Dagcrème Header

Houd van je huid: tips voor het gebruik van dagcrème

Je krijgt geen tweede kans om een goede 1ste indruk te maken

Je gezicht is de spiegel van je persoonlijkheid. Zorg ervoor dat het er de hele dag door fris uitziet met behulp van je persoonlijke schoonheidsritueel en de juiste dagcrème. Omdat een stralend gezicht deuren opent.

Your morning beauty routine

Every day in your life is different and has its own rhythm. And that’s why your skin values a regular beauty routine. You should make time for it, especially in the mornings when you are often under time pressure. Your skin needs lots of moisture and protection from external influences throughout the day.

Schuimmasker

De Japanse manier van reinigen: een schuimmasker

Vooral Japanse vrouwen houden van reinigen met schuim. Het reinigt diep maar is toch mild voor de huid. Zo werkt het: maak eerst het fijnmazig masker nat met water. Doe er dan wat reiningingsmousse op. 

Wrijf het dan in en druk het goed door het net heen. Nu moet het schuim door het net heenkomen. Verwijder het overtollige schuim en reinig je gezicht hier zorgvuldig mee. Ook krijg je hetzelfde effect met de Verfrissende Reinigingsmousse van NIVEA.

Verzorging voorafgaand aan je schoonheidsritueel: Reinigen en tonic aanbrengen

Het reinigen van de huid is altijd de eerste stap in de verzorging – ook 's ochtends omdat je huid zich gedurende de nacht heeft hersteld. Dode huidcellen moeten altijd zorgvuldig verwijderd worden. Alleen dan kunnen de voedende elementen van een dagcrème volledig hun werk doen. Gebruik een milde reinigingsmelk met hydraterende ingrediënten, zoals de Creme Care Reinigingsmelk met Hydra IQ van NIVEA.

De tweede stap na het reinigen is tonic aanbrengen. Doe een beetje zachte tonic op een wattenschijfje. Hiermee verwijder je de achtergebleven resten van de reiniger en bereid je je huid voor op de dagcrème. Je huid is nu opgefrist en straalt, klaar voor je dagcrème.

Hoe je de dag mooi begint

  1. Reinigen
  2. Tonic aanbrengen
  3. Verzorging van de ogen
  4. Dagcrème

Ideale verzorging, dag en nacht

De juiste gezichtsverzorging ondersteunt je huid van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Je hebt alleen oog-, dag- en nachtcrème nodig: helemaal toegespitst op jouw huidtype.

Klop oogcrème voorzichtig in de huid

Verzorging van de ogen

Oogcrème kan helpen om rimpels, veroorzaakt door droogheid en lachen, te voorkomen. Zo breng je oogcrème op de juiste manier aan: met je ringvinger van binnen naar buiten langs het onderste ooglid tikken.

De dag is begonnen: besteed aandacht aan je huid

Iedere dag vormt een uitdaging voor je huid. Daarom heeft hij veel bescherming en vocht nodig. Hoe beter je je verzorging organiseert, hoe meer ontspannen en evenwichtig je huid zal zijn. Om de juiste dagcrème te kiezen, moet je alles over je huidtype en gezichtszones weten. De huid rond je ogen vraagt speciale aandacht: daar is de huid extreem dun en wordt extra belast door het knipperen van en wrijven in je ogen. 

En wat als je er moe en bleek uitziet? Geen probleem: gebruik een gekleurde crème, zoals BB CREAM Light Dagcrème van NIVEA. Deze heeft een lichte pigmentatie die bij de natuurlijke huidskleur past en verfrissende hydraterend is. Ben je overdag veel buiten? Gebruik dan een dagcrème met zonnefactor. Deze beschermt je huid tegen de zon en voorkomt vroegtijdige veroudering.

Hydratie is afhankelijk van je huidtype

Het is belangrijk te weten welk huidtype je hebt om de perfecte dagcrème te vinden. Maar dat is niet altijd eenvoudig. Iedereen heeft een andere huid en deze verandert bovendien in de loop van de tijd. Maar je kunt de huid grofweg indelen in vijf categorieën. Kijk welk huidtype jij hebt en welke dagcrème het beste bij jou past.

tages-vs-nachtpfleg

Schoonheidsslaapje

Je huid heeft een eigen dag- en nachtritme. Gedurende de dag heeft hij bescherming en vocht nodig: 's nachts juist ondersteuning bij het natuurlijke herstelproces. Dag- en nachtcrème moeten dus perfect op elkaar afgestemd zijn. Omdat de huid 's nachts hard aan het werk is om zich te herstellen, zijn nachtcrèmes hydraterend en vooral rijk aan actieve ingrediënten. 

In tegenstelling tot dagcrèmes, bevatten nachtcrèmes geen zonnefactor. Dat is de reden dat je 's nachts geen dagcrème moet gebruiken omdat een zonnefactor dan overbodig is. Breng de nachtcrème even zorgvuldig en nauwkeurig aan als je dagcrème. Lees hier meer over de juiste nachtcrème.

Voor de rijpere huid: anti-agingcrème

Na je dertigste nemen de eigen actieve componenten van de huid, zoals collageen en hyaluronzuur af. Je huid is minder in staat vocht vast te houden dan de jaren ervoor. Het resultaat: je huid verliest aan volume. Natuurlijk kunnen we het verouderingsproces niet stopzetten, maar de juiste anti-rimpelcrème kan dit wel vertragen.

Strakke huid

Strakke huid

Strenge work-out voor de huid

Jonge en strakke huid – wie wil dat niet? Je huid blijft langer strak of veroudert sneller afhankelijk van erfelijke factoren, voeding en levensstijl. Het zorgvuldig en systematisch verzorgen van je huid kan de tekenen van veroudering goed tegengaan. Hoe ouder je wordt, de te belangrijker is het je huid te stimuleren met een speciale anti-rimpelcrème. 

In Q10-producten zitten bestanddelen van de huid zelf, zoals Q10, die de huid ondersteunen in het herstelproces. De special formule van hyaluronzuur en magnoliaextract in NIVEA Serie Cellular Anti-Age versnelt ook de vernieuwing van de cellen en het herstel van de huid. Door het aanbrengen van je anti-verouderingsproducten kun je soms rimpels voorkomen. Lees hier meer over de verzorging van de rijpere huid.