Huid verzorgen met vitamine C

VITAMINE C VOOR DE HUID: DE VOORDELEN

Dat vitamine C een belangrijke voedingsstof is voor onze gezondheid wist je misschien al. Maar wist je ook dat vitamine C een fantastisch stofje is waar onze huid blij van wordt? Vitamine C heeft een positieve invloed op de huid en daarom zetten we deze vitamine maar al te graag even in het zonnetje. In deze blog lees je meer over wat vitamine C is en waarom het zo goed is voor onze huid.

WAT IS VITAMINE C?

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is een belangrijk antioxidant voor ons lichaam en onze huid. Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken, daarom is het belangrijk dat we via voeding of supplementen deze vitamine toch voldoende binnenkrijgen. Via urine verlaat vitamine C ons lichaam, waardoor we een dagelijkse dosis vitamine C nodig hebben om gezond te blijven. Per dag hebben volwassenen minimaal 75 mg vitamine C nodig. Vitamine C is te verkrijgen uit verschillende voedingsbronnen, zoals groenten, fruit en aardappels. Citrusvruchten – met name sinaasappels en citroenen – staan erom bekend dat ze rijk zijn aan vitamine C. Maar een rode paprika en broccoli bevatten bijvoorbeeld ook een flinke dosis.
Vitamine C voor gezicht

WAAR IS VITAMINE C GOED VOOR?

Vitamine C is goed voor verschillende en belangrijke processen in ons lichaam. Dus wat doet vitamine C precies? Een belangrijke functie van vitamine C is dat het een antioxiderende werking heeft op ons lichaam. Dit betekent dat het ons lichaam beschermt tegen schade in onze stofwisseling. Hierdoor heeft het dus een positieve werking op ons immuunsysteem. Verder bevordert vitamine C de opname van ijzer in je bloed. Dit effect zorgt op den duur weer voor sterkere tanden en bloedvaten. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de vorming van bindweefsel in je huid en verbetert het door de antioxiderende werking je huid. Zo beschermt het je tegen bijvoorbeeld vervuiling van de lucht en zonnestralen. Op deze manier gaat vitamine C huidveroudering ook beter tegen.

Kort samengevat, dit zijn de belangrijkste eigenschappen van vitamine C:

 • Heeft een antioxiderende werking;
 • Onderhoudt het immuunsysteem;
 • Bevordert de opname van ijzer in je bloed;
 • Zorgt voor sterkere tanden en bloedvaten;
 • Bevordert de vorming van bindweefsel;
 • Verbetert de gezondheid van onze huid;
 • Gaat huidveroudering tegen.

Huidverzorging met vitamine C

VITAMINE C SERUM OF CRÈME?

Naast dat het belangrijk is om vitamine C via je voeding binnen te krijgen, kan het ook prettig zijn om vitamine C op andere manieren te verkrijgen. Zo bestaan er verschillende huidverzorgingsproducten die vitamine C bevatten, zoals serums, gezichtscrèmes, bodylotions en douchegels. Deze middelen zorgen ervoor dat vitamine C direct opgenomen wordt door je huid.

VITAMINE C SERUM

In vitamine C serums zit een hogere concentratie vitamine C dan in bijvoorbeeld bodylotions, douchegels of gezichtscrèmes. Vitamine C serums voor het gezicht zijn erg populair door de krachtige werking. Het is met een serum al genoeg om een paar druppeltjes op je huid aan te brengen. Je brengt zo’n serum aan op je huid na het reinigen, nog voordat je andere crèmes aanbrengt.

VITAMINE C CRÈME & POEDER

Er bestaan verschillende vitamine C crèmes geschikt voor over je hele lichaam of specifiek voor op je gezicht. Er zit vaak wel een wat lagere dosering vitamine C in crèmes dan in een serum. Serums en crèmes zijn goed met elkaar te combineren voor een extra mooi resultaat.

EEN STRALENDE HUID MET VITAMINE C VOOR HET GEZICHT

Omdat vitamine C wonderen doet voor je huid, wordt het dus ook veel gebruikt voor gezichtsproducten. De eigenschappen van vitamine C laten je gezicht stralen! Zo draagt vitamine C voor het gezicht bij aan:

 • Verfrissing van de huid;
 • Vermindering van fijne lijntjes;
 • Vertraging van huidveroudering;
 • Vervaging van schade op je gezicht door de zon;
 • Bescherming tegen irritaties en ontstekingen;
 • Ondersteunt het natuurlijke genezingsproces.

VITAMINE C HUIDVERZORGING VAN NIVEA

De producten van NIVEA met vitamine C zorgen voor een zachte, gezonde en stralende huid. Wil je producten met vitamine C kopen? Ontdek dan gauw onze huidverzorgingsproducten met vitamine C. Voor een glanzende en stevige huid van top tot teen probeer je de NIVEA Bodylotion Q10 + Vitamin C Verstevigend. De bodylotion voedt de huid intensief dankzij de toevoeging van Q10 en vitamine C. Ben je op zoek naar een gezichtscrème die huidveroudering tegengaat en je gezicht voedt met vitamine C? Probeer dan eens de NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Anti-rimpel Dagcrème in combinatie met de NIVEA Q10 Energy Anti-rimpel nachtcrème.

Huidverzorging met vitamine C