Koppel die snorkelt in helder blauw zee

Bescherm je huid, hou van de planeet

NIVEA SUN ENGAGEERT ZICH

NIVEA SUN zet zich sterk in om duurzame innovatie te stimuleren en de milieuvriendelijkheid van haar zonnebrandproducten continu te verbeteren. Ze werken actief samen met wetenschappers, duurzaamheidsexperts en leveranciers om dit doel te bereiken.


recycled bottles1ocean respect2biodegradable formula3

NIVEA SUN zet zich in om de negatieve impact die haar formules op het milieu zouden kunnen hebben, te verminderen. Tegelijkertijd garandeert NIVEA SUN dat haar UV filters een betrouwbare bescherming bieden en waterbestendig zijn.

In 2021 werden de UV-filters Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene verwijderd uit de NIVEA Sun Protect & Hydrate4 formules. Dit zijn filters die veelbesproken zijn met betrekking tot hun impact op het mariene milieu.


4met uitzondering van de spray SPF15

protect & hydrate

Ocean Respect

NIVEA SUN volgt het publieke en wetenschappelijke debat over de mogelijke impact van UV-filters op koraalriffen op de voet en evalueert de huidige bevindingen met betrekking tot hun relevantie voor haar producten. Het onderzoek naar UV-filters en hun impact op het milieu bevindt zich echter nog in een zeer vroeg stadium en werd tot dusver voornamelijk uitgevoerd in laboratoria. Dat betekent dat er nog geen wetenschappelijke duidelijkheid is over de vraag of UV-filters daadwerkelijk invloed hebben op koraalriffen of het mariene milieu onder reële omstandigheden en in welke mate. NIVEA SUN vindt dit onderwerp belangrijk en zal daarom verder onderzoek ondersteunen en voor haar producten en UV-filters passende maatregelen nemen indien nodig vanuit het oogpunt van milieurisicobeoordeling.

Het NIVEA SUN Protect & Hydrate en Protect & Play gamma is oceaanvriendelijk, d.w.z. het bevat geen O-O-O filters (octocryleen, oxybenzon of octinoxaat).

Recycled bottles

NIVEA SUN heeft niet enkel aandacht voor de impact van haar formules op het milieu, maar ook voor de impact van haar verpakkingen. Daarom heeft NIVEA SUN ook de grondstoffen van haar verpakkingen opnieuw bekeken. In 2021 is de NIVEA Sun Protect & Hydrate sprayflacon voor 95% gerecycleerd5.

5Zonder dop & pomp

95% recycled bottles

NSUN

NIVEA HANDELT VOOR DE TOEKOMST

NIVEA SUN is echter van mening dat we nog een stap verder kunnen gaan en wil bijdragen aan de ambitieuze doelstelling van Beiersdorf om tegen 2025 in Europa 25% gerecycleerd materiaal te verwerken in plastic verpakkingen en om 100% van de verpakkingen recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken.

1. *Zonder dop en pomp. Uitsluitend voor de producten die deze vermelding dragen.

2. *Geen Octinoxaat, Oxybenzone en Octocryleen UV-filters. Uitsluitend voor de producten die deze vermelding dragen.

3. *Uitsluitend voor de producten die deze vermelding dragen.