Schoonheidsmythen Header

Schoonheidsmythes: waar of niet waar?

Tijd om die ouderwetse feiten overboord te gooien!

Tips van je oma of moeder zijn vaak goed en waar. Maar sommige zijn sprookjes. Wij zullen twintig schoonheidsmythes grondig onderzoeken en je op de hoogte brengen van de huidige wetenschappelijke stand van zaken

Over onschuldige fouten en valse waarheden

Veelvoorkomende misvattingen

Wat is een mythe?

De term komt uit het Grieks en betekent een misvatting waar veel mensen in geloven zonder het te controleren, ondanks het feit dat het al lange tijd het tegendeel wetenschappelijk bewezen is. Waarom blijven mythes zo lang in ons hoofd zitten? Eén reden is dat wij ze als kinderen horen en ze nooit zijn meer vergeten. En ook dat wij bepaalde dingen steeds hebben herhaald in onze badkamerroutine. Gewoon omdat wij denken dat ze waar zijn en er aan gewend zijn om ze uit te voeren. Laten we de mythes over huidverzorging en haarverzorging eens testen en enkele huiveringwekkende fouten en naakte waarheden onthullen. Weg met die foute mythes!

Mythes over je gezicht

Wie denkt er nou echt dat tandpasta helpt tegen pukkeltjes? Sommige mythes ontstaan per ongeluk en blijven generaties lang overeind. We hebben enkele mythes verzameld over gezichtsverzorging en leggen de waarheid achter veel misvattingen bloot.
product-stage-bg

Dagelijkse verzorging is geen fabeltje

Mythes over haar

Wij hebben zo'n zes miljoen haren op ons hoofd. En er bestaan veel mythes over hoe wij ons haar moeten verzorgen en hoe het groeit. Wat hebben mythes over haar gemeen met shampoo? Op enig moment moeten ze zorgvuldig weggespoeld worden. Aan de slag!

Mythes over het lichaam

We nemen enkele schoonheidsmythes onder de loep: van top tot teen. Val je af door te transpireren? Dat is alleen maar een gerucht. Moet je pas water gaan drinken als je dorst hebt? Wat de waarheid ook is, accepteer het.

Alledaagse mythes

Wat zit er achter het gerucht dat auto’s eigenlijk zonnebanken op vier wielen zijn? Enkele vastgeroeste mythes begrijpen en sommige vreemde schoonheidsmythes onthullen.