Huid

Tips voor een stralende rijpe huid

Geef je huid wat het nodig heeft
 
De rijpere huid heeft veel zorg nodig. Over het algemeen vraagt dit huidtype meer vocht en rijkere bestanddelen. Daarom heeft NIVEA een speciale verzorgingslijn ontwikkeld: VITAL. De rijpere huid vertoont de volgende kenmerken:
 
De huid is voornamelijk droog, omdat hij vocht niet langer goed kan vasthouden

De rijpere huid verliest volume en ziet er daardoor slapper en minder vitaal uit
Er vormen zich meer rimpels rond de ogen, de mond en het voorhoofd
Daarnaast ontstaan er vaak onregelmatige pigmentvlekken, de zogenaamde ouderdomsvlekken. Deze zijn vooral zichtbaar op het gezicht en de handen.  

Zo versterk je de natuurlijke beschermlaag van de huid

De huidbarrière is een beschermende laag die kan worden aangetast door een toenemend gebrek aan vet en vocht. Er zijn verschillende bestanddelen die juist de rijpere huid kunnen ondersteunen en beschermen. Veel van deze ingrediënten zijn te vinden in de NIVEA VITAL-lijn, die speciaal is geformuleerd voor de rijpe huid. Oliën van hoge kwaliteit geven je huid de zorg die hij verdient. De huid rond de ogen is erg gevoelig. Breng hierop NIVEA SOJA ANTI-AGE Oogcontourcrème aan vóór je dag- of nachtcrème. Dit verzacht lijntjes en rimpels en maakt de huid zichtbaar strakker. Ook vermindert dit huidverzorgingsproduct donkere kringen en wallen. Je gezicht zal er lichter en frisser uitzien.

Goede reiniging van de rijpere huid

Verzorging alleen is niet genoeg voor de rijpere huid: ook zorgvuldige reiniging draagt bij aan een gezonde uitstraling van de huid. Gebruik bij voorkeur een milde reinigingsmelk die de huid voedt en hydrateert in plaats van te reinigen met alleen water. Masseer liever niet met een borstel en vermijd lotions die alcohol bevatten. Met de VITAL-lijn biedt NIVEA je verzorgings- en reinigingsproducten voor de rijpere huid die elkaar perfect aanvullen.