plants in the sun

ONZE VISIE: ONZE CO2-UITSTOOT VERLAGEN

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ONZE VISIE: ONZE CO2-UITSTOOT VERLAGEN

De strijd tegen de klimaatverandering is voor ons bedrijf de grootste uitdaging op het gebied van het milieu. Daarom heeft NIVEA zich ambitieuze doelen gesteld voor het klimaat, waarbij rekening wordt gehouden met de nieuwste wetenschappelijke gegevens over het klimaat. Die doelstellingen zijn er voornamelijk op gericht om niet alleen de CO2-uitstoot in onze productiecentra en tijdens het transport te verlagen, maar ook de uitstoot die indirect te maken heeft met ingrediënten en verpakkingsmateriaal die we gebruiken voor onze NIVEA-producten.

Hoe gaat NIVEA te werk vanaf de ontwikkelingsfase van het product?

Het productieproces in de productiecentra van NIVEA, zoals het mengen van de formules en het vullen van de flacons, is slechts verantwoordelijk voor een fractie van de CO2-voetafdruk van onze producten. Om echt respect voor het klimaat te tonen, onderzoeken we bij NIVEA de problematiek van dichterbij en houden we rekening met de uitstoot die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt tijdens de extractie van de grondstoffen die terechtkomen in de samenstelling van onze ingrediënten en ons verpakkingsmateriaal.

Bij de ontwikkeling van onze verzorgingsproducten, selecteren we de ingrediënten zorgvuldig en kiezen we oplossingen voor de verpakking met een kleinere CO2-voetafdruk. We gebruiken voor onze verpakkingen bijvoorbeeld ingrediënten die zijn gecertificeerd als duurzaam of gerecycled plastic. Deze twee methoden verbeteren de duurzaamheid van onze verzorgingsproducten, doordat ze een kleinere CO2-uitstoot hebben.

Door de uitstoot tegen 2025 wereldwijd te verminderen met 30% (van de productiefase tot bij de consument) in vergelijking met 2018, draagt NIVEA bij aan het beperken van de impact van zijn activiteiten op de klimaatopwarming. Dit doel is in lijn met de aanbevelingen van onafhankelijke onderzoekers, om de desastreuze gevolgen van een stijging van meer dan 1,5°C van de wereldtemperatuur tegen 2100 te voorkomen.

climate friendly skin care

Wat is een product met 100% compensatie van de CO2-uitstoot?

In het kader van NIVEA’s doelstellingen voor verlaging van de CO2-uitstoot, wordt de resterende onvermijdelijke uitstoot gecompenseerd door projecten die ten goede komen aan het klimaat.

Om verzorgingsproducten te ontwikkelen die rekening houden met het milieu, meten we de CO2-voetafdruk van onze producten door levenscyclusanalyses te verrichten in samenwerking met externe experts en conform de alom erkende wetenschappelijke normen. Op basis van die kennis kiezen we ingrediënten en verpakkingsmateriaal die bijdragen aan het verlagen van onze CO2-uitstoot. Toch is het niet mogelijk om de CO2-uitstoot van een product tot nul te verlagen, want er is altijd sprake van uitstoot waaraan niet te ontkomen is.

NIVEA compenseert de resterende CO2-uitstoot ook door middel van projecten die ten goede komen aan het klimaat, met bijvoorbeeld initiatieven voor de aanplanting van bossen. Door fotosynthese absorberen bomen CO2 uit de atmosfeer, die wordt opgeslagen in de biomassa, zoals de stam, de wortels, de bladeren en de grond.

We kiezen uitsluitend voor klimaatprojecten die zijn gecertificeerd en regelmatig worden gecontroleerd op basis van externe internationale normen, zoals de Verified Carbon Standard (VCS) of de Gold Standard. Dit zorgt ervoor dat onze impact op het klimaat reëel, meetbaar en permanent is en worden gecontroleerd door derden.

Zo willen we een evenwicht kunnen bereiken tussen de CO2-uitstoot en de CO2 die wordt opgenomen door de natuur. Elke keer dat NIVEA deze methode volgt, praten we over compensatie van de CO2-uitstoot in plaats van ‘neutraliteit of neutraal voor het klimaat’ om het feit te benadrukken dat onze producten niet geheel neutraal zijn voor het klimaat bij het verlaten van onze productiecentra. Eigenlijk is de compensatie van de CO2-uitstoot het gevolg van een actie die zich verder uitstrekt dan onze productie, om bij te dragen aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Het gamma gezichtsverzorgingsproducten NIVEA Naturally Good

NIVEA is er trots op zijn eerste gamma verzorgingsproducten voor het gezicht te presenteren waarvoor de methode compensatie voor CO2-uitstoot is gevolgd: Naturally Good (zie onderstaande lijst). We hebben ons uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat die producten op natuurlijke wijze goed zijn voor uw huid en tegelijkertijd rekening houden met het milieu.

  • De doosjes die we gebruiken, zijn gemaakt van 89,6% gerecycled papier, zodat we onze kostbare natuurlijke hulpbronnen in stand houden.
  • Onze formules bevatten 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, alsook oliën en extracten afkomstig van biologische landbouw.
  • De productie van onze potjes van recyclebaar plastic is innovatief omdat grondstoffen van plantaardige oorsprong worden gecombineerd met grondstoffen van fossiele oorsprong.
  • De elektriciteit die we verbruiken om onze formules te produceren, is voor 100% afkomstig van hernieuwbare bronnen.

naturally good product range

Zodra we de CO2-uitstoot van onze Naturally Good verzorgingsproducten voor het gezicht hebben verlaagd, compenseren we de resterende CO2-uitstoot door projecten te financieren die ten goede komen aan het klimaat.

Welk project voor het klimaat ondersteunt NIVEA op het moment?

Om de resterende CO2-uitstoot van ons gamma Naturally Good gezichtsverzorgingsproducten te compenseren, financiert NIVEA een project voor de aanplanting van bomen in de provincie Guizhou in China. De aanplanting van bomen is een van de bijdragen waarbij het mogelijk is om de klimaatverandering af te remmen.

China is een van de landen die het meest wordt getroffen door verwoestijning als gevolg van ontbossing. In de regio waar dit project sinds 2016 wordt uitgevoerd, is de grond gezamenlijk in handen van lokale dorpelingen. Maar omdat de meesten van hen in armoede leven, zonder enige financiële ondersteuning, is het voor hen moeilijk om projecten met aanplanting van bomen te coördineren of om de nieuwe bossen effectief te onderhouden. Het project beslaat een totale oppervlakte van 30.000 hectare grond die tot dan dor was, in Miao en Dong van de autonome prefectuur Qiandongnan, in de provincie Guizhou.

Het project is geverifieerd door Verified Carbon Standard (VCS), dat een van de belangrijkste labels in de wereld is voor de validatie en verificatie van vrijwillige verlagingen van de CO2-uitstoot. Ga voor meer informatie naar de LINK.

Het project is geverifieerd door Verified Carbon Standard (VCS), dat een van de belangrijkste labels in de wereld is voor de validatie en verificatie van vrijwillige verlagingen van de CO2-uitstoot. Ga voor meer informatie naar FirstClimate.

Compensatie van CO2-uitstoot tegen 2030

Ons engagement voor de bescherming van onze planeet en onze gemeenschappen omvat ook de manier waarop we onze NIVEA-verzorgingsproducten in onze productiecentra produceren. Sinds eind 2019 gebruiken alle productie-infrastructuren van NIVEA uitsluitend elektriciteit die afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Met behulp van dit engagement hebben we onze CO2-uitstoot op het gebied van energie aanzienlijk kunnen verminderen. Toch willen we onze CO2-voetafdruk nog verder verkleinen met de volgende doelstelling in het hoofd: tegen 2030 compensatie van de CO2-uitstoot bereiken.

heart shaped earth

Vooruitgang erkend door het CDP (Carbon Disclosure Project)/center>

Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA, is beloond voor zijn inspanningen: in het laatste klassement van het CDP staan we op de A-lijst van klimaatverandering. Dit uitstekende resultaat plaatst onze ambitieuze doelstellingen op het gebied van actie voor het klimaat en transparantie op het gebied van milieu op de voorgrond.

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al uw vragen over ons engagement voor het milieu bij NIVEA. Indien u niet alle antwoorden die u over dit onderwerp zoekt op onze website kunt vinden, of indien u meer informatie wenst, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.