Lang haar: verzorgingstips voor oogverblindend haar

Gezond, glanzend en verzorgd? Onze tips voor lang haar Lang haar is prachtig, maar vraagt ook veel verzorging. Met de juiste verzorgingstips je jouw haar de aandacht die het verdient. Lees hier hoe lang haar lang mooi blijft


Zo krijg je je haar in topvorm

Sally Brooks, haarexpert van NIVEA

HET HAAR VAN JE DROMEN – HOE JE HAAR CORRECT VERZORGEN

 

Ook lang haar heeft veel aandacht nodig, maar met een paar verzorgings- en stylingstips kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken.
 • Kam je haar voor het wassen kort door. Daardoor zul je het na het wassen gemakkelijke kunnen ontwarren. Gebruik een borstel met natuurlijke haren voor een zachte behandeling van je haren.
 • Droge puntjes? Je kunt dit probleem aanpakken door de shampoo alleen op de hoofdhuid aan te brengen en conditioner over de hele haarlengte. Als je geen tijd hebt om conditioner te gebruiken, is een conditioner die je niet uit hoeft te spoelen een goed alternatief.
 • Zorg er bij het drogen voor om de haardroger niet direct op je haar te houden, hou voldoende afstand. Zo voorkom je dat je haar beschadigd raakt en kan je het ook blijven stylen.
 • Een kleine tip: Bespaar tijd onder de douche en breng de shampoo en conditioner tegelijkertijd aan. Dan kun je de conditioner ook een beetje inmasseren. Beide producten kunnen tegelijkertijd worden uitgespoeld! Zo ben je 's morgens sneller klaar en is je haar prachtig, fris en verzorgd.
 • Voor een extra dosis verzorging gebruik je wekelijks een haarmasker. Dit heeft een herstellende functie en houdt haren soepel en zacht.
 • Wil je graag een nieuwe haarkleur? Dan is het verstandig om dit door een professional te laten uitvoeren. Professionele kappers weten precies welke producten geschikt zijn voor de structuur van je haar en gebruiken ze efficiënter dan wij dat kunnen met kleurbehandelingen verkrijgbaar in de winkel.
Op deze manier vraag je ook minder van je haar dan wanneer je het zelf zou kleuren.
Het haar drogen

Goed drogen

Wrijf je haar niet wild door na het wassen, maar dep het rustig droog met een handdoek. Ook kun je een handdoek als een tulband om je haar wikkelen. Dit haalt het vocht voorzichtig en geleidelijk uit je haar.
Het haar borstelen

Krijg ik echt glanzend haar als ik het 100 keer per dag borstel?

Helaas niet. Vaak kammen verspreidt talg over je haar. Maar om de talgproductie op gang te brengen moet je de hoofdhuid wel erg stevig borstelen. Het is belangrijk om nat haar steeds voorzichtig door te kammen, anders loop je het risico dat het beschadigd raakt.

Goed in model gebracht

Geweldige stijlen voor lang haar: welk kapsel voor welk type?
Het haar uitwringen

Sally Brooks: onmisbare aanbevelingen voor lange lokken

Het 1-minuutmasker is speciaal ontwikkeld voor lang haar. Je kunt het bij iedere wasbeurt gebruiken. Het beschermt je haar, maakt het goed doorkambaar en laat geen resten achter. Kortom, een fantastisch product!

Lang haar: waar moet je op letten als je je haar in model brengt?

 • Gebruik bij voorkeur zachte elastiekjes en haarbanden zodat je geen gespleten punten veroorzaakt.
 • Gebruik bijvoorbeeld spiraalvormige elastiekjes, omdat die het haar nauwelijks belasten. Trek je haar niet met geweld los uit het elastiekje.
 • Behandel je natte haar altijd voorzichtig, daar vochtig haar makkelijker beschadigt dan droog haar.
 • Gebruik stylingproducten die je haar beschermen en verzorgen. NIVEA Styling Spray VOLUME CARE blijft 24 uur zitten zonder plakkerig aan te voelen, droogt je haar niet uit en kan makkelijk worden uitgekamd.
 • Volume is noodzakelijk voor prachtig lang haar: het moet vooral bij de haarinzet vol zijn. NIVEA Volume Care Styling Mousse, bijvoorbeeld, verdubbelt het volume van de haren en geeft een push-up effect bij het drogen. Je haar wordt door de aanwezige keratine ook beschermd tegen beschadiging door externe factoren en de warmte van de haardroger.
 • Laat je haar regelmatig bijpunten. Voor het beste resultaat elke 6 - 8 weken. Dan zal je lange haar er altijd mooi verzorgd uitzien.
 • Wees voorzichtig bij het drogen : te warm drogen beschadigt je haar. Houd de haardroger daarom altijd op een redelijke afstand van je haar en blijf de haardroger bewegen tijdens het drogen.
Lang haar
Hoe kan ik mijn lange haar het beste dragen?
Laagjes zorgen voor een zachte en vrouwelijke look. Ze zijn ideaal voor kleinere vrouwen
Lang haar
Hoe kan ik mijn lange haar het beste dragen?

Een langere, niet-gelaagde stijl ziet er goed uit, vooral bij grotere vrouwen. Zonder laagjes heeft het haar bovendien meer glans.

Lang haar
Hoe kan ik mijn lange haar het beste dragen?
Een paardenstaart maakt je look zachter en geeft het haar meer stijl.