Vrouw in paardenstaart raakt haar wangen aan

DE JUISTE VERZORGING VOOR EEN ONZUIVERE EN VETTE HUID

Vette en onzuivere huidtypen produceren vaak meer talg dan nodig is. De huid heeft daarom meer zorg en aandacht nodig, zodat hij minder glimt en vervelende puistjes of mee-eters voorkomen kunnen worden. Hier vind je informatie, producten en tips om de balans van je vette en onzuivere huid te herstellen en er goed voor te zorgen.

Oorzaken van een onzuivere huid

Van de vele huidtypen vormt de onzuivere huid een van de grootste uitdagingen. Vooral wanneer je een erfelijke aanleg hebt voor dit huidtype, zul je onder ongunstige omstandigheden sneller puistjes en mee-eters krijgen, die je huid een ongelijkmatige en vlekkerige uitstraling geven. Bacteriën en een grotere neiging tot ontstekingen leiden tot verhoornde poriën, die ontstoken mee-eters tot gevolg kunnen hebben. Zo ontstaan de eerste puistjes. Ook het klimaat, de leefomstandigheden, een verminderde zuurstoftoevoer en een ongezond eetpatroon kunnen een rol spelen bij het ontstaan van een onzuivere huid. Wat de oorzaak ook is: het is belangrijk al vanaf de puberteit rekening wordt gehouden met de behoeften van dit huidtype. Met de juiste reinigings- en verzorgingsproducten van NIVEA kan een onzuivere huid onder controle worden gehouden, zodat een mooie, egale huid ontstaat.

 

Een onzuivere huid treft niet alleen jongeren

Acne is een bekend probleem in de puberteit. Maar ook volwassenen kunnen last hebben van een onzuivere huid en veel vrouwen hebben te maken met puistjes en mee-eters. Dit zou te maken kunnen hebben met hormonale schommelingen, bijvoorbeeld veroorzaakt door zwangerschap of een onregelmatige menstruatiecyclus. Het verband hiertussen is nog niet tot in detail onderzocht. Toch is het zeker dat een huidverzorgingsroutine die speciaal is geformuleerd voor dit huidtype ontsteking van de huid, en daarmee ook het ontstaan van puistjes en mee-eters, duidelijk vermindert. Het is belangrijk dat je je huid consequent en regelmatig reinigt en irriterende stoffen zoals ongeschikte crèmes of toners vermijdt. Houd bij de keuze van je dagelijkse make-up zo veel mogelijk rekening met de behoeften van je huid. Dit geldt niet alleen voor de onzuivere huid, maar ook voor de gevoelige huid.

 

Tips voor de onzuivere huid

Je hoeft geen genoegen te nemen met een onzuivere huid! Als je bepaalde aandachtspunten onthoudt, kan ook jouw huid weer gaan stralen. De volgende tips kunnen je helpen om je huid optimaal te verzorgen. Gebruik hydraterende vloeistoffen, gels en crèmes op waterbasis. Serums zijn zeer geschikt als anti-ageing verzorgingsproducten. Eet gezond, bijvoorbeeld met waardevolle omega 3-vetzuren, veel groenten en groene thee. Het laten staan van zuivelproducten en enkelvoudige koolhydraten kan de conditie van de huid ook ten goede komen. Vermijd roken en alcohol. Voorkom stress waar mogelijk en creëer een goede balans tussen je werk en privéleven. Het verband tussen overmatige stress en een onzuivere huid is niet wetenschappelijk aangetoond. Maar natuurlijk kun je jezelf en je huid een plezier doen door ontspanning in te bouwen in je drukke dagelijks leven, bijvoorbeeld met een dagje naar de sauna, een yogacursus, een warm bad of een weekendje weg.