Bescherm je huid, hou van de planeet

NIVEA SUN ENGAGEERT ZICH

NIVEA SUN zet zich sterk in om duurzame innovatie te stimuleren en de milieuvriendelijkheid van hun zonnebrandproducten continu te verbeteren. Ze werken actief samen met wetenschappers, duurzaamheidsexperts en leveranciers om dit doel te bereiken.

NIVEA SUN probeert de negatieve impact die haar formules op het milieu zouden kunnen hebben, te verminderen. En tegelijkertijd garandeert NIVEA SUN UV filters die een betrouwbare bescherming bieden en waterbestendig zijn.

In 2020 hebben het gamma NIVEA SUN Protect & Hydrate en de nieuwe Crème-gel NIVEA SUN Protect & Dry Touch een makkelijk biologisch afbreekbare formule

*met uitzondering van de spray SPF15

NIVEA SUN volgt het publieke en wetenschappelijke debat over de mogelijke impact van UV-filters op koraalriffen op de voet en evalueert de huidige bevindingen met betrekking tot hun relevantie voor de producten. Het onderzoek naar UV-filters en hun milieu-impact bevindt zich echter nog in een zeer vroeg stadium en werd tot dusver voornamelijk uitgevoerd in laboratoria. Dat betekent dat er nog geen wetenschappelijke duidelijkheid is over de vraag of UV-filters daadwerkelijk invloed hebben op koraalriffen of het mariene milieu onder reële omstandigheden en in hoeverre dit is. NIVEA SUN vindt dit onderwerp belangrijk en zal daarom verder onderzoek ondersteunen en indien nodig passende maatregelen nemen vanuit het oogpunt van milieurisicobeoordeling voor hun producten en UV-filters. De Hawaïaanse wet was de eerste die werd voorgesteld om koraalriffen te beschermen. De filters die in Hawaï zijn verboden, zijn het doelwit van alle volgende wetgeving wereldwijd met als oogpunt het beschermen van koraalriffen.

De formules van de Europese NIVEA SUN producten respecteren de Hawaïaanse wet op het koraal, in 2018 goedgekeurd. Ze bevatten geen van beide UV-filters oxibenzone en octinoxaat.


NIVEA SUN heeft niet enkel aandacht voor de impact van haar formules op het milieu, maar ook voor de impact van haar verpakkingen. Daarom heeft NIVEA SUN ook de grondstoffen van haar verpakkingen heroverwogen. In 2020 zullen alle NIVEA SUN PET sprayflacons (zonder dop en pomp) met het hieronder afgebeelde etiket vervaardigd zijn uit 100% gerecycleerd materiaal.

NIVEA HANDELT VOOR DE TOEKOMST

NIVEA SUN is echter van mening dat we nog een stap verder kunnen gaan en wil bijdragen aan de ambitieuze doelstelling van Beiersdorf om tegen 2025 in Europa 25% gerecycleerd materiaal te verwerken in plastic verpakkingen en om 100% van de verpakkingen recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken.