Familie op strand met NIVEA ballon

Klaar?

NIVEA Sun Protect & Moisture


Zorgeloos geniet van de zon

worry-free-moments-in-the-sun
NIVEA-SUN-Protect-and-Moisture
NIVEA SUN Protect & Hydrate producten helpen jou en je hele gezin om nog meer van elk moment onder de zon te kunnen genieten. Dankzij de verbeterde formule beschermt NIVEA SUN Protect & Hydrate je huid én laat het een heerlijk zacht gevoel achter op je huid. Geniet zorgeloos van je vrije tijd op het strand en geef je huid 24u hydratatie!

ROLL-ON, WRIJF IN EN GO!

Ontdek het belang om goed gehydrateerd te zijn aan het strand: UV stralen verhogen het vochtverlies van je huid. NIVEA SUN Protect & Hydrate biedt een vochtgehalte dat vergelijkbaar is met een body lotion en hydrateert je huid gedurende 24u.
NIVEA SUN Roll-On
NIVEA Protect and Moisture Roll-On

BESCHERMING NODIG? GEWOON EVEN SPUITEN!

Dankzij zijn sprayformaat is de NIVEA Sun Kids Hydraterende Zonnespray bijzonder eenvoudig aan te brengen, waar je je ook bevindt. De kleintjes kunnen de spray gebruiken als waterpistool… en zichzelf zo al spelend beschermen! Zijn formule biedt een doeltreffende bescherming tegen zonnestralen en hydrateert je huid gedurende 24u.

WIST JE DAT…

ZON & HUID
Wat is het effect van UVB stralen? 
UVB stralen dringen diep door in de epidermis (huid) en zijn de oorzaak van verbranding, DNA schade, indirecte pigmentatie en de ontwikkeling van huidkanker.

Wat is het effect van UVA stralen? 
UVA stralen dringen diep door in het bindweefsel en zijn de oorzaak van chronische lichtschade zoals huidveroudering. Daarbij zijn de stralen ook verantwoordelijk voor het ontstaan van vrije radicalen, directe pigmentatie, indirecte DNA schade die het risico op huidkanker vergroot en fototoxische en fotoallergische reacties.

Hoe werkt de beschermingsfactor (SPF)? 

Van nature biedt je huid ongeveer 5 - 30 minuten bescherming tegen de zon, afhankelijk van je huidtype. Deze tijd, vermenigvuldigd met de SPF van het product, is hoe lang je in de zon kan zijn zonder te verbranden.

Wat zorgt ervoor dat de huid bruin wordt? 
Onze huid wordt donkerder in de zon omdat UV licht ervoor zorgt dat melanine wordt aangemaakt. Melanine heeft als doel om de huid te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van UV straling. Dat doet het door de huidcellen te voorzien van een schild.

Waarom worden sommige mensen makkelijker bruin dan anderen? 
De cellen die het pigment aanmaken zijn genetisch bepaald. Hoe meer cellen een persoon heeft en hoe actiever deze cellen zijn, hoe sneller en dieper deze persoon bruin wordt.

Reflecteert water meer zonlicht dan andere oppervlaktes? 
Water reflecteert 10% van de UV stralen van de zon. Maar het meest reflecterende oppervalkte is in werkelijkheid sneeuw, dat meer dan 30% reflecteert. Zand reflecteert ook meer dan water, met 15-25%. Wist je dat zelfs gras 6% zonlicht reflecteert? Zorg dus dat je altijd beschermd tegen de zon op reis gaat, vooral op wintersport.

Waarom is zonlicht goed voor onze stemming? 
De meeste mensen voelen zich beter als de zon schijnt, en dat heeft een goede reden. Zonlicht is essentieel voor de aanmaak van vitamine D. Deze stof beïnvloedt veel onderdelen van onze lichamelijke gezondheid. En als je gezondheid niet optimaal is, is het ook logisch dat je je minder gelukkig voelt.

Wat zijn de hoofdoorzaken van zonneallergie? 
Sommige mensen hebben een allergische reactie op UVA straling uit zonlicht, omdat het immuunsysteem reageert op UVA-opgewekte oxidative stress (polymorphic light eruption) of vanwege een huidreactie met cosmetische producten die reageren op UVA licht. Zonneallergie kan al ontstaan na korte blootstelling aan UVA. Zonneallergie kan leiden tot verschillende symptomen zoals roodheid, jeuk, bultjes en een gevoel van misselijkheid. Moderne zonbeschermingsproducten bieden de noodzakelijke UVA bescherming om het risico van zonneallergie te voorkomen.


ZONNEBESCHERMING


Hoe kies ik de juiste beschermingsfactor (SPF)? 
De juiste beschermingsfactor, oftewel SPF (Sun Protection Factor), kiezen is afhankelijk van de tijd die je huid in de zon kan zijn zonder te verbranden. Hoe sneller je verbrandt, hoe hoger de SPF moet zijn. Afhankelijk van huidtype, locatie en seizoen is dit gemiddeld tussen de 5 en 30 minuten. De beschermingsfactor geeft aan hoe veel langer je in de zon kan blijven voordat je begint te verbranden, vergeleken met als je geen zonbescherming zou aanbrengen. De beschermingsfactor geeft dus een indicatie voor de mate van bescherming tegen verbranden. Hoe hoger de SPF, hoe minder UV straling de huid binnen kan dringen. De SPF moet gekozen worden afhankelijk van huidtype, seizoen en locatie.

Kan ik de bescherming tegen zon verlengen door zonnebrandcrème opnieuw op te doen? 
Als je eenmaal een SPF gekozen hebt, bepaalt deze hoe lang je die dag in de zon kan zijn zonder je huid in gevaar de brengen. Regelmatig opnieuw aanbrengen (na afdrogen, zwemmen…) gedurende de dag helpt om het gekozen beschermniveau te behouden.

Wat betekent "onmiddelijke bescherming"? 
Na aanbrengen bieden NIVEA SUN producten onmiddelijke bescherming tegen verbranden en vroegtijdige huidveroudering. "Onmiddelijke bescherming" betekent dat de aangegeven UVA en UVB bescherming meteen na het aanbrengen verzekerd is, en dat het product niet eerst hoeft in te trekken voordat het bescherming biedt. Je kan dus meteen na het aanbrengen de zon in gaan. Het blijft wel belangrijk om het beschermingsproduct al op te doen voordat je naar buiten gaat, omdat je anders al een hoge dosis UV straling krijgt voordat je op (bijvoorbeeld) het strand aankomt. Tenslotte: het is beter om te veel zonnebrandcrème te gebruiken dan te weinig. 
Word je minder bruin van een hogere beschermingsfactor (SPF)?  Een hogere beschermingsfactor (SPF) vermindert de kracht van UV stralen meer dan een lagere factor, waardoor een betere bescherming geboden wordt. Het gevolg is dat je huid meer tijd nodig heeft om een natuurlijke kleur te krijgen, maar het zonnen wordt minder gevaarlijk en de kleur blijft langer behouden. NIVEA SUN heeft een product ontwikkeld met een actief ingrediënt dat het natuurlijke bruiningsproces van de huid activeert: Protect & Bronze. Bekijk ons productoverzicht voor meer informatie.
Is zonnebescherming ook nodig in de schaduw?  Hoewel schaduw veel bescherming biedt tegen UV licht, is deze bescherming niet totaal. Veel licht kan afkaatsen of gereflecteerd worden door omgevingsfactoren waardoor het licht alsnog bij plekken kan komen die in de schaduw lijken te liggen. Het risico op verbranding is in de schaduw hoger dan veel mensen denken.
Is het mogelijk om tijdens het zwemmen te verbranden? 
Dit is helaas mogelijk. 60% van de UVB en 85% van de UVA straling bereikt zwemmers op een waterdiepte van 50 cm. Waterproof zonnebrandcrème vermindert het risico op verbranden in het water.
Hoe betrouwbaar is een waterproof zonbeschermingsproduct?  "NIVEA waterproof zonbeschermingsproducten zijn uitgebreid getest in overeenstemming met actuele internationale aanbevelingen. Onze ""waterproof"" producten bieden ten minste het EU-verplichte minimum van 50% van de oorspronkelijke SPF na 2 x 20 minuten in het water, terwijl onze ""extra waterproof"" producten dit voor 4 x 20 minuten in het water doen. Onze NIVEA Kids langwerkende waterproof producten bieden ten minste 50% SPF voor 6 x 20 minuten.
Op ieder NIVEA SUN product vind je een indicatie wanneer de waterproof zonbescherming opnieuw aan moet worden gebracht. Na afdrogen of zweten is opnieuw aanbrengen bijvoorbeeld zeker nodig." Waarom hebben kinderen andere beschermingsproducten nodig dan volwassenen?  Kinderen zijn extra kwetsbaar voor UV-gerelateerde huidschade. Hun gevoelige huid is kwetsbaar en - in het geval van zeer jonge kinderen - nog niet in staat om UV-gerelateerde huidschade te herstellen. Bovendien houden kinderen ervan om lang te zwemmen en te spelen in water. Hierdoor neemt de zelfbeschermende werking tegen UV van hun huid sterk af en kunnen UV filters van sommige gewone beschermingsproducten afgespoeld worden. Verbranden als kind kan later leiden tot zware huidschade. De extra waterproof NIVEA SUN Kids lotions en sprays minimaliseren het verlies van UV bescherming en bieden voldoende bescherming, zelfs bij lang zwemmen en baden. Desalniettemin raden we sterk aan om het product opnieuw aan te brengen na elke keer zwemmen of baden.
Beschermt het glas in auto's tegen UV stralen? 
Slechts gedeeltelijk. Het glas laat ongeveer 35% van de UVB stralen door en vrijwel alle UVA staling.

Hoe lang zijn zonnebrand producten houdbaar? 
Alle NIVEA SUN producten zijn, mits op de juiste manier bewaard, minimaal 30 maanden houdbaar. Op onze verpakkingen vind je een klein symbool dat twijfel over de houdbaarheid van het geopende product wegneemt. Het symbool is een kleine geopende pot crème met een aantal maanden erbij geschreven (bijvoorbeeld 12M). De 12 staat voor het aantal maanden. De "M" staat voor de eenheid van tijd, in dit geval "maanden". Eenmaal geopend kan het product zo lang gebruikt worden als de aangegeven maanden.

Vanaf welke leeftijd kan je zonnebrandcrème gebruiken voor een baby? 
NIVEA SUN kids producten zijn te gebruiken voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Dermatologen adviseren om babies en kinderen t/m 3 jaar oud niet aan de zon bloot te stellen omdat het huideigen beschermsysteem nog niet volledig ontwikkeld is.

Het is niet mogelijk om te verbranden op een bewolkte dag, toch? 

Vergis je niet! Wolken kunnen UV stralen filteren, maar het hangt af van het type en de dikte van de wolk. Een lucht die grijs en bewolkt lijkt, zou de UV straling met slechts 20% kunnen filteren. Tel hier reflecterende oppervlaktes zoals zand, sneeuw en water bij op en het zou zomaar kunnen dat je aan sterke UV straling blootstaat, zelfs op een bewolkte dag!

Waarom kan ik mijn bescherming niet verminderen als ik bruin begin te worden? 
Hoewel onze huid inderdaad in staat is om zich te beschermen tegen de zon door bruin te worden, is de natuurlijke SPF waarde veel lager dan moderne zonbescherming. Deze natuurlijk waarde is minder dan SPF 6. Dus zelfs als je al bruin bent, betekent dit niet dat je goed beschermd bent. Passende bescherming blijft nodig voor de rest van de vakantie/tijd in de zon.

Moet ik me het hele jaar door beschermen tegen UV stralen?
UV intensiteit verandert met de seizoenen; de straling is hoger in de zomer en lager in de winter. Het risico dat bij de UV intensiteit hoort, varieert daarom ook per seizoen. Het aandeel zonnebrand-veroorzakende UVB stralen is hoger in de zomer dan in de winter, waardoor verbranden in de zomer 6 keer zo snel gaat. Gedurende het jaar verandert het aandeel UVA straling in zonlicht minder drastisch dan UVB. De risico's van UVA straling zijn daarmee constanter waardoor voldoende UVA bescherming belangrijk blijft, zelfs bij matige blootstelling aan de zon.

Hoe verandert de intensiteit van UV stralen doorheen de dag?  UVB intensiteit varieert gedurende de dag afhankelijk van de positie van de zon. In de middag kan de straling 150 keer hoger zijn dan 6 uur 's ochtends. De avondintensiteit is ongeveer 4 keer sterker dan vroeg in de morgen. Over het algemeen is het een goed idee om lange blootstelling aan de zon te vermijden, in het bijzonder tussen 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags.
In welke mate is zonnebescherming afhankelijk van locatie?  "Zowel de totale UV intensiteit als het aandeel UVB stralen neemt toe naarmate je dichter bij de evenaar komt. UVA stralen zijn overal gelijk. In centraal Europa neemt de UVB intensiteit toe met 15-20% voor elke 1000 meter boven zeeniveau. Op 3000 meter is het toegenomen met 50%. Dit betekent dat meer bescherming nodig is in hooggelegen gebieden waar wintersport of wandelvakanties vaak plaatsvinden. "

AFTER SUN<
Waarom zou je after sun producten gebruiken?  Na een dag in de zon kan de huid droog en heet aanvoelen, en heeft deze intensieve zorg nodig. After sun producten zorgen voor de behoeftes van deze huid met eigenschappen zoals hydratatie en verkoeling.
Hoe verschillen after sun producten van een body lotion?  Zon, water en wind drogen de huid uit. Daarbij is de huid na een lange dag in de zon gespannen en gevoelig en heeft deze veel vocht en verkoeling nodig. Ook moet de huid gekalmeerd worden zodat deze snel kan herstellen. Hierom hebben after sun producten een zeer lichte textuur zodat de verkoelende sensatie prettig op de huid kan worden aangebracht. After sun hydrateert de huid extra, precies op het moment dat deze het nodig heeft.
Hoe werkt een SOS herstellende after sun lotion?  Anti-Roodheid complex vermindert sporen van irritatie die zijn ontstaan door blootstelling aan de zon. Het zorgt voor onmiddellijke kalmering van de huid, waardoor de huid direct beter aanvoelt. De hydraterende Hydra-IQ technologie helpt de huidbarrière te herstellen, zodat de huid beter geneest. De formule heeft een lichte en verkoelende textuur die zeer gemakkelijk aan te brengen is op de gevoelige huid.
 

background-image