kamer op peil, zodat je lippen niet uitdrogen en barsten krijgen.
 7. Vermijd voedsel dat te zout of te pittig is: chips en snacks drogen de lippen onnodig uit.

Gesprongen lippen

LIPPEN VERZORGEN MET LIPPENBALSEM

Lippenbalsems bevatten oliën en vochtinbrengende crèmes die droge en gebarsten lippen kalmeren. Ze vormen een barrière op het huidoppervlak, houden vocht vast en zorgen ervoor dat de lippen niet barsten. Ook voorkomt lippenbalsem dat andere schadelijke stoffen of omgevingsinvloeden de onderliggende huid aantasten. Wanneer het lijkt alsof je lippen gebarsten zijn die niet genezen, helpt lippenbalsem dus om een extra beschermende, vochtvasthoudende laag te creëren om de genezing te versnellen.

Het voorkomen van schrale lippen en het aanbrengen van NIVEA lippenbalsems is een essentieel onderdeel van een gezonde dagelijkse lip verzorgingsroutine. Lees meer tips die je kunt volgen als je wel eens last hebt van een droge huid.

EEN HARDNEKKIGE MYTHE: LIPPENBALSEM IS VERSLAVEND!

Het gerucht doet al lang de ronde dat als je eenmaal voor je lippen begint te zorgen, je snel niet meer kunt stoppen. Mensen geloven dat dergelijke producten, in plaats van je lippen te beschermen tegen uitdroging, de zaken alleen maar erger maken. Mis! In werkelijkheid is het meer een gewenningseffect: als je regelmatig lippenbalsem gebruikt, raak je gewend aan het zachte gevoel dat het op je lippen achterlaat. Daarom ben je geneigd vervolgens lippenbalsem gebruiken.

KAPOTTE LIPPEN SNEL HERSTELLEN

Op zoek naar producten om je gesprongen lippen te verzorgen? NIVEA heeft het voor je! Bekijk onze lip verzorgingsproducten die je mooie lippen zullen geven:
Wat te doen tegen droge lippen

ALOE VERA VERZORGENDE SCRUB

Extra zachte lippen hebben was nog nooit zo gemakkelijk. Deze scrub hydrateert je lippen en is verrijkt met Aloë Vera en Vitamine E om je droge lippen te voeden.

Gesprongen lippen verzorgen

CLEAR GLOW LIP OLIE

Droge lippen? Deze verzorgende lip olie met vegan formule voor onmiddellijke hydratatie en glanzende finish. En dat zonder een kleverig gevoel te geven!

Gebarsten lippen

ROSESHIP OIL VERZORGENDE SCRUB

Gebarsten lippen krijgen minder kans met de Roseship Oil verzorgende scrub. Dankzij de natuurlijke oliën, rozenbottelolie en Vitamine E worden je lippen goed gehydrateerd. Ga jij het proberen?

LIPVERZORGING MET MIDDELTJES IN HUIS

Kapotte lippen

HONING TEGEN KAPOTTE LIPPEN

Honing heeft een hydraterende en anti-bacteriële eigenschappen die gebarsten lippen kunnen behandelen.

Kapotte lippen

SHEA BOTER TEGEN KAPOTTE LIPPEN

Shea boter bevat vitamine E en A, die beide perfect zijn voor het verzorgen van gesprongen lippen.

Kapotte lippen

KOMKOMMER TEGEN KAPOTTE LIPPEN

Komkommer geeft een natuurlijke behandelen voor droge lippen en gebarsten lippen, omdat deze groente veel water bevat. Wrijf komkommer over je lippen een en je zult snel resultaat voelen.

MEDISCHE HULP BIJ GEBARSTEN LIPPEN

Hebben alle tips en tricks maar weinig effect op jouw kapotte lippen? Of heb je hier erg veel last van? Ga dan even langs je huisarts. Ernstige gesprongen lippen kunnen een indicatie zijn van andere medische problemen. Het is dus zeker verstandig om dit even te laten controleren.

GEEF JE LIPPEN KLEUR: TIPS VOOR LIPPENSTIFT

Heb je een date, een feestje of een andere leuke gelegenheid? Met lipstick maak je eenvoudig een mooie look. Om ervoor te zorgen dat je lippen er niet alleen geweldig uitzien, maar ook de avond met een gevoed gevoel doorkomen, is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden: bevochtig je lippen altijd met lippenbalsem voordat je lippenstift aanbrengt, om te voorkomen dat ze uitdrogen. Als je weer thuis bent, is het essentieel om je lippenstift weer te verwijderen.

Vooral langhoudende lippenstiften kunnen alleen worden aangepakt met een zeer olieachtige reinigingslotion of -crème. Hydrateer je lippen voordat je gaat slapen om ervoor te zorgen dat je de volgende ochtend wakker wordt met zachte lippen.

Gesprongen lippen