Opsteekkapsels Header

Opsteekkapsels: zo eenvoudig en zo mooi

Tips, trucs en instructies
Met opsteekkapsels zit je altijd goed. Je haar ziet er niet alleen fantastisch uit, het effect is vaak ook de perfecte aanvulling op een elegante outfit. En die fantastische look kun je heel eenvoudig zelf creëren – laat je door ons inspireren.

Opsteekkapsels: exclusieve looks met een lange traditie

Opsteekkapsels zijn de finishing touch van een glamourlook. Laat je creativiteit de vrije loop – met een beetje moeite zul je beslist opvallen.

Verfijnd en elegant - Overal en altijd

En niet zonder reden: lang geleden, in het oude Egypte, werd opgestoken haar beschouwd als het toppunt van vrouwelijkheid en elegantie. Toen al wisten vrouwen hoe ze precies de aandacht moesten trekken. En ook nu worden we nog steeds gefascineerd door deze fantastische, exclusieve kunstwerkjes en er komen nog steeds nieuwe creaties bij. Vooral bij speciale gelegenheden zijn opgestoken haren is nog steeds nr. 1, denk aan bruiloften. 
Zowel de bruid als haar kapper steken maar al te graag erg veel tijd in het creëren van deze look. Opsteekkapsels zijn geschikt voor haar dat langer is dan de klassieke kinlengte. Ze zijn ongelooflijk praktisch, omdat er niet steeds lokken in het gezicht kunnen vallen. En natuurlijk is niet ieder opsteekmodel even moeilijk. Onze voorbeeld zijn gemakkelijk zelf na te maken. Succes verzekerd!
Opsteekkapsels zijn tijdloos en veelzijdig: elegant en verfijnd of speels en romantisch.

Favoriete looks om te kopiëren

Met een beetje ervaring kun je zelfs ingewikkelde modellen thuis namaken. Aan de hand van onze tips en instructies, zul je in een oogwenk een oogverblindend opsteekkapsel hebben.

Boho Braid

Messy half bun - Automne

Welk opsteekkapsel past bij mijn gezichtsvorm?

Als je een langer gezicht hebt, moet je extra hoge opsteekkapsels vermijden. De stijl van Amy Winehouse is niet de beste keus voor je. Een betere optie is een opsteekkapsel met meer volume aan de zijkanten. 
Als je een rond gezicht hebt, vermijd je best stijlen waarbij het haar strak achterover gekamd moet worden. Zet je haar in dat geval bij voorkeur losjes vast en laat voor een vriendelijkere uitstraling een paar lokken over je gezicht vallen. 
Als je een hoekig gezicht hebt, vermijd dan lage knotjes. Hoekige gezichten worden zachter als je voor een opsteekkapsel kiest met volume aan de achterkant van je hoofd.

Tips en trucs voor het perfecte opsteekkapsel

  • Zorg voor voldoende stabiliteit! Opsteekkapsels werken het beste als je je haar niet eerst wast. Ze zijn ideaal voor de dag na het wassen. Masseer een beetje mousse door je haar, zoals NIVEA Diamond Volume Styling Mousse en verdeel wat haarlak over je haar om het makkelijker in model te brengen. 
  • Als je haar niet voldoende volume heeft voor de door jou gewenste, haarstijl, zet dan eerst grote, voorverwarmde krulspelden in je haar. Dit creëert direct meer volume en maakt het haar makkelijker te stylen. 
  • Door een paar lokken vrij te laten, ziet het opsteekkapsel er minder streng uit en verkrijg je zachtere lijnen in je gezicht.

Optimale ondersteuning voor opsteekkapsels

Onze aanbevelingen, speciaal voor jou